Alina Mungiu-Pippidi

Domnilor Baciu, Arafat și onor conducere DSP București,

Primesc pe 4.2 2022 două informări din partea DSP București semnate de inspectori Mihăilescu Aurelia și Bolea Eugenia, cu data poștei 25.01.2022.

Pe data de 29.12.2021 cele două inspectoare ar fi căutat în „baza de date” și nu au găsit formularele digitale de intrare în țară ale mele și soțului, înapoiați în 27.12.21 de la Berlin. Nu cunosc baza de date, și cine sunt competenții autori (STS?) sau căutători, dar am auzit că există vreo 50 000 de cetățeni români cărora autoritățile nu le găsesc PFL-ul, după ce au ratat să îi controleze la intrare, nu au pus măcar un coș de hîrtii. Pe profilele noastre de la transportator, Ryan Air, acestea oricum există, împreună cu certificatele verzi și toate testele făcute în decursul vremii, pentru că transportatorii serioși nu permit nimănui să se urce în avion fără toate dovezile.

Nu există nici o formă de contact, telefon sau email, pe amenzile în care DSPul ne anunță că nu își găsește în baza de date digitală ceea ce a ratat să controleze, în schimb ni se cere ca în 2 săptămîni de la constatare să prezentăm la judecătorie dovezile contrare, dacă le mai avem.

Trebuie să recunosc că ați dus pe culmi statul de drept cu amenzi gigantice (3000 de lei fiecare) pentru nimic (voi ați construit o bază de date care nu reține datele, deși emite coduri QR și formulare digitale solicitanților, vedeți alăturat), unde dovezile contrare pot fi prezentate doar instanței la o dată anterioară celei la care ați pus voi scrisoarea la poștă. 

Nu e tentant ca în loc de o plîngere individuală să vă facem o plîngere colectivă pentru abuz în serviciu și încă 3-4 infracțiuni care sar în ochi?

Am auzit că un deputat USR a scris deja o lege să șteargă amenzile diasporei. Bravo lui.

Dar dincolo de asta abuzul rămîne. Ca și prostia. Introduci digitalizare de formă, dar nu funcționează , pierzi formulare digitale, creezi contestații doar pe hîrtie și doar în instanță (cînd putea exista un palier administrativ digital, unde voi publicați contestarea și noi publicam dovada), și trimiți hîrtia la o lună după ce ai întocmit-o și la două săptămîni după ce a trecut termenul.Nu mai vorbesc de eficiența dpdv carantină. În schimb cu amenințări că ANAF o să pună poprire, că după ce treci linia la statul de nedrept ce te mai costă să și ameninți.

Sper că nu vă plătește nimeni nici o amendă și să o să curgă acțiunile penale pentru abuz în serviciu. De cum o scriu pe a mea o și postez ca să o ia lumea de model și să o poată trimite fără avocat.

O fi și acesta un motiv pentru care nu regulile nu au autoritate și managerizarea pandemiei merge prost?

Aștept neîntîrziat scuze și rezolvare colectivă pentru toți cei 50000, care sper că nu cresc de la o zi la alta.

# româniadigitalăpentruidioți


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

26 thoughts on “Domnilor Baciu, Arafat și onor conducere DSP București,

 1. Mdam PissToL

  Pentru a tine baze de date functionale massive cu milioane de intrari/ iesiri si parametri, daca nu zeci de milioane, iti trebuie ceva servere performante pe care nici macar Ministerul Apararii nu le detine momentan, S-ar putea gasi PROBABIL doar la Evidenta MASCATA a populatiei generale – ori, doar de prin Bucuresti, la adm centrala de stat, insa total insuficiente.
  Adica, trebuie sa SE faca CAT MAI urgent investitii MASIVE in calculatoare performate si servere de top – ultimul racnet – nu doar la noi, ci prin toata Europa – si interconecarea acestora.

  Reply
  • Dumitru

   Pai cum nu le au, parca avea un buget de vreun miliard pentru asta… Sau i-au spart in contracte pentru americani, ca sa-si cumpere legitimitatea ?

   Reply
 2. Boștină Dan Florin

  As dori și eu un model de plângere penala pentru recuperarea amenzii plătite.
  Am gasit în calculator formularul PLF în format pdf. Deși l-am arătat la punctul de control al pașaportului,nu am fost informat ca nu este în regula.

  Reply
 3. Ileana

  Obligatia de a completa formularul este a fiecaruia in parte. Cine n-a respectat-o sa plateasca amenda. Este adevarat ca legea este excesiva si proasta obiectiv vorbind dar numai asa pot fi convinsi romanii sa se vaccineze.

  Reply
 4. Goagl

  @Ileana, asta e problema, au amendat la fel si pe cine a completat si pe cine nu a completat si asteapta ca instanta sa rezolve, ca ei nu pot face diferenta. Au pierdut toate datele, daca le-au stocat vreodata, si politia de frontiera nu a vrut sa le verifice, deci nu e clar ce se poate face. Doar aministie generala.

  Reply
  • baciul ungurean

   ati umblat cu avionul ati raspandit virusul peste tot si ati omorat oameni nevinovati cand altii stateau incuiati in casa si acum vreti amnistie, cat tupeu!

   Reply
 5. Laur22

  PLF-ul bunei guvernări

  aoileo aoileu
  vai doamnă vai
  Ați ajuns sa sunați identic si la fel (cu diferența de talent de rigoare care din nefecire e în defavoarea dvs) cu cei de la Freedom Alternative.
  Au, au, au. https://freedomalternative.com/romana/semi-serios/e-vremea-sa-i-maturam-pregatiti-listele/

  „Avem multă treabă în 2022. Și cum în ’21 am oprit (la plural, împreună, vă știți care) mai multe decât ne dădeau șanse chiar și (prea) mulți dintre ăia ce se dau ”de-ai noștri” – anul de începe poate fi pe bune al nostru în mai multe feluri decât ar putea părea acum în acest 1 ianuarie deosebit de cald (dar nu la fel de cald ca anii ’80 ai secolului trecut).

  Așadar, la mulți ani aproape tuturor! Cu excepția celor implicați în Cântarea Pandemiei. Cărora le urez un călduros ”muie și sacâz” – în special iubitului nostru președinte, comandantului acțiunii și celor 67 de senatori care în 27 octombrie 2021 s-au pus singuri pe lista dușmanilor absoluți și de neiertat ai libertății și prosperității poporului român. Cu aceștia din urmă abia aștept să mă văd.”

  Ca să vezi cât de mult îl schimbă pe om un contact direct cu nemernicia mașinăriei creată special pentru ca el hahaha „omul” să se lupte mai ușor cu „dușmanii” dușmănoși, hahahaha.
  Imediat însă hahaha „omul ” o ia așa cum a fost format și îmvățat și așa cum știe el mai bine adică adică răspunde direct cu un atac ad hominem : „Nu cunosc baza de date, și cine sunt competenții autori (STS?) sau căutători, …..” .

  De parcă nu era de așteptat să se întâmple ceea ce s-a și întâmplat (atunci cand tu out-source persoanelor individual, grăbite, obosite, propcupate de orice altceva decat formularul tău și în plin miez de noapte completare unor formulare care trebuie sa fie 100% corecte te poți aștepta la minimum 10% eror rate dacă nu chiar spre un 30% . Iar modalitatea de stingere a erorilor e. nu așa specific haștag-USR-istă …. hahaha …… și anume să îți dovedești nevinovăția în fața instanței , hahahahaha

  De acea și apariția în restul lumii a QR codurilor ca modaliate de a scurcircuita erorile inerente introduse de operatorul umana.
  Când elimini operatorul uman reduci extrem de mult erorile de introducere a datelor.
  Din nefericre legilatorul care a copy&paste PLF-ul nu s-a întrebuințat în mod suficient ca sa ruleze un dry run cu oameni adevărați ca să identifice problemele de implementare și nici nu a fost interesat ca așa ceva ar putea să existe.

  A crezut ca daca ei îi zic românului : BĂĂĂĂĂĂĂĂ OCHI CÂT CEPELE CĂ ALTFEL TE AMENDEZ DE TE IA MAMA LUI PROCES VERBAL asta o să le rezolve problema.
  Ghinion de neșansă : „error does happen”.
  Când e să le-o implementăn altora noi aștia superșcoliții suntem scrofuloși la datorire șiiiiii tari în cioc cu „FIAT LEX, PERAT MVNDVM”.
  Când însa ei drăcia dracului ne lovește pe noi cu coada error 404 devenim mult mai flexibili ba chiar de-a dreptul șantajiști așa ca dvs mai jos. :
  „Sper că nu vă plătește nimeni nici o amendă și să o să curgă acțiunile penale pentru abuz în serviciu. ….. Aștept neîntîrziat scuze și rezolvare colectivă pentru toți cei 50000, care sper că nu cresc de la o zi la alta.”

  Pentru că ghiciți ce?
  Ei cresc .
  Și nu, nu cresc doar la PLF.
  Dar despre ceilalți ….. , câtă vreme pe dvs personal nu v-a atins durerea lor , …..
  Mdeah.

  Statul „nou” românesc nu e gandit ca să fie funcțional deorece arhiecții săi nu au făcut niciodată efortul de a face ceva administrativ să funcționeze. Nu au reflexele și automatismele mentale de include în România Noua gândită și făcută de ei backdoor-urile necesare unui sistem care se confruntă cu oameni și care ca atare trebuie sa corecteze varii și felurite erori.

  Hai să zicem că erorile cu PLF-urile o sa le corectați printr-o amnistie.
  Dar asta o să rezolve viitoarele erori administrative ?
  De exemplu deciziile de deconecatre de la utilități (și desigur de suspendare a plății pensiiei ) bazate pe certificate de deces eronate
  Sau și pentru dvs demeții de la USR plângerea penală pentru hahaha „plîngere colectivă pentru abuz în serviciu și încă 3-4 infracțiuni care sar în ochi” este singura soluție pentru o România cât de cât funcțională.
  hahahahahahaha.

  Și mai apoi tot voi & gașca vă minunați de ce pe tot ce puneți mâna se alege praful.
  Iaca hahahaha „buna guvernare” în acțiune.
  „buna guvernare” complect lipsită de minimum de bun simț administrativ despre cum se face când se face.

  Reply
 6. Mia

  Si eu am primit amenda pentru ca am completat cu 30 de ore inainte si nu cu mai putin de 24 . Nu este posibil asa ceva. Cum va contactam pentru a ne aduna impotriva nemernicilor acestia?

  Reply
 7. Dumitru

  Nu AMP se plangea mai deunazi ca Romania nu e suficient de catolico/protestanto/ateista si ca de-aia avem COVID? Pai cu reguli din astea stil chinezesco-german ii faci pe romani sa respecte legea.

  Reply
 8. Jos Iliescu

  Doamna profesor Pippidi mai are puțin și începe să se plângă de dictatura sanitară. Doamne Iisuse Hristoase am trăit s-o văd și pe asta!

  Reply
 9. Vlad Slăvoiu

  1. @ Mia: Vi s-a cerut un lucru destul de simplu: să completați amărâtul ăla de plf cu maximum 24 de ore înainte de intrarea în țară (acum, după modificare, e 72 – o greșeală, după părerea mea) și, în plus, aveați la dispoziție și 24 de ore după intrare să o faceți. N-ați fost în stare nici de atâta lucru, dar ei sunt “nemernici”.

  2. S-a considerat că anumite amenzi au fost greșit impuse, afectând niște categorii profesionale, dintr-o eroare de scriere a legii, eroare corectată prin modificarea de zilele-astea, dar de la minister li s-a transmis celor afectați de această eroare de scriere că singura modalitate de a scăpa de amenzi e să facă ei acțiuni în instanță. După părerea mea, asta e iarăși o greșeală: dacă, dintr-un motiv sau altul, nu se poate face revocare (justificarea ei fiind, zic eu, tocmai faptul că actele individuale au executat un text asumat ca rău scris, deci ele n-au pus în aplicare voința internă, reală, a legiuitorului, ci voința lui deficitar, sau insuficient, exprimată, o falsă voință – deci nu-i vorba de retroactivitatea interpretării), organele emitente trebuie să facă ele acțiuni în instanță, nu oamenii afectați de greșeală.
  Și-apoi, dacă faci acțiune în instanță, ea nu va judeca după regula în vigoare la data la care ai primit amenda?…
  Cred că trebuie să se încerce un soi de revocare, cel puțin acolo unde se poate, unde nu s-a executat amenda. Și cu restul văzut, de asemenea, ce soluții se pot găsi. În orice caz, nu poți să-i lași pe oameni să-și rezolve singuri o problemă pe care tu însuți o percepi ca fiind creația ta.

  3. Cât îi privește pe cei care nu intră în categoria de la punctul anterior, și care spun că au fost amendați pentru că, deși și-au făcut plf-ul, baza de date nu l-a înregistrat … trebuie, în primul rând, să recunosc că mă uimește chestia asta: deci îți faci ăla, ți-l și copiezi în telefon, dar baza de date a site-ului pe care ai intrat ca să ți-l faci nu ți-l memorează… O fi și așa, nu zic nu, dar și în cazurile astea trebuie găsită o formulă administrativă: să-i dai omului posibilitatea să-ți dovedească plf-ul, așa cum s-a spus aici, și, în consecință, să-i revoci impunerea. Sau să nu i-o execuți și să i-o lași să se prescrie.
  Se poate găsi o soluție la nivel central, pe care s-o transmiți prin prefecți în teritoriu (ca să ai aplicare unitară) și se rezolvă.
  Și mai cu seamă trebuie să repari baza de date, acest adevărat Triunghi al Bermudelor românesc…

  4. În proiectul USR nu doar că se anulează amenzile plf (ceea ce, după părerea mea, e o tâmpenie), ci se și mărește termenul de păstrare a datelor de la 15 zile la 6 luni. Eu zic că e puțin, ar trebui 20 de ani (20 de ani după deces – după decesul USR, vreau să spun).
  De ce 6 luni? E o prostie: 15 zile e fix cât e nevoie.

  5. @Goagl: Cică poliția de frontieră n-a vrut să verifice. Anume ce să verifice poliția de frontieră? Venea unul fără plf – ce putea să-i facă poliția de frontieră? Să-l aresteze că a furat de la copiii sărmani din Teleorman? Îi spunea că are 24 de ore să-și facă plf-ul că dacă nu ia amendă și salut. Ce să zic, am găsit vinovatul: Poliția de Frontieră.
  În plus, dacă problema este una obiectivă, legată de felul în care funcționează respectiva bază de date, ce ar fi putut să facă Poliția de Frontieră, care cu aceeași bază de date lucra și ea?

  5. Nu cred că funcționarii luați individual sunt de vină (decât dacă, de exemplu, mint că au făcut verificarea în intervalul de 15 zile când ei, de fapt, au făcut-o după…), de aceea nu știu dacă i-aș scoate neapărat în evidență. Ei au verificat într-o bază de date, n-au găsit ce căutau – deci au dat amendă. Ce să facă? Să-i sune om cu om: “Bă, care ai, care n-ai?”…

  6. Erau mari amenzile? Enorme, dacă mă întrebați pe mine, o completă aiureală (le-au și micșorat de altfel – între timp :-p ), dar aceasta este în nota generală a felului oribil în care am reacționat noi la această pandemie. Pe http://www.spectator.co.uk, Gary Sidley tocmai ce a publicat un text: “Britain’s unethical Covid messaging must never be repetead”, în care spune – iar lucrul se potrivește, cred eu, perfect și țării noastre – că trei au fost dominantele comunicării în materie de covid: înspăimântarea oamenilor, mesajul că supunerea (supunerea “tâmpă” ar zice o doamnă) este o formă de virtute și constanta arătare cu degetul și punere la colț a celor care au ieșit, fie cât de puțin, din, haha, “ortodoxie”. Îngrozirea oamenilor cu covidul, de exemplu, a avut ca efect faptul că unii (poate mai anxioși din fire, poate bătrâni…) nu s-au mai dus la spital atunci când ar fi fost nevoie (asta acceptând ipoteza că ar fi avut unde să meargă) pentru chestiuni de sănătate non-covid – și pentru unii dintre ei lucrurile s-au terminat până la urmă în comedie, dar pentru alții nu…

  7. Și-apoi, vorba aia, e pande-mie, nu e pande-sută, deci și amenzile tre’ să corespunză… :))

  Reply
 10. Vlad Slăvoiu

  O precizare (că m-a luat gura pe dinainte și-am spus o tâmpenie): în cazul acțiunilor în instanță (pct. 2), se va aplica legea contravențională mai favorabilă, deci amenda, dacă se va păstra, va fi cea nouă, mai mică.

  Reply
 11. G.A.

  Șicane produse de primate comunistoide, ca cele îndreptate împotriva Clothildei Armand, lui Fritz etc. Astea sunt argumentele lor: scuipatul, bâta și pistolul.
  Nici nu cred că trebuie băgați în seamă. Chiar dacă bâlciul sătesc pentru proști stiripesurse sau Rtv sau alte adunări de țațe mediatice jubilează. Știți vorba românească: Omul fără dușmani nu face (nici) doi bani!

  Reply
 12. karma police

  s-a stiut ca va veni vremea cand laudatorii totalitarismului sanitar vor incepe sa urle, pana la sfarsit ei vor urla cel mai tare

  Reply
  • Karma Police Academy, 7

   Doar numerele la loto nu „s-a știut”, deși bilet pupat moaște Piața Independenți’

   Reply
 13. Iosefini

  Toți 50 de mii se fac vinovați de zădărnicirea combaterii bolilor.

  Nu trebuia să vă ia banii. Trebuia să vă bage două săptămâni în carantină supravegheată.

  Reply
 14. miki

  Stimata d-na Mungiu Alina, nu va faceti probleme: nu ve-ti plati nicio amenda, pentru ca nu acesta este scopul nostru…noi, DSP, vrem sa tinem populatia in priza, sa constientizeze ca inca nu e gata cu covidul! Uitati-va, exista si situatia in care, cetatenii care au primit facturi cu valori foarte mari, pentru plata a ceea ce nu au consumat, in domeniul gazelor naturale (aragaz) si al curentului electric, ar trebui sa plateasca amenzi, fiindca au deschis plicurile cu facturile respective…se stia ca vor fi greseli de calcul, avand in vedere atatea si atatea maini prin care trece distributia de curent si gaze (ca sunt atatra persoane care vor si ele sa castige un ban), DE CE S-AU APUCAT ROMANII SI ROMANCELE, SA DESCHIDA PLICURILE SI SA LESINE? oricum nu vor plati acele facturi, pentru ca vor fi recalculate de vreo 10 ori, pana se nimereste pretul cat de cat corect, convenit cu putin si ai sai..asa ca, si in acest caz: STATI LINISTITA, NU SE VA INTAMPLA NIMIC! (p.s. Vorbit va rog, cu fratele d-voastra, Cristian, sa faca un film cu acese subiecte, si iarasi rupem Cannes-ul, cu palmierii lui cu tot)

  Reply
 15. Andrei Călin

  Revoltător cum domnia legii și drepturile au devenit o notă de subsol. Avocatul Poporului ce păzește? Este prima instituție care ar trebui să intervină în astfel de situații!

  Reply
  • karma police

   „Aud pe Renate Weber, de la care aveam alte pretenții că deplînge masiva încălcare de drepturi care are loc în lume și în țară cu ocazia vaccinării și a restricțiilor antipandemice, și ostracizarea celor care au altă părere despre vaccinare. Nu știu cine a fost ostracizat dintre antivacciniști și de unde, dar zeci de parlamentari francezi au primit amenințări cu moartea de la antivacciniști, cu ocazia dezbaterii legii care condiționează de vaccinare accesul în restaurante, la cinematograf sau în tren (cf. Reuters și Le Monde), iar o doctoriță imunoloagă din Italia a primit un glonț într-o scrisoare după ce a susținut vaccinarea copiilor. Pe forumurile care îmi republică mie articolele despre epidemie, pe care le scriu pentru că e de datoria mea, ca fost medic și profesor de politici publice, să informez lumea, plouă cu insulte și amenințări pe care moderatorii (unde există) fac eforturi să le curețe. Mi se pare mie, sau violența nu e de partea celor care sunt cu educația, cu știința, și cu solidaritatea? Ci de partea cealaltă? A susține mai ales, cum face Renate, că sunt de o singură parte, e atît de flagrant neobiectiv că mă îngrijorez în ce privește capacitatea avocatului poporului de a vedea adevărul și în alte cauze.”
   AMP: https://www.romaniacurata.ro/draga-renate-weber-fara-dreptul-la-adevar-celelalte-drepturi-nu-sunt-posibile/

   Reply
 16. Mache

  Asa doamna Mungiu bagati-l pe Arafat in penal, la puscarie cu incompetentul dupa cate abuzuri a comis in pandemie

  Reply
 17. Goagl

  @BBC Situatia putea fi usor rezolvata de DSP cautind un backup la server si la emiterea codurilor si retragind amenzile, e iresponsabil sa amendezi o suta de mii de oameni ca 50 000 nu au respectat regula si pe urma sa spui ca nu stii care sunt cei 50 000, se se duca fiecare in instanta ca sa aflam! Chiar nularea tuturor amenzilor, inclusiv a celor care au calcat regula era o solutie mai buna.
  Cand statul violeaza statul de drept nu e vina cetatenilor. Poate erau mai putini anti-vaxxeri daca nu acesta ar fi stilul legiuitorilor si implementatorilor damboviteni.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *