Simona Popescu

Curtea de Apel Bucuresti confirma raportul ANI Instanta a decis: Deputata Brandusa Novac si-a dat ilegal contracte la Circul Globus

Curtea de Apel Bucuresti a confirmat raportul de evaluare intocmit de Agentia Nationala de Integritate (ANI), care a stabilit ca Brindusa Novac, deputat PDL si director al Circului Globus, s-a aflat in conflict de interese, deoarece si-a atribuit singura 11 contracte in valoare de peste un milion de lei.

In mai 2011, ANI a constatat ca Brindusa Novac, deputat si director al „Circ & Variete Globus” Bucuresti, a incalcat legislatia privind regimul juridic al conflictului de interese in materie administrativa si penala, deoarece, in perioada 5 decembrie 2006 – 12 mai 2009, in calitate de persoana fizica, precum si in calitate de asociat in cadrul SC Sidus Artis SRL, ar fi incheiat 11 contracte de colaborare, precum si contracte pentru realizarea unor spectacole de catre Circul Globus Bucuresti (in prezent „Circ & Variete Globus” Bucuresti).

ANI sustinea ca Brindusa Novac a semnat, in calitate de persoana fizica, cu ‘Circ&Variete Globus’ Bucuresti, doua contracte de realizare a scenariilor si regiei pentru doua spectacole, precum si un contract de colaborare incheiat intre ‘Circ&Variete Globus’ Bucuresti si SC Sidus Artis SRL, societate in cadrul careia a detinut, pana la 23 iunie 2010, calitatea de asociat. Valoarea totala a celor trei contracte semnate este de 443.440 lei.

De asemenea, ANI sustinea ca exista indicii privind savarsirea de catre Brindusa Novac a infractiunii de conflict de interese, deoarece ar fi semnat, in perioada 5 decembrie 2006 – 10 aprilie 2008, in calitate de director/manager la „Circ & Variete Globus” Bucuresti, contracte de realizare a regiei si a scenariilor pentru spectacole cu SC Sidus Artis SRL, societate in cadrul careia avea calitatea de asociat, cu o cota de participare de 50%.

Valoarea totala a celor 11 contracte semnate cu incalcarea legislatiei privind conflictul de interese in materie administrativa, precum si a celei prevazute de Codul penal al Romaniei este de 1.194.032 lei.

La 23 februarie 2011, ANI a constatat si starea de incompatibilitate in care s-ar afla Brindusa Novac ca urmare a exercitarii simultane a demnitatii de deputat si a functiei de director manager la „Circ & Variete Globus Bucuresti”.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Curtea de Apel Bucuresti confirma raportul ANI Instanta a decis: Deputata Brandusa Novac si-a dat ilegal contracte la Circul Globus

  1. broscaru

    Acum inteleg de ce paraseste barca PDL.Crede ca in cazul in care USL castiga alegerile,va scapa basma curata.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *