Cristian Ghingheș

O demisie cât un răsunet de partid. USR, încotro?

Mulți îi cântă prohodul politic lui Dacian Cioloș după demisia de astăzi, însă eu văd gestul său total invers: ca pe unul de onoare și care arată (din nou) ce fel de om politic este. Eu o văd ca pe o decizie bazată strict pe principii, având în vedere că are în spate refuzul majorității “celor 14” din Biroul Național al USR de a-și asuma o agendă reformistă la nivelul partidului.

Nu ai cum să pretinzi că ești forța schimbătoare a României când îți dai afară membrii pentru delict de opinie (că au criticat acțiunile șefului de filială, de exemplu, ca să luăm cazul meu de la Bacău).

Nu ai cum să ceri transparență de la instituțiile pe care le monitorizezi și de la forțele politice cărora le faci opoziție când diverși șefi locali ai USR pierd procese în instanță pentru refuzul de a furniza informații de interes public în baza Legii 544/2001, partidul fiind bun de plată.

Nu ai cum să fluturi altora meritocrația când anumiți edili USR angajează cu arcanul soții de consilieri locali fără concurs în primărie (caz de la Bacău). Sau când stai cu spatele la societatea civilă și nu accepți să te deschizi și să te consulți cu specialiști ori alți factori interesați pentru politicile pe care le propui.

Nu ai cum să vorbești despre democrație când întreaga organizație este acaparată de majorități constituite cu metoda “autobuzul” și când orice decizie devina una strict politică, în funcție de gașca din care faci parte, în detrimentul valorilor pe care partidul (doar) spune că le promovează.

Sau ai cum, dar doar dacă ești un ipocrit sau un “animal politic”. Iar cei care nu sunt astfel fac un pas în lateral și, chiar dacă poate să pară că ar depune armele, în fapt rămân dedicați misiunii pentru care au intrat în politică.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

5 thoughts on “O demisie cât un răsunet de partid. USR, încotro?

 1. Adrian

  Pentru a n-a oară: Lafarge e anchetată pentru terorism, iar tov. Cioloș n-a avut nicio reacție publică. Iar uselismul sub Cioloș a fost cel mai scârbos.

  Reply
 2. marius

  de rasunet e jaful de la gaze si curent electric de care voi useristii sinteti direct vinovati prin liberalizarea tilhariei… si o sa ajungeti la un moment dat, sper ca destul de devreme, sa raspundeti si cu puscaria alaturi de fostii vostri parteneri mafia penelista. Si ciolos o sa ajunga la puscarie ca reprezenatnt al globalismului antinational si profund criminal-mafiot.
  In scurt timp o sa iesim in strada masiv si sa va vad atunci unde si cum fugiti… de rasunet o sa fie

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *