Romania Curată

Drum bun, Mihai Șora!

Mihai Șora, filosof și editor, domn al lumii intelectuale românești, ultimul mare intelectual de stânga din generația sa, dar anti-comunist, s-a stins din viață, la vârsta de 106 ani. A fost ministru al Educației în 1990, retrăgându-se după mineriadă, în urma căreia a protestat public. A fondat Societatea Academică din România (SAR) în 1995, alături de alți intelectuali, și a fost mereu prezent în viața organizației.

Integru, vertical și intelectual de vârf, Mihai Șora nu a fost profesor la Universitatea din București, nici măcar după 1989, nici măcar de onoare. Ca atare are discipoli, dar nu a avut doctoranzi.

Noi am fost privilegiați cu compania și sprijinul lui atâția ani, la SAR și la România Curată.

Mulțumim și drum bun, Mihai Șora!


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Drum bun, Mihai Șora!

  1. AlinaMP

    Nu e o despartire usoara pentru noi, nici chiar daca era asteptata de multi ani. Dar din partea celor care i-au fost alaturi lui MIhai Sora inca din 1990, vazind in el o „a treia cale”( dupa titlurile cartilor de interviu ale lui Sorin Antohi din anii nouazeci (si cu Adrian Marino) imi vine sa intreb: Vlad Voiculescu, USR (cine e?) si Clotilde Armand (primarita sector 1), foarte vocali public la aceasta moarte, au citit macar o pagina de Mihai Sora (alta decat pe FB)? Daca da, rog televiziunile sa ii invite in direct la o ora de virf sa ne faca un rezumat…citind opera si pagina…

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *