Simona Popescu

Din culisele absurditatii pe culoarele Justitiei Curtea de Apel Bucuresti opreste irevocabil demolarea unui imobil. Intre timp proprietara, ajutata de PMB, si-a demolat cladirea de patrimoniu

Nicusor Dan, presedintele Asociatiei Salvati Bucurestiul, ne-a oferit un exemplu care demonstreaza absurditatea ce insoteste uneori drumul dreptatii si al salvarii cladirilor de patrimoniu istoric. Prin decizia irevocabila pronuntata pe 8 octombrie 2012 in dosarul 22378/3/2011, Curtea de Apel Bucuresti a declarat ilegala autorizatia de desfiintare emisa de Primarul Municipiului Bucuresti in 22 septembrie 2010 pentru imobilul din Sos. Kiseleff nr. 39.

Autorizatia de desfiintare fusese eliberata in baza unui aviz de desfiintare ilegal al Directiei pentru Cultura Bucuresti.

Asociatia Salvati Bucurestiul a cerut suspendarea avizului prin dosarul nr. 44206/3/2010 deschis la Tribunalul Bucuresti. In paralel, a solicitat Primarului Municipiului Bucuresti sa nu elibereze autorizatia de desfiintare inainte de judecarea procesului, 29 septembrie 2010.

Primarul General s-a grabit insa sa elibereze autorizatia de desfiintare pe 22 septembrie 2010, cu o saptamana inainte de termenul din dosarul 44206/3/2010, iar proprietara imobilului, Dumitrescu Tanti-Virginica, s-a grabit sa demoleze imobilul inainte de acest termen. In acest fel dosarul 44206/3/2010 a ramas fara obiect.

Construit in perioada interbelica, imobilul din Sos. Kiseleff nr. 39 figura printre imobilele de patrimoniu in pericol de demolare in Raportul Comisiei Prezidentiale pentru Patrimoniu Construit.

Cladirea istorica din Kiseleff nr. 39 care ar fi putut si astazi sa fie in picioare


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *