Adrian Popescu

Cum se împărțea șpaga Boeru(lui): Chiliman lua 30%, Moisescu 15%, PNL 10%…

Noi detalii despre şpaga primită de primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, apar în dosarul deschis de procurorii DNA din Ploieşti.

Astfel, Primăria condusă de Chiliman acorda preferenţial contracte (în special de anvelopare blocuri) firmei SC Romair Consulting SRL, deţinută de omul de afaceri Gheorghe Boeru. În schimb, acesta din urmă achita diverse sume de bani către funcţionari din primărie, iar mita se împărţea în felul următor: Andrei Chiliman – 30% , Vlad Moisescu (fost deputat, apropiat al lui Chiliman) –  15%, Ioana Costescu (consiliera lui Chiliman)- 15% , Ion Brad (consilier local) – 15%, iar filiala PNL Sectorul 1 primea 10%.

Diferența de 15% ar fi fost folosită pentru diverse cheltuieli legate de ”remunerarea” suplimentară a funcționarilor care ar fi sprijinit, în diferite modalități, la derularea activităților ilicite.

Procurorii DNA Ploiesti anchetează fapte care se referă la plata unei sume de 300.000 de lei, în vara anului 2012, numerar, la sediul Primăriei Sectorului 1, Vlad Moisescu intrând în posesia banilor prin intermediul unor persoane de încredere, Ioana Costescu, si consilierul local Ion Brad.

Potrivit unor surse judiciare, pentru a putea plăti mita cerută de Chiliman, omul de afaceri Gheorghe Boeru a fost nevoit să scoată din firma Romair Consulting SRL bani încasați din alte contracte decât cele date de Primăria Sectorului 1, cum ar fi contractele primite de la SC Hidro Prahova SA.

Banii erau tranzitați, la dispoziția lui Gheorghe Boeru, fără a avea la bază justificări economice reale, scoși în numerar și folosiți în interesul personal al acestuia pentru plata unui comision, în schimbul sprijinului care i-ar fi fost acordat în vederea obținerii, de la Primăria Sectorului 1 Bucuresti, a unui contract din 13 septembrie 2011.
Acest contract avea ca obiect prestarea serviciilor de gestionare a proiectelor de construcții privind lucrările de reabilitare termică a blocurilor de locuințe din Sectorul 1 Bucuresti, inclusiv servicii de supraveghere a lucrărilor prin diriginți de șantier, încheiat între administrația locală – în calitate de achizitor și SC Romair Consulting SRL – în calitate de prestator.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *