Catiusa Ivanov

Dacă n-a venit Oprescu la ei, s-au dus ei la Oprescu. Ghencea nu se lasă: cu jalba pe gardul Primăriei (VEZI FOTO)

Locuitorii din Prelungirea Ghencea au ieșit de două ori în stradă pentru a-i cere lui Sorin Oprescu, dar și premierului Victor Ponta și altor decidenți politici să-și repecte promisiunile făcute: să demareze proiectul de lărgire a străzii Prelungirea Ghencea și să construiască un pod peste Șoseaua de Centură. De fiecare dată, ei le-au cerut politicienilor să vină să discute cu ei. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, o parte din membrii Grupului Inițiativa Ghencea s-au dus ieri la Primăria Capitalei și au protestat în fața ei în timpul desfășurării ședinței Consiliului General.

Înainte de începerea ședinței de Consiliu, înarmați cu pancarte, protestatarii s-au instalat pe trotuarul de vizavi. „Omenirea a ajuns pe lună și totuși Bucureștiul nu are centură”, „Știm ce ați promis vara trecută , domnilor: Ponta, Oprescu, Șova și Petrache”, „Vrem strada, trotuare și pod peste centură”, sunt câteva dintre mesajele scrise pe pancarte.

Anul trecut, premierul Victor Ponta și primarul Sorin Oprescu au promis că vor realiza cele două lucrări, într-o vizită la fața locului, și de atunci nu s-a mai întâmplat nimic. Oamenii spun că stau blocați în trafic ore în șir și nu au trotuare ca să își ducă în siguranță copiii la școală.

Câțiva dintre protestatari au cerut să ia cuvântul în timpul ședinței de Consiliu General, însă nu au mai apucat să facă acest lucru deoarece ședința s-a încheiat din lipsă de cvorum, după lungi discuții între majoritatea PSD-PC-PPDL-PMP și opoziție. Consilierii au supus la vot toate proiectele de pe ordinea de zi, însă acestea nu au fost aprobate deoarece era nevoie de votul a două treimi dintre consilieri, iar PSD-PC-PPDD-PMP are doar majoritate simplă.

Acesta este cel de-al treilea protest al cetățenilor din Prelungirea Ghencea, aceștia ieșind în stradă pe 31 august și 15 septembrie în zona Prelungirea Ghencea. La cele două proteste au ieșit în stradă sute de oameni.

Citește mai mult aici:

”Ponta candidează, Ghencea nu-l votează!”/ “Ai luat acciza grămadă și-ai băgat-o în desagă!” Proteste în București

”Vreți voturile noastre? Respectați-vă promisiunile!” Protest în București împotriva lui Ponta, Oprescu, Dragnea și Petrache. VEZI GALERIE FOTO!

***

prelungirea ghencea 1 prelungirea ghencea 2 prelungirea ghencea 3 prelungirea ghencea 4


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *