Vasile Ernu

Evenimentele anului 2017 undeva la țară

Încerc să aflu undeva pe la țară cursul anului ce a trecut.

Care au fost evenimentele oamenilor de aici pe 2017? PSD, Trump, Putin, crize, greve, anticorupție etc. lipsesc total din discuția lor.

Să va fac un top:

3. Toate vacile au fătat bine în anul 2017.
2. Porcul a pus 250 kg pe el și a fost vîndut tare bine, tot odată.
1. Furtuna din septembrie a făcut ravagii pe aici. A pus la pămînt aproape tot. Dar rezistă și ei cum pot.

#Rezist și anticorupție îi fac să rîdă. De ce? Pentru ei nu există aceste lucruri. Ei fac parte din cele peste 60% din populația abandonată a acestei țări. Ei știu că nu se pot bizui pe nimeni, ci doar pe forțele proprii. Corupție și anticorupție e pentru domnii de la oraș și cei care au putere în diverse forme. Ei știu de mult că sînt in afara jocului, sînt oamenii pe care nimeni nu-i reprezintă, nu au voce și ca atare au cu totul alte repere, alte resurse, alte tehnici de supraviețuire și cu totul alte evenimente.

Dar nimeni nu se plînge aici. Media de vîrsta 65+. Vă transmit La Mulți Ani că nu au obiceiul să intre pe aici. Și mintenaș încep să fete vacile.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Evenimentele anului 2017 undeva la țară

  1. Ion

    Astfel de articole ar trebui să apară mai des aici (n-ar avea în schimb nici o șansă pe contributors.ro, pentru că nu conține citate și trimiteri la referințe solide din literatura anticomunistă și liberală).
    Trag nădejde ca un microbuz cu șefi USR sau PNL să rămână în pană măcar 2-3 ore pe lună în locuri precum cele din care ați cules material pentru top. Poate vor înțelege.
    Ar mai trebui să spuneți și care este activitatea de background, după ce mulți și-au vândut pământurile: așteaptă moartea. O bucată mare de Românie moare, în timp ce unii le măresc pensiile, iar alții vor să facă din noi o democrație liberală și exemplară, bazată pe etică anglosaxonă. Doamne-ajută, ce să zic …

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *