Cristian Ghingheș

Decizie în România Educată: președintele nu promulgă legea privind depolitizarea directorilor interimari ai școlilor

Starea de fapt: trebuie organizate concursuri pentru directorii unităților de învățământ. În lipsa acestora, directorii interimari sunt numiți politic și arbitrar, prin detașare periodică hotărâtă de Inspectoratele Școlare Județene.

Ministerul Educației în primăvară: Știm că trebuie, dar amânăm după examenele naționale.

Ministerul Educației după examenele naționale: eeei, dar cadrele didactice sunt în vacanță, așa că ne vedem la toamnă la concurs.
Între timp, Parlamentul, prin lege, la inițiativa aleșilor USR PLUS: Ia hai să numim directorii interimari în consiliile de administrație, deci de către reprezentanții comunității locale (profesori, elevi, părinți). Asta până la organizarea concursurilor.

Președintele României, inițiator România Educată, azi: Pas! Invoc chestiuni precum apartenența la corpul naţional de experţi în management educaţional, mă scuz că legea nu e previzibilă, nu promulg și retrimit legea la Parlament.

Rezultatul trist după atâtea luni de guvernare nouă și stabilă, majoritate în Parlament și alte noi dezbateri în România Educată: directorii vor fi numiți din nou politic, de către IȘJ, sub bagheta baronilor locali care au girat și conducerile inspectoratelor școlare.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *