Liviu Antonesei

Dorin Tudoran – Ordinul Steaua României

Pentru mine, KiWi, era un caz clasat. Nu credeam că mai pot aștepta vreo surpriză plăcută de le el. Văd că m-a luat prin surprindere. Ieri i-a acordat marelui poet și dizident Dorin Tudoran Ordinul Național „Steaua României”, în grad de Cavaler.

Cum văd, are măcar un consilier care își știe treaba. După salba de politruci, penali, securiști și militari pe care i-a decorat, să decorezi pe unul din cei mai importanți anticomuniști este o faptă pentru care îl felicit.

Pe Dorin nu e nevoie să-l felicit, e mult deasupra unor asemenea onoruri omenești. Viața și opera sa sunt marile sale ordine și decorații…

Comunicat de presă – Decret de decorare semnat de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marți, 30 iunie a.c., decretul de decorare adomnului Dorin Tudoran, cu prilejul împlinirii vârstei de 75 de ani.

Astfel, în semn de înaltă apreciere pentru determinarea cu care s-a opus regimului comunist, apărând libertatea, valorile democratice, drepturile şi libertăţile fundamentale, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler domnului Dorin Tudoran.

foto Raul Ștef via PressOne


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Dorin Tudoran – Ordinul Steaua României

 1. G

  Se numește „tehnica paravanului” și este arhicunoscută. O grămadă de minciuni în care strecori câteva adevăruri le face suspecte de a nu fi minciuni.
  Eu aș vrea ca herr KiWi să o decoreze pe Herta Müller, așa, nemțește, și să văd răspunsul ei. (Nu știu dac-a făcut-o sau dac-a încercat, dar ar fi o situație interesantă: un neamț format în științele exacte, înconjurat de aproximativi, să-i ofere un premiu unei nemțoaice scriitoare care a învățat pe pielea ei ce înseamnă Securitatea și n-a mai uitat niciodată de-atunci. Și dacă n-ar fi Nobelul, tot pe nemțoaică aș paria.)

  Reply
 2. Liviu Antonesei

  Chiar nu știu dacă omul lung va fi înxercat așa ceva. Sînt prieten cu mai mulți membri ai Aktionsgruppebanat, dar n-am avut plăcerea s-o cunosc pe Dna Herta Muller…

  Reply
  • Firesc Popescu

   Liviulică Dragă, nu te mai supăra atît de tare
   De anumite adevăruri care Voi vreți să le treceți sub tăceri.
   Vă bucurați digiaba, că De.Te. n-o să vină să-i infigă-n haină tinicheau aia, ăia.
   Măcar acum la btrînețe a priceput măcar ceva, deși în continuare umblă cu fofîrlica (vezi ultimul interviu și eschivele lui minunate)
   După ce-ați fost Toți disidenți oficiali ceaușiști, pregătiți subtil de „tovarășii”, ca să ….. între altele,
   De cum „cuplul” a fos împușcat după metoda Lor cunoscută, Toți ați devenit tot felul de funcționari de Stat și ați avut alte posturi superbe, iar Dorinel consilierul lui Dan Voiculescu printre altele.
   Așa că, stimabile Liviulică nu mai da telefone la redacțiile ziarelor ca să le comanzi ce și cum, pune-l pe „inimărea” că el e încă ………… la pensie sigur, dar, Colonel de Secu., și continuă împreună cu pretenii lu’ matale de cataramă să cenzurezi tot ce mișcă și nu-ți convine, exact așa cum te-au învățat atît de bine.
   Hai Curaj !

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *