Cristian Ghingheș

„Decebal Fagadau le jignește inteligența locuitorilor Constanței”

Este reacția dură și directă a societății civile din Constanța după ce Primăria municipiului Constanța și SC Neversea SRL au lansat luni campania „SOS Cazino” prin care cetățenii sunt invitați să doneze pentru reabilitarea Cazinoului din Constanța, în condițiile în care municipalitatea stă cu sute de milioane de lei necheltuite în buget.

Decebal Fagadau este nesimțit și le jignește inteligența locuitorilor Constanței. Astăzi a pornit cu cei de la Neversea o campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea Cazinoului, în condițiile în care pe anul 2017 a avut un excedent de aproape 300 milioane lei. Deci el nu e în stare sa managerieze banii din taxele și impozitele constănțenilor și acum le cere alți bani? #Administratia0Realizari – Constantin-Alexandru Manda, membru fondator și fost președinte al Asociației Elevilor din Constanța (AEC).

Nu mai departe de luna martie, într-o dezbatere cu specialiștii organizată de Asociația ARCHE în cadrul proiectului Casino Rush, primarul Decebal Făgădău declara că n-a fost niciodată vreo problemă cu finanțarea: „Municipiul Constanța este un oraș bogat. Ne permitem conservarea, ne permitem și restaurarea, și consolidarea. Problema nu este financiară„. (min. 40:55)


Centrul pentru Resurse Civice, organizație locală care are demersuri referitoare la modernizarea cazinoului, prin vocea directorului executiv Cosmin Bârzan, susține că finanțarea lucrărilor de conservare și consolidare a Cazinoului din Constanța este responsabilitatea municipălității:

Deși credem în puterea responsabilizării cetățeanului în asumarea deciziilor importante pentru comunitate, este momentul ca administrația publică locală sa preia inițiativa, cu atat mai mult cu cât exista un excedent de peste 200 milioane lei rămas în urma exercițiului bugetar 2017.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “„Decebal Fagadau le jignește inteligența locuitorilor Constanței”

  1. Robert

    Alesii din Constanta nu sunt capabili decat de constructii pe plaja. Exista constructii neterminate de 15-20 de ani in partea veche a orasului, in Piata Ovidiu si Portul Tomis. Nu-i intereseaza nici dezvoltarea economica a orasului, pentru ca asta inseamna salarii mai mari pentru constanteni si astfel nu ar mai gasi sa angajeze chelneri si cameriste pe salariul minim. Orice oras de talia Constantei (al doilea in tara dupa Bucuresti ca zona metropolitana) are parcuri tehnologice si industriale. Constanta niciunul. Este de neinteles cum un oras conectat cu Bucurestiul prin autostrada si cale ferata nu se gandeste sa atraga corporatiile care nu mai au loc in capitala si care se gandesc sa-se mute la Cluj si la Iasi.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *