Cristian Ghingheș

Primarul Daniel Florea și-a pus fața pe orarele distribuite elevilor din Sectorul 5: „Să te uiți în calendar, c-ai șanse s-ajungi primar”

Luni, 9 septembrie, au fost distribuite în liceele, școlile și grădinițele din Sectorul 5 al capitalei orare cu caricatura Primarului Daniel Florea. Mesajul ce însoțește caricatura, «Dragul meu copil școlar/De urmezi acest orar/Să te uiți în calendar/C-ai șanse s-ajungi primar», este total nepotrivit pentru elevi. Mai mult, în colțul din stanga al orarului, apar două hashtag-uri, unul cu inițialele edilului, iar celălalt cu motto-ul mandatului. Au caracter manipulator, evidențiind modul în care Daniel Florea și-a început campania electorală, susțin reprezentanții Consiliului Municipal al Elevilor București (CMEB).

Astfel, Consiliul Municipal al Elevilor București, structura de reprezentare a celor 300.000 de elevi din capitală, trage un puternic semnal de alarmă cu privire la politizarea din ce în ce mai puternica a sistemului de învățământ, exemplificând inclusiv participarea la deschiderea începutului de an școlar a mai multor personaje care au transmis mesaje politice: președintele Klaus-Werner Iohannis, primarul general Gabriela Firea, primari de sectoare, consilieri locali, parlamentari, deputați etc.

Considerăm gestul Primarului Sectorului 5, Daniel Florea, imoral și dăunător pentru elevi, încălcând articolul 7 din Legea Educației 1/2011, conform căruia în instituțiile de învățământ și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale sunt interzise activitățile de natură politică. Consiliul Municipal al Elevilor București solicită autorităților competente să se sesizeze și să ia măsurile necesare, în vederea stopării difuzării de materiale electorale în unitățile de învățământ preuniversitar.

„Elevii, din păcate, sunt incă o dată folosiți ca masă de manipulare pentru campaniile electorale ale viitorilor candidați. Educația nu trebuie să aibă culoarea unui partid, iar, în școală, politica nu are ce căuta, dincolo de orele unde este subiect de discuție.”, a declarat Tudor-Alexandru PANAIT, președintele Consiliului Municipal al Elevilor București

Echipa Școli Curate se alătură acestui apel al CMEB și cere primarului Daniel Florea să retragă aceste materiale de propagandă politică din școli și Ministerului Educației Naționale, prin Inspectoratul Școlar al Municipiului București, să ia măsuri pentru respectarea art. 7 din Legea Educației ce interzice activitățile de natură politică în unitățile de învățământ!


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Primarul Daniel Florea și-a pus fața pe orarele distribuite elevilor din Sectorul 5: „Să te uiți în calendar, c-ai șanse s-ajungi primar”

  1. JK

    Din moment ce manipularea începe cu canalele TV dedicate bebelușilor (viitorii consumatori), se continuă cu jucăriile-surpriză din iaurturi, aplicațiile și jocurile virtuale tembele, platformele de însingurare sub pretextul socializării, de ce nu și-ar tăia și domnu’ primar o felie din atenția celor mici? Dacă primăria va deveni ereditară (sunt semne că!), e un bun început, nu? Trebuie totuși să meargă la o firmă specializată să se rebrănduiască la nume – „Florea” e din prea multe silabe și nu e așa de impactant precum „Kim”, spre exemplu.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *