Dorin Tudoran

Daca taceai, nevazut ramaneai…

Unele explicații sunt mai jalnice decât acțiunile pe care încearcă să le justifice. Este și cazul ”clarificărilor” făcute de premierul Ponta, după ce a revenit din imersiunea totală în cizmă unde s-ar fi aflat în căutarea papucilor Omului invizibil.
Să le luăm pe rând.
De ce atâta tămbălău?, se întreabă premierul

Președintele știa unde se află, căci, înainte de dispariție, anunțase SPP-ul în legătură cu destinația sa politico-turistică.
Numai că, extrem de sângeroasă coabitare dintre premier și președinte nu avea cum să-l asigure pe dl Ponta că de va întreba cineva de el, președintele Băsescu se va voluntariza să spună unde și cu ce trebuiri se află premierul. Mai degrabă ar fi răspuns: “De unde să știu? Ce, ăsta e premierul meu? E premierul ălorlalți.”
Și-apoi, chiar în cazul unei coabitări nefratricide, nu intră în atribuțiile președintelui să informeze unde se află premierul. Sau, mai știi, dictatorul va fi încălcat, încă o dată, Constituția și trebuie suspendat.
Întrebat unde se află premierul, consilierul Frunda a răspuns în esperanto: “Nem tudom romano”. După care a completat: ”Sorry, I don’t have any English la mine either…”.
La aceeași întrebare, purtatorul de săniuță Palada a răspuns că habar n-are unde-i este șeful, dar că la munte ninge foarte mișto și ar fi nasol să se întoarcă în București unde nașparliu’ ăla de Oprescu nu ninge, stocând zăpadă albă, pentru prezidențiale negre.
Pe cale de consecință, încep să înțeleg de ce premierul nu dă nici doi bani pe oamenii săi de două parale, iar SPP/Bastionul păcii e nu ar da, în ruptul capului, un plotoner pe un dottore.

Dna Nuland se dovedește o doamnă și invocă o coincindență între vizita sa la București și absența premierului din țară.
Maistorașul Ponta sare direct din avion în microfonul teleologic al dlui Mihai Gâdea spre a ne informa că, de fapt, vizita dnei Nuland a avut un cu totul alt scop decât cel anunțat de părțile română și americană. Că era vorba de o chestiune confidențială (secretă) care s-a discutat in CSAT.
Cu alte cuvinte, că la înalt nivel româno-american s-a copt și servit opiniei publice o vrăjeală în legătură cu vizita unei delegații conduse de un subsecretar de stat american și că el, băiat logodit cu adevărul, nu putea participa la o asemenea mascaradă.
Păi bine, măi, pioner cu coif de viking și boy scout cu șepcuță de Che Guevara, dacă e secret, de ce emiți mătăluță adevărul de la Antena 3? De ce îți plac contradicțiile în termeni, cum ar fi “adevărul și Antena 3″?
Cine să te mai ia în serios după o ispravă ca asta? Care cancelarie politică serioasă să-și mai asume riscul de a discuta cu mătăluță lucruri care nu se negociază pe marginea trotuarului?
Chiar crezi că discuții privind un subiect confidențial (secret) între doi parteneri strategici e același lucru ca o partidă de șpagat între stâlpul de telegraf Mihai Gâdea și morcovul de presă Mircea Badea, partidă comentată, în direct, de Mădălin Brățară de Aur?
Mătăluță, maistorașule, chiar ai înțeles că sau Dana Grecu, sau Victoria Nuland, tot un drac? Chiar n-ai auzit cum a intrat în legendă un ”critic literar” proletcultist care explica unei delegații sovietice că ”Blaga-Goga, analoga”?
Știi, cumva, că în augusta-ți lipsă, Berlusconi a anunțat că, aflat incognito în Italia, i-ai propus să candideze la Europarlamentare în România, fiindcă Adrian Năstase face tușă tura asta iar Adrian Severin ar putea deveni indisponibil din cauza unei întinderi aproape musculare? Aud că și dottoressa Cicciolina zice că ai contactat-o cu o propunere similară.
Cum te-a recunoscut? Cică te-ai prezentat drept Louis de Funès aflat în misiunea confidențială (adică, secretă) cu nume de cod “Ni vu ni connu” (Nevăzut, necunoscut)
Excelență, o întrebare venită de la un agnostic politic – dacă tot ai fost plecat, de ce te-ai mai întors?
Lumea se obișnuise cu gândul că ești Ni vu ni connu. Mătăluță, pus pe șotii, hop, “Iată-mă!”
Aha, m-am prins: ai boală și pe Cinematecă, nu doar pe ICR. Ce mai încoace și încolo – Homo Universalis Revisited.
Ptiu, drace!

Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *