Adrian Popescu

De ce ar fi competenta o procuroare sa imparta actiuni la Fondul Proprietatea?Dorina o inlocuieste pe Crinuta la sefia ANRP

Premierul Emil Boc a eliberat-o din functie pe Crinuta Dumitrean de la sefia Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), dupa ce aceasta si-a dovedit incompetenta in a rezolva greaua sarcina a despagubirii fostilor proprietari ale caror bunuri au fost confiscate de comunisti. In locul ei a fost numita Dorina Danielescu, fost procuror sef la DIICOT Ploiesti, care trebuie sa refaca imaginea ANRP, afectata de scandaluri de coruptie, ultimul fiind cel al vicepresedintelui Remus Baciu, arestat pentru trafic de influenta.

Pana acum, la conducerea ANRP s-au perindat trei “doamne” mai mult sau mai putin competente, insa toate cu sustinere politica.

Institutia a fost infiintata in 2005 de premierul Calin Popescu Tariceanu, care a impus-o pe Ingrid Zaarourla la sefia institutiei. A urmat Anca Oprea (PSD) si Crinuta Dumitrean (venita de la organizatia PDL de Bistrita, pe filiera lui Ioan Oltean).

Daca “Crinuta” nu s-a descurcat mai deloc la ANRP, desi avea studii de economie si chiar un doctorat la Universitatea Babes-Bolyai, ne intrebam ce va face “Dorina”, cand va trebui sa decida cine trebuie sa primeasca actiuni la Fondul Proprietatea.

Potrivit CV-ului, Dorina Danielescu a fost pe rand procuror la Procuratura Locala Pitesti (1992-1993), Procuratura Locala Ramnicu-Sarat (1993-2002) si Parchetul de pe langa Tribunalul Buzau (2002-2004), dupa care este numita procuror-sef la Parchetul de pe langa Tribunalul Ploiesti (ianuarie-decembrie 2004), procuror-sef la DIICOT Ploiesti (2004-2007), procuror-sef la DIICOT structura centrala (2007-decembrie 2009), dupa care devine procuror simplu la aceeasi structura (decembrie 2009-martie 2010), procuror la Sectia Urmarire Penala la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti (martie 2010-mai 2010), apoi activeaza la Ministerul de Justitie in cadrul a trei directii, ultima fiind Biroul pentru prevenirea criminalitatii si de cooperare cu oficiile de recuperare a creantelor din statele membre ale UE.

Este doctor in stiinte militare si informatii la Academia Nationala ,,Mihai Viteazu”, doctorand la Academia Nationala de Informatii. A absolvit Universitatea Bucuresti – Facultatea de Drept, unde a urmat si cursuri postuniversitare in drept penal.

In presa au aparut mai mai multe informatii controversate despre Dorina Danielescu. Astfel, in ianuarie 2011, site-ul luju.ro relata ca Dorina Danielescu face parte dintr-o lunga lista de procrurori care si-ar fi luat fara examen gradul de procurori supremi (aferent unui post de procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie).

In prezent, statul roman mai detine doar 827 milioane de actiuni la Fondul Proprietatea (10% din total), iar ANRP decide cine primeste aceste actiuni in contul despagubirilor cuvenite pentru imobilele confiscate de regimul comunist.

Statul roman se va confrunta cu o grava problema dupa ce va epuiza actiunile pe care le mai are la Fondul Proprietatea (cu o valoare actuala de 150 milioane euro), avand in vedere ca suma totala a cererilor de despagubire se ridica la 20 miliarde euro.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “De ce ar fi competenta o procuroare sa imparta actiuni la Fondul Proprietatea?Dorina o inlocuieste pe Crinuta la sefia ANRP

 1. geo

  Dupa cum arata nu cred ca va face mare lucru. Probabil este pila lui Predoiu, care incearca sa mai ia ce se mai poate de la Fondul Proprietatea.

  Reply
 2. Senta

  Nu va face nimic , asa cum nu au facut nici celelalte trei numite politic
  Poate au pus-o ca sa sustina aberatia de lege pe care vor sa o treaca prin parlament pentru a desfiinta total despagubirile
  Ce coafura a la Madame POMPADOUR ARE DOAMNAPROCUROR
  sA SE PIEPTENE MACAR MAI DECENT

  Reply
 3. George P

  Am nelamuriri la subiect si nesubiect.

  Prima. ,,Doamna Dorina” nu trebuie sa decida cine sa primeasca despagubiri. Asta o fac functionarii institutiei. Dumneaei ii revine misiunea sa gospodareasca activitatea astfel incat sa fie eficienta, sa nu existe coruptie samd.
  Nu cred ca pregatirea, licentele, doctoratele au in mod direct relevanta pentru fisa postului – nu este tehnologie astronautica. E o institutie ca oricare alta Dorina nu trebuie sa inventeze nimic.
  A doua: nu stiu cand au timp oamenii acestia sa-si faca un CV cat un Pom de Craciun.
  P.S. Pitestiul si Argesul sunt cunoscute prin performanta la coruptie.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *