Simona Popescu

Fiti alaturi de Romania curata la implinirea a doi ani ARC lanseaza Oferta electorala de iarna. Integritatea, iar Alina Mungiu Pippidi explica De ce nu iau romanii premiul Nobel

Alianta pentru o Romanie Curata implineste in aceste zile doi ani de la constituire, iar aceasta aniversare se suprapune cu doua evenimente pe care Societatea Academica din Romania (ARC este un proiect al SAR) le organizeaza duminica si la care sunt invitati sa participe prietenii, colaboratorii si voluntarii nostri.

Iata despre ce este vorba:

1. Duminica, 25 noiembrie, ora 11.00: Alianta pentru o Romanie Curata va sustine o conferinta de presa cu tema „Oferta electorala de iarna. Integritatea”. ARC lanseaza baza de date alcatuita impreuna cu jurnalistii colaboratori si voluntarii sai – „Verifica integritatea candidatului tau”. Evenimentul va avea loc la sediul Societatii Academice din Romania, Strada Mihai Eminescu nr. 61 Bucureşti, Sector 2.

Proiectul „Verifica integritatea candidatului tau” arata, in cifre, daca partidele politice doresc cu adevarat sa propuna cetatenilor candidati curati si sa se implice, dincolo de discursuri si angajamente, in lupta anticoruptie. Permite alegatorilor, jurnalistilor si nu in ultimul rand politicienilor sa urmeasca evolutia Parlamentului Romaniei sub aspectul integritatii. Accesand „Verifica integritatea candidatului tau” orice cetatean poate afla cati dintre candidatii cu sanse sa fie alesi au fost colaboratori ai securitatii, au detinut functii in regimul comunist, au facut afaceri cu statul sau au fost propulsati in politica de catre o ruda si cine sunt acestia.

Participă: Alina Mungiu-Pippidi si lideri ai organizatiilor membre ARC, jurnalisti

2. Duminica 25 noiembrie, ora 14.30: Dezbatere pornind de la volumul „De ce nu iau romanii premiul Nobel” de Alina Mungiu Pippidi. Evenimentul va avea loc la Bursa de contacte 3.20, Targul de Carte Gaudeamus, Complexul Romexpo Bucuresti.

De ce ravnesc romanii la premiul Nobel fara sa il obtina? In noul volum al Alinei Mungiu-Pippidi aparut recent la editura Polirom in colectia „Ego. Publicistica” (coordonator George Onofrei), „De ce romanii nu iau romanii premiul Nobel”, vom gasi cateva dintre raspunsurile care au atras sute de mii de cititori si mii de comentatori ai editorialelor semnate de una dintre cele mai cunoscute voci ale societatii civile din Romania zilelor noastre. Raspunsurile Alinei Mungiu-Pippidi din aceasta antologie aparuta si in editie digitala dezvolta o intreaga critica a societatii romanesti de azi, de la un sistem de educatie care si-a pierdut busola, la o fractura care a aparut intre merit si succes, fie ca e vorba de politica, mari averi sau profesii intelectuale.

Participă: Alina Mungiu-Pippidi, Emil Hurezeanu, Daniel Dăianu, Liviu Voinea, Vasile Ernu, Daniel Cristea-Enache.

Moderator: Ovidiu Şimonca

Va chemam alaturi de noi si le multumim tuturor ONG-urilor membre, tuturor prietenilor si partenerilor, jurnalistilor si voluntarilor care s-au implicat in actiunile Aliantei pentru o Romanie Curata. Le multumim tuturor colaboratorilor nostri care ne transmit mesajele lor, incurajand astfel functionarea acestei comunitati anticoruptie. Pe care trebuie sa continuam sa o crestem. Impreuna cu voi toti! Si, nu uitati, duminica va asteptam alaturi de Romania curata.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Fiti alaturi de Romania curata la implinirea a doi ani ARC lanseaza Oferta electorala de iarna. Integritatea, iar Alina Mungiu Pippidi explica De ce nu iau romanii premiul Nobel

  1. rupa vili

    Avem pensionari care au 350 de lei lunar ,dupa ce platesc factura la apa ,gaz ,curent ,cablu tv ,ce le mai ramane de mancare ,de haine ,de mers la un spectacol ,teatru un film la cinematrograf ,daca mai se imbolnavesc cu ce mai cumpara medicamente ?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *