Cristian Ghingheș

PCR-ul dintre europarlamentarul Benea și fostul ministru Șova. Va mai merge ulciorul la apă în Bacău?

Dacă e un lucru la care baronul suprem Dragoș Benea al județului Bacău excelează, pe lângă discreția cu care s-a strecurat în PSD la nivel național de mai bine de 15 ani și textele de blogger din ce în ce mai colorate de pe Facebook (se simte nostalgia după stiloul de jurnalist), este încâlceala de rubedenii pe care o patronează și o gestionează pentru putere, care implicit înseamnă bani și resurse. I-aș fi spus încrengătură, dar nu-i chiar atât de organizată, mai ales când vezi, auzi și mai ales citești că oamenii din încălceală încep să afișeze stegulețul alb al dreptății, fortați fiind fie de fapte, fie de împrejurări.

Cel mai bun exemplu este cel de la vârful PSD Bacău, unde președintele Benea și vicepreședintele Șova tranzacționează, în sensul că schimbă unul cu altul, când fie funcții de partid, când funcții publice.

În 2013, când Lucian Șova era deputat și Dragoș Benea încă deținea funcția de președinte al Consiliului Județean, la Palatul Administrativ se găsea un post călduț pentru Horia-Ionuț Olinic, care devenea șef al Serviciului relații cu publicul și administrație publică locală înainte de a-și finaliza masterul de administrație publică de la Universitatea George Bacovia. De curând, Horia Olinic a devenit directorul adjunct al Serviciului Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău (SPJPTCAS), care administrează Pârtia Nemira de la Slănic-Moldova și care ar trebui să se ocupe de turismul din județ.

Weekendul trecut, după răfuiala publică dintre Dragoș Benea și primarul Necula, edilul a fost dat jos de la șefia organizației municipale după seara briceagurilor scurte din sala Palatului Administrativ, în locul său fiind uns interimar Lucian Șova, care are mari șanse să devină candidatul la Primăria Bacău în 2020. Asta dacă nu se răzgândește pe parcurs, știu eu, poate are planuri mai… naționale. Un pas înapoi, la administrația publică locală, ar putea fi, zic cârcotașii de serviciu, o revelatoare întoarcere în trecut, iar trecutul e presărat cu multe detalii ce merită scoase la suprafață.

Cum nicio minune nu vine niciodată singură, Ilinca Șova, fiica deputatului și fostului ministru al transporturilor, a devenit recent asistent la cabinetul europarlamentarului Dragoș Benea, informația pe care am primit-o pe surse fiind confirmată și de site-ul Parlamentului European. Ce o recomandă? Pe lângă familie, vreo două internshipuri: unul la Camera Deputaților, unde tatăl său este deputat (2019), iar altul la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (2018).

Ca tabloul să fie complet, Dragoș Benea a angajat-o la cabinet și pe Paula-Ramona Turcu, preluată direct din cercul de consilieri ai lui Liviu Dragnea de la Camera Deputaților.

PCR nu mai înseamnă de ceva vreme pile, cunoștințe, relații, ci partid, cumetrii și relații.

Așadar, după ce Lucian Șova și-a aranjat copiii cu funcții bine plătite din bani publici, crede că ar fi cazul să ceară votul băcăuanilor pentru a deveni primar. Asta vrem în fruntea comunităților noastre locale, o cultură de partid-cumetrii-relații care să acapareze și mai mult o comunitate în declin după 3 ani de administrație PSD, atent ghidonată de baronul Benea?

Dragoș Benea (dreapta) și Lucian Șova (stânga) – foto: Ziarul de Bacău


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “PCR-ul dintre europarlamentarul Benea și fostul ministru Șova. Va mai merge ulciorul la apă în Bacău?

 1. aFacerea ioneL gretzu si domnu Zeghelariu din Bagau

  Dragosh benea, fiul stim noi cui, ruda cu cine stim noi… e fostul copiL da mingii a lui Zeghelariu – azi erou al neamului si REVOLUTIEI ingropat in fata tuturor eroilor din Cimitirul Central – nu are nimic de-a face cu scrisu/ economia; ori, tot atat cat NecuLAi Lupu cu cariera UNIVERSITARA!
  Ce vedem noi cand ne uitam la ei (ori la cornelia gretzu/ blegutz vitjil ieujien, fiul confuziei, cu doar 3 ani de facultate), e doar UN dispretz satanic fata de tot si toate – fata de persoana UMANA in primul rand -, a unor antisociali, comunistoizi, antiromani si antinationali, se intelege, care saboteaza din interior orice comuniune si comunitate si traiesc in ORG/ haite/ retzele satanice!

  Reply
  • centura neagra, mda, marog

   Sova nu putea nicium candida la altceva… date fiind REUSITELE sale pentru/ in favoarea cei care l-au trimis Acolo = in loc de autostrada pe tot CULOARUL, de la Ajud, la Roman, de peste 120 km, un cirmoJeL de semicentura gri linga bacau!
   (tocmai am trecut vara asta pe linga vila lui Shova, vis-a-vis de Centrofarm, colt cu Pacii, de linga adapostul antiatomic, si am vazut cum a transformat-o in restaurant cu terasa renovand-o complet dupa demiterea sa din fruntea ministerului)

   Reply
 2. PROROCUL

  „Ţară de secături, ţară minoră, căzută ruşinos la examenul de capacitate în faţa Europei… Aici ne-au adus politicienii ordinari, hoţii improvizaţi astăzi în moralişti, miniştrii care s-au vândut o viaţă întreagă, deputaţii contrabandişti… Nu ne prăbuşim nici de numărul duşmanului, nici de armamentul lui, boala o avem în suflet, e o epidemie înfricoşătoare de meningită morală.”

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *