Cristian Ghingheș

Elevii se ridică împotriva abuzurilor: azi în Timișoara, mâine în toată țara!

Astăzi, peste 250 de elevi ai Liceului Pedagogic Carmen Sylva din Timișoara au protestat în curte și pe holurile instituției de învățământ față de nerespectarea dreptului elevilor majori de a părăsi incinta școlii în pauză.

Strigând „vrem schimbare”, elevii cer conducerii unității de învățământ să aibă posibilitatea ca în timpul pauzelor să meargă la magazin pentru a-și cumpăra de mâncare. În momentul de față, aceștia pot face acest lucru doar la cerere și doar în pauza mare, stare de fapt care contravine Statutului Elevului (OMENCS 645/2016), care la art. 15 lit. „k” stipulează că elevii majori sunt exceptați de la obligația de a nu părăsi perimetrul unităţii de învăţământ în timpul programului şcolar.

Poate nu e cea mai diplomată metodă de negociere, dar cu siguranță este cea mai democratică.
Aparent, într-un „colegiu național” persecutat de o conducere propulsată în funcție de afilierea politică, elevii trebuie să recurgă la mijloace de forță majoră pentru a semnala lipsa respectării drepturilor fundamentale, stipulate în Statutul Elevului, act normativ care (nu de puține ori) „le-a intrat pe o ureche și le-a ieșit pe cealaltă” decidenților.

Pentru prima dată în istoria învățământului timișean, vocea principalilor beneficiari ai educației s-a auzit din curtea școlii și până în fața cancelariei. – Antonia Pup, elevă a colegiului și membră în biroul de conducere a Consiliului Județean al Elevilor Timiș

video via Tion.ro

Pentru a veni în sprijinul elevilor de la Liceul Pedagogic Carmen Sylva, am trimis deja o solicitare instituției de învățământ cu privire la respectarea Statutului Elevului și implicit pentru asigurarea tuturor drepturilor pe care le au elevii care învață în acest colegiu.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Elevii se ridică împotriva abuzurilor: azi în Timișoara, mâine în toată țara!

  1. Anna

    La scoala unde este copilul meu (clasa a doua) ii tine in clasa pe perioada pauzelor. Nu-i lasa decat la toalete. Copii stau patru ore inchisi intr-o sala de curs pe motivul sa nu se intample ceva in timpul pauzelor. Nu este normal si nici sanatos.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *