Romania Curată

Ia Statul la întrebări/Am aflat cu cât a închiriat Ponta Arena Națională

Primaria Bucuresti ne-a informat, prin aplicația “Ia Statul la întrebări!”, că închirierea Arenei Naționale, la 20 septembrie, cu prilejul lansării candidaturii la președinție a lui Victor Ponta, a costat PSD suma de aproximativ 220.000 RON. Banii au fost incasati de Primaria Bucuresti. De asemenea, am afla că închirierea Arenei s-a facut rapid, cu doar trei zile inainte de eveniment, respectiv la 17  septembrie.

De remarcat  ca Primaria Capitalei a avut nevoie de mai bine de doua luni sa raspunda la aceasta intrebare. Ne putem imagina ca dupa alegerile pierdute de Ponta si PSD aceste informatii au devenit mai usor de furnizat. In celalalt scenariu, probabil, in care Ponta ar fi devenit presedinte, nu am fi obtinut informatiile niciodata.

Intamplarea face că întrebarea preluata de noi  și transmisă către PMB sa fi fost pusa de un cunoscut jurnalist Vlad Petreanu, care consemneaza astazi pe blogul sau aceasta intamplare, sub titlul “Cât a costat închirierea Arenei Naţionale pentru lansarea lui Victor Ponta”.

Dincolo de subiectul lansarii a la Coreea de Nord a lui Victor Ponta, autorul face și câteva comentarii legate de aplicația “Ia Statul la întrebări!”, găzduită de site-ul nostru RomaniaCurata.ro, pe care le redăm mai jos:

“Cererea făcută către PMB cu privire la închirierea Arenei Naţionale a avut şi rolul de experiment, pentru că am folosit în acest demers aplicaţia “Ia statul la întrebări!“, oferită de platforma România Curată. Am înscris cererea mea la ei iar ei s-au ocupat mai departe de întreaga procedură. Când a venit răspunsul, m-au anunţat pe mail şi asta a fost tot.

Deci avantajul acestei aplicaţii, “Ia statul la întrebări!” este că preia toată treaba de care se sperie neprofesioniştii – adică procedura, cum ar veni; solicitarea e transmisă autorităţii potrivite de un ONG care se ocupă în numele tău să verifice, să valideze şi să obţină un număr de înregistrare pentru cererea pe care o depui.

Tot ce trebuie să faci e să adresezi întrebări clare, punctuale, care se referă la informaţii de interes public, apoi să aştepţi răspunsul.

Îţi recomand, deci, să adresezi întrebări referitoare la chestiuni de interes public autorităţilor folosind aplicaţia României Curate. De exemplu, ar fi interesant de aflat cât costă lucrările de reamenajare/reabilitare pe un anumit bulevard, sau câţi bani a dat o anume instituţie bisericii, sau cât a cheltuit o anume primărie pentru elemente de decor urban – şi câte din acestea elemente au fost achiziţionate şi instalate.

Te invit să fii curios în privinţa a ceva ce se întâmplă în jurul tău din bani publici, să întrebi, apoi să aştepţi răspunsul. Postează-l pe blogul tău când vine – sau pe Facebook – şi dă-mi şi mie un semn.

Uite-aşa schimbăm România în bine, pas cu pas.”

Puteți citi integral postarea de pe blogul lui Vlad Petreanu: “Cât a costat închirierea Arenei Naţionale pentru lansarea lui Victor Ponta”.

Mai multe detalii despre utilizarea și rezultatele aplicației Ia Statul la intrebari aflați punând întrebări pe adresa de email: radu.busneag@sar.org.ro


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Ia Statul la întrebări/Am aflat cu cât a închiriat Ponta Arena Națională

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *