Cristian Ghingheș

De ce în apropierea blocurilor cu demisol trebuie interzisă parcarea autovehiculelor

Zilele trecute, pe un grup de Facebook cu discuții despre treburile dintr-o comunitate locală, câțiva cetățeni erau foarte amuzați de un panou stradal prin care șoferii erau rugați să nu parcheze cu spatele, fără a calcula prea mult care este scopul unui astfel de indicator. Probabil că nici apartamentele de la demisolul blocului din imagine nu le-au observat, de vreme ce afirmau că sunt șoferi și că ei știu mai bine cum și unde să parcheze de parcă strada toată e a lor și dreptul la parcare ar fi în Constituție pe undeva.

Ei bine, o astfel de gândire heirupistă este de regăsit și la nivelul mulltor reprezentanți ai cetățenilor, al edililor care efectiv nu își dau seama de disconfortul pe care parcările rezidențiale din imediata apropiere a blocurilor cu demisol îl produc locuitorilor din astfel de apartamente situate la etajul minus unu.

Într-o situație asemănătoare se află și o cititoare a platformei noastre, Ana Maria, care ne-a povestit într-un e-mail cum în 2012 și-a luat un apartament la demisolul unui bloc nou din sectorul 5. Problema principală e că blocul nu are parcare sau spațiu delimitat față de șosea, astfel încât locatarii parchează fix în fața geamului locuinței sale. Vă dați seama că problema nu e doar una de priveliște, ci și una de sănătate? Toate acele emisii periculoase îi intră fix în casă când o mașină parchează sau pleacă din acea parcare mai mult sau mai puțin amenajată.

Am primit un raspuns de la DSP in luna august, mi-au spus ca vor trimite catre cei de la Primaria Capitalei o adresa in cara le vor sugera sa puna stalpi de protectie. Pana acum nu s-a intamplat nimic. Ieri, pur si simplu nu am mai putut si am chemat Politia Rutieră si politistii nu erau foarte convinsi de faptul ca acolo nu este parcare sau spatiu public. Nimeni nu stie nimic, nimeni nu vrea sa-si asume solutionarea problemelor. Binenteles ca ieri au „sarit” toti vecinii pe mine din cauza faptului ca am chemat politia. Nu pot sa inteleg de ce nu respecta legile, de ce nu putem avea un minim bunul simt. Eu incerc sa rezolv situatia singura dar nu ma ia nimeni in serios, ba mai mult, ieri, dupa toata ceart, au inceput sa-mi intrerupa curentul de la siguranta de afara.

Ei bine, noi înțelegem foarte bine aceste situații, așa că ne-am gândit să dăm o mână de ajutor și am trimis dehja o adresă la Primăria Capitalei pentru a verifica stadiul montării acelor stâlpi de protecție.

De asemenea, cei care se regăsesc în situații asemănătoare trebuie să știe că spațiile amenajate pentru gararea și parcarea autovehiculelor populației trebuie situate la distanțe de minimum 5 metri de ferestrele camerelor de locuit, potrivit art. 4, lit. „c” din Ordinul 119/2014 al Ministerului Sănătății pentru aprobarea normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “De ce în apropierea blocurilor cu demisol trebuie interzisă parcarea autovehiculelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *