Adrian Popescu

Cum scăpăm de ei? Cine infiltrează manifestațiile pro-justiție

Siegfried Mureșan, lansat în politică de EBA și fost susținător al Elenei Udrea, se anunță în primele rînduri ale manifestației

Ești tînăr și vrei să intri în politică? Iată un exemplu de succes: europarlamentarul Sigfried Mureșan, care tocmai a fost propus pentru postul de premier de către Traian Băsescu, în ciuda vîrstei lui fragede, un luptător cu corupția, care se va așeza azi în fruntea manifestațiilor.

Cum a luptat cu corupția dl Mureșan?

Mai întăi, a făcut parte din stafful de campanie al EBEI, lucru pentru care a și fost promovat mai tîrziu alături de ea pe lista PMM.

Cum, presa vremii s-a întrebat, în condițiile în care Teodor Baconschi s-a retras cu scandal spunînd că i s-a cerut o sută de mii de euro pentru a cumpăra locul trei, pe locurile unu și doi fiind Cristian Preda și Siegfried Mureșan (Mihai Voicu, PNL, a fost trimis în judecată pentru sume mult mai mici solicitate candidaților ca și contribuție la campanie). Cît au plătit Preda și Mureșan? se întrebau ziariștii. Dar întrebarea mai justă ar fi fost poate: cine a plătit pentru ei? Cine are locuri rezervate pe liste?

Pe urmă, a părăsit PDL pentru PMP și a făcut campanie prezidențială pentru Elena Udrea, lovind din greu în contracandidații de dreapta: ”Europarlamentarul PMP Siegfried Mureşan, vicepreşedintele Comisiei pentru Buget al Parlamentului European, s-a aflat la Timişoara … europarlamentul a vorbit despre alegerea pe care românii o vor face duminică, la vot. Vor fi de partea Elenei Udrea, un candidat care a demonstrat că va fi un preşedinte orientat spre valori europene, sau de partea euroscepticului Victor Ponta, ori a falsului candidat al dreptei, Klaus Iohannis?”.

Tot ce trebuie să faceți ca să ajungeți așa departe în viață este să faceți ca el.

Adică, să intrați la Bundestag ca stagiar (aplicați, să vedeți dacă vă ia fără ceva sprijin de prin zone ale statului), să ajungeți asistentul unui om politic german foarte apropiat de România, să găsiți o EBA colegă de generație să vă lanseze, să găsiți niște ziare să vă dea poza pe pagina 1 de cînd aveți 20 de ani ca viitor lider de succes (măcar o dată pe an) , să faceți campanie pentru Elena Udrea ca să o lăsați baltă cînd e la greu, și tot așa. Biografia oficială pe Agerpres e, sau ar trebui să fie.

Viitoarea clasă politică este deja pregătită și asigurată. Ca și după Colectiv, ea va fi în primul rînd al manifestației de azi. Veți vedea mai tîrziu pe Facebookul lor oficial alături de cine ați avut onoarea să manifestați și la a cui carieră ați contribuit. Statul paralel e în stradă, și dacă strada e să fie tare, trebuie să se scuture de el.

Îi știi și pe alți infiltrați? Pune umărul la curățarea mișcării anticorupție. Fă-i pe politicieni, securiști și mercenari să se ducă acasă și să ne lase se manifestăm fără ei. Pozează-i și postează, sau trimite-ne nouă și postăm noi.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

24 thoughts on “Cum scăpăm de ei? Cine infiltrează manifestațiile pro-justiție

  1. Goagl

    Unul si unul, cel putin pe Hotnews, acuma sunt la rand Baconschi, care a zis de Udrea ca e frumoasa si inteligenta, si Cartarescu, colaborator in anii nouazeci la Voiculescu, sustinator Eugen Simion si Iliescu in 1990, etc. Daca au ratat Piata Universitatii, sar ei ei o generatie, asta e ‘revolutia generatiei lor’, ca atunci cand generatia lor facea una, ei erau cu aia rai

    Reply
  2. CMC

    Speram sa vina noua generatie care sa fie mai cinstita decat cea veche.
    Si ce vedem? Neo-securisti, ipocriti, pitipoance de partid si indivizi cel putin la fel de necinstiti ca aia vechi.
    Unde mai pui ca multi dintre ei nu au nici un fel de scrupule sa actioneze impotriva intreselor nationale, daca eurostructuri suprapartinice le cer asa ceva.Europarlamentarul asta e un exemplu tipic. Dr si Preda reprezinta bine aceasta categorie.
    Incep sa nu mai cred ca o persoana cinstita are vreo sansa in politica romaneasca. Nicusor Dan e un exemplu de om cinstit care a fost sedus si abandonat cand nu a inteles sa se puna cu toate armele in slujba lui Ciolos – viitorul Micron de Romania.

    Reply
  3. OvidiuB

    E cam trist apelul asta.

    1. La fiecare protest anti-guvernamental, chiar si in Romania, nu ies doar oameni care sunt anti-Guvern si anti-clasa politica, ci ies si oameni care sunt anti-Guvern si din clasa politica (adica din opozitie….asa cum e PMP si cata opozitie stiu si vor ei sa faca). Nu e normal sa ii respingi pe ultimii, ci doar sa nu-I lasi sa acapareze miscarea.

    2. Insinuati ca Siegfried Muresan e o pila a serviciilor – tot ce se poate. Dna premier desemnat Dancila e o pila a lui Liviu Dragnea. Dincolo de asta, dl. Muresan se remarca cu diverse actiuni in Parlamentul European din cate am citit, doamna cu nimic. Si totusi, dansa e premierul desemnat. De ce sa ne delimitam de o pila care-si face treaba la un protest impotriva unei pile proaste?

    3. Sunt convins ca majoritatea din piata nu va face petitii pro-Muresan in urma mitingului de azi.

    Concluzia e: pastrati-va rezonabilitatea.

    Reply
    • Ave

      Destul de corect; trist este ca tot cu ei vom defila – au PR; pe ceilalti mai “mosmonditi” ii aratam cu degetul ca nu au carisma (si ii dam afara din partid….)

      Reply
  4. taunul77

    Intr-adevar mi se cam face greatza cand vad cum diversi politruci se anunta la proteste. Insa nu asta e prioritar acum. Ci oprirea legilor prin care psd-eii vor sa faca praf Justitia. Dupa, avem destul timp sa-i trimitem la plimbare pe profitori.

    Reply
  5. Vanatorul/d.c

    Aia-i dom’le..! Oamenii mafiilor pesediste, peneliste, coldist-luluțane, n-au nicio treaba cu..”infiltrarea”..! Stiam eu ca tot astia ai lui Basescu ”e” infiltrati rau de tot..!:)
    Dar stii ceva, esti slabuț..! Adica..crâncen de prost pregatit, chiar si pentru un diversionist nord-coreean..!:))

    Reply
  6. Tr.

    Orice câine trece prin băț dacă i se permite.
    Dacă este o impuritate securisto-băsisto-oportunistă, atunci ar trebui să fie pus deoparte de chiar cei care au organizat manifestația. A propos, cine-a organizat-o? E una a ONG-urilor, una a partidelor sau una mixtă? Dacă cei care s-au aflat în frunte au constatat că viteazul Siegfried n-are ce căuta acolo, să-l fi lăsat deoparte. În fruntea coloanei la orice manifestație se află cei care au organizat-o, cei care o conduc, care răspund pentru buna ei desfășurare, care înseamnă ceva pentru grupul de oameni și valorile lor.
    Cum să-i faci pe mercenari, securiști etc. să se ducă acasă? Îi băgăm la mijloc și-i frăgezim puțin (cu pumnul, ca boul din Jandarmerie)? Aruncăm vopsea pe el? Îi cântăm ceva cu dedicație? Facem un cerc de 10 m în jurul lui? Flegme?
    Dacă-i pozezi și-i pui pe Facebook după ce ei au participat, s-au împăunat etc., ce-am rezolvat? La viitoarea manifestație, vor fi tratați cum se cuvine? Cred că unora le convine de minune să existe manifestații viitoare.
    Nu văd cum viitoarea clasă politică va fi a manifestației de ieri. O clasă politică este heterogenă, după cum politica nu este cel mai igienic domeniu de manifestare a lui Homo sapiens.
    Dacian Cioloș a participat? Pentru că și el a cam fost lansat de Băsescu și PD, iar înainte de ultimele alegeri a șezut cam în două luntri.
    Iohannis care a reușit mișcarea “demisionez-candidez-îți iau locul” cu Antonescu, a îmbrăcat iar geaca roșie luptei cetățenești?
    Există 3-5 lideri politici care s-au născut după Colectiv? Pe care să-i știm și noi, nu numai serviciile? Mai așteptăm un incendiu, o prăbușire de sală la un concert, un masacru la stadion, o otrăvire în masă la un restaurant de pe litoral?
    Și o observație: Facebook-ul este un mass-medium, nu o rețea de socializare. După mulți, este o rețea de des-socializare sau de pseudo-socializare. Un grup de oameni care se întâlnesc în lumea reală, nevirtuală, reprezintă mult mai mult decât niște imagini generatoare de iluzii pe un ecran.
    Și încă una: nu suntem deloc pe calea cea bună atunci când oamenii care ar trebui să emită judecăți corecte emit strigăte propagandistice. Uitați-vă pe contributors.ro, spre exemplu. Când cineva ca Alina Mungiu-Pippidi, pe baza unei cunoașteri științifice (cam străină domnilor și doamnelor care scriu pe Contributors și predau la SNSPA), abordează lucrurile în concret (lansarea și susținerea cu curaj a temei amestecului serviciilor în politică valorează cât o manifestație de 1.000.000 de participanți), cu sfaturi cât se poate de pragmatice, este tratată de pesedistă. Atunci, eu trag concluzia că PSD-ul poate fura liniștit în continuare, că serviciile pot continua liniștite opera de control și acaparare a societății și țării, în timp ce noua clasă politică (născută brusc în urma unei catastrofe, nu organic) se leagănă în virtualul călduț al anti-ideologiei (care este tot ideologie). Nu există nimic mai plăcut decât momentele de dinaintea învingerii dușmanului – este precum curtarea. Dup-aia începe căsnicia, mai puțin roz.
    Vreau să văd noua clasă politică, să văd cum gândește și cum ne așează ea în noua Europă. Și aș mai vrea să nu mai facem confuzia de mare stupizenie politician-adunător de like-uri. Politician începi să fii atunci când te-ai înscris public într-un partid (așa cum fetele de la bordel pot arăta polițistului în control actele doveditoare ale controlului medical la zi). Manifestații poate organiza oricine (chiar și serviciile).

    Reply
    • Rodica Palade

      Alina,ai uitat sa spui ca Muresan a lucrat vreo 3 ani la cabinetul de europarlamentar am Monicăi Macovei. Și ca era f bun.
      Rodica Palade

      Reply
      • Tr.

        Poate făcea cafea și poate c-o făcea foarte bine! Sau ținea evidența hârtiilor și meetin-urilor…
        1) Cine-a zis că Monica Macovei făcea totul bine?
        2) Într-un cabinet / partid etc., toți sunt sau buni sau răi?
        3) A propos, aveți o recomandare a dlui Mureșan scrisă de dna Macovei? Pentru că dacă da, atunci ar merita publicată aici. Normal, dna europarlamentar ar fi trebuit să dea colaboratorilor ei așa ceva în ultima zi de mandat.

        Reply
  7. Dan Plesoianu

    Stimata d-na, in timp ce atacul d-lui Mircea Morariu impotriva dvs. a fost total nedemn, mai ales pt. o persoana de calibrul dinsului (asa cum era perceput pina acum), mi-e teama ca acelasi lucru se poate spune si despre acest articol impotriva d-lui Muresan. Si, in timp ce amindoi se pare ca au fost racolati de SRI (o institutie din ce in ce mai nociva, sub conducerea actuala, si a celor 10 noi generali, acceptati si de Iohannis), nu inseamna ca dl. Muresan nu este totusi un politician de valoare (mai ales avind in vedere lipsa actuala de politicieni de valoare). Si, da, cu toate ca apartenenta la actualul SRI devine din ce in ce mai compromitatoare, si ca aceasta apartenenta deformeaza persoane si constiinte din ce in ce mai mult, asta nu inseamna ca totusi acolo nu ramin (din ce in ce ai putini) si oameni integri, asa cum se pare ca au fost (foarte putini) si pe vremea Securitatii comuniste.
    Deci, cred ca atacul asupra d-lui Muresan este nepotrivit (chiar daca dinsul face parte din din ce in ce mai trista institutie), si mai ales metoda propusa seamana destul de mult cu o vinatoare de vrajitoare. Da, este foarte ciudata apartenenta d-lui Muresan la PMP, care nu mai este altceva decit un partid perdant, dar cred ca faptul ca dinsul apartine de aceasta grupare il discrediteaza suficient, ca sa mai fie nevoie si de un articol de infierare.
    Cred ca lupta populatiei impotriva acestui fenomen – care devine flagel – supra-securismul si supra-sereismul, trebuie purtata prin articole la obiect, articole care sa puna la indoiala necesitatea recrutarii (probabil cu avantaje materiale) a unor persoane cum ar fi cele in discutie (Mircea Morariu, Siegfried Muresan, Sorin Ionita, Cristian Felea, Sever Voinescu, etc.). Sau poate societatea progresista (?!) gaseste de cuviinta sa isi sustina financiar membrii marcanti prin oferirea de sinecuri SRI (care sinecuri insa vin cu alte codite atasate), pentru a le oferi un motiv de a nu pleca din tara, de a-I pune la egalitate cu veniturile celor din diaspora. In orice caz, este clar ca asistam (din pacate) la un proces foarte pernicios de formare a unor noi cimpeni, quintusi, lazaresti, etc.

    Reply
  8. Dan Plesoianu

    Si ar trebui sa ne intrebam: cum este posibil ca psdalde – care expune in cimp deschis totusi nocivitatea (din punctul dinsilor de vedere, dar partial si al nostru, pulimea) Statului paralel – sa aprobe totusi, fara rezerve aparente, cresterea fondurilor alocate respectivei institutii, cu 30%, chiar daca, dupa multe pareri, fondurile de care dispune deja institutia “serviciilor” sint de mult suprarealiste ?!

    Reply
  9. Dan Plesoianu

    Si, in timp ce eforturile serviciilor de a limita puternic eforturile frauduloase ale psdalde de a distruge sistemul de justitie trebuie sustinute, mai ales pentru ca psdalde actioneaza impotriva legilor naturale ale omenirii, si impotriva drepturilor omului, infiltrarea acelorasi servicii in viata de zi cu zi, si in politica “neutra”, sau “pozitiva” trebuie oprita / interzisa. Se cheltuie prea multi bani de la buget pentru aceasta influenta, care nici nu este necesara, nici justificata, atit moral, cit si economic.
    S-a ajuns in situatia de a avea unul din Statele paralele (cel psd-alde) sa iubeasca tradarea, cit si tradatorii, iar celalalt Stat paralel (sri-dna-partial justitie) sa iubeasca tradarea, dar sa urasca tradatorii. Un Sta normal trebuie sa urasca atit tradarea, cit si tradatorii. Pe acesta nu il avem (inca ?!).

    Reply
  10. Dan Plesoianu

    S-a ajuns in situatia in care marii (mici, si la stat, si la sfat) conducatori de pina acum ai serviciilor sa creeze un Stat in Sta, in loc sa se uite un pic in jurul lor: in nici o tara cit de cit civilizata nu se intimpla ce se intimpla la noi. Si, din pacate, nu vrem sa invatam, ci ne credem deja invatati, cu toate ca venim de unde venim, din fundul pesterii comunismului. Din pacate, se continua invataturile si stilul voiculesciene.

    Reply
  11. Dan Plesoianu

    In orice caz, este laudabil faptul ca ati ramas una din putinele “reviste” unde cineva mai poate scrie critic despre servicii. In celelalte (Contributors, Adevarul, Revista22, Dilema, etc.), diversi “moderatori”, sau chiar autori, posteaza (sau nu posteaza) comentariile dupa cum vrea muschii lor (sau ai celor 10 generali ?), sau raspund cu niste comentarii de-a dreptul imbecile, rau voitoare, de tipul clasic securistic (care, mai nou, se cheama “fake news”). Aceasta interventie – pa banii nostrii ! – la acest nivel atit de jos (bloguri, etc.) ne face sa ne dam seama cit de diseminata si josnica a devenit paranoia serviciilor (si, implicit, a sefilor lor), daca isi permit sa plateasca niste neica nimeni sa bata cimpii, platiti de la buget, buget sustinut din taxe, si, in principiu, din banii populatiei pe care serviciile ar trebui sa o protejeze si sa ii apere drepturile. Xceea ce se intimpla acum, deja de ceva timp, nu s-a intimplat nici pe vremea lui Ceausescu, a comunismului ! Atunci Securitatea avea ca misiune mai mult stringerea de informatii, si mai putin (re)actiunea. Acum i s-a dat dreptul de a interveni fizic in viata noastra, in toate sitsemele (economic, cultural, social, etc.), dar, cel mai grav, in cel de politie-parchete (procuraturi)-tribunale (judecatorii), cit si la nivelul institutiilor europene !

    Reply
  12. mustatea constantin

    …dar care ei ? Cei care se infiltreazsă în demonstrații ? E cam dificilă operațiunea asta, dar are și un mic avantaj : avem și noi cu ce să ocupăm timpul .
    Lumea lergă începe să înțeleagă democrația și să-i aducă îmbunătățiri importante .
    Francezii au acum pe rol o nouă revoluție : vor să limiteze ( la 3 ) numărul de mandate al aleșilor , și nu mai e nevoie de căutări de infiltrați printre demonstranți ; clasa politică se reînnoiește automat .

    Reply
    • Tr.

      Da, dar cu anularea taxei pe avere, les riches nu mai trebuie să plătească vreo 3 miliarde euro impozit, iar cu flat tax, bugetul Franței a mai scăpat de alte 4 miliarde euro.
      Iar clasa politică se reînnoiește așa: cum nu mai auvoie să-și angajeze nevestele (cazul Fillon), mulți aleși au preferat să le pună pe liste și să devină și ele alese. Și ținând seama de încrengături și înlănțuiri și simpatii, clasa politică franceză nu se (re)înnoiește deloc. Poate figurile se schimbă, mai puțin numele de familie. Sau se REînnoiește, adică REvine, pentru că ăsta este rolul oricărei REvoluții.
      Și nu aveți dreptate, cu regret subliniez: democrația este cam în suferință și pe un trend de descompunere, oricât de bine o înțelege lumea. Iar îmbunătățiri importante i-au fost aduse pe hârtie de vreo 200 ani, dacă nu cu mult mai înainte.

      Reply
      • mustatea constantin

        Problema cu taxele pe avere e cu totul altceva, nu se referă doar la politicieni. Am citit că chiar UE a anulat taxa asta.
        Problema cu ” dinastiile democratice” este și ea avută în vedere de niște gânditori politici, dar nimeni din cei cu putere de decizie nu se implică . Situația e oarecum logică : nu poți face o schimbare fundamentală folosind vechea gardă ancorată în trecut.
        Comisia de la Veneția nu se bagă într-o astfel de dezbatere, ea răspunde ( conform ststutului) ,numai instituțiilor care au dreptul să pună întrebări., nu oricărui papagal . Numai francezii au dreptul să întrebe ceva despre problema lor, răspunsul e numai pentru ei și nu are nicio influență asupra altor participanți la democrație .
        Dacă apar întâmplător niște mici salturi din ordinea democratică mondială, ele trebuie bine izolate conform unor principii democratice incontestabile .

        Reply
  13. Dan Plesoianu

    Si, acum ca lucrurile s-au mai calmat, daca privim un pic Romania din avion, ne dam seama cum acest Stat este scapat (demult !) de sub control. In timp ce tara este guvernata de o grupare care nu are majoritatea reala, aceasta majoritate reala nu este reprezentata de nici o grupare. Iar in timp ce securistii vechi fac tot posibilul sa pastreze ce au furat, securistii noi sint cu prinsi de paranoia antimonarhista, si incearca sa contracareze coruptia, cu o coruptie aparent si mai mare, incercind tot posibilul ca de-a lungul acestui proces sa ii protejeze pe securistii care au furat (probabil ca asta a fost cintecul de lebada voiculescian). In tot acest timp, traficul si parcarile in mai toate orasele sint infernale si supra-aglomerate (dar, adevarat, asa este si la Viena), sistemul de sanatate este doar un pic mai bun decit cel din evul mediu, iar administratia practic nu exista, cum nu prea mai exista nici invatamintul (macar asa cum a existat acum 40 de ani, cu somitatile prebelice). Singurul aspect rezolvat este mincarea, gratie multinationalelor subversive si lacome. S.a.m.d.

    Reply
  14. Adrian Coman

    @Rodica Palade Il iubeste Monica Macovei pe baiatul asta? nu am auzit. Si nici nu am auzit sa ii fi fost reiinoit contractul la ea, care nu a fost de trei ani. partidul i l-a bagat pe gat.

    Reply
  15. Magdalena Goebbel

    Imi cer scuze ! voi posta din nou comentariul cu corecturile de rigoare pentru a fi inteleasa !
    Nu! nu este corect ceea ce se spune in articol! I se reproseaza Dl -lui Muresan ca a ajuns in Bundestag sustinut de cine stie ce relatie ? este o insinuare deplasata ! Fiul meu , fost praktikant la europatlamentarul German Elmar Brok a avut ocazia -l intalneasca la Strasbourg pe Dl Muresan . Dl Muresan este o persoana capabila,, inteligenta , muncitoare, cu spirit practic si bataios ! ce se vrea mai mult de la un politician tanar ? acum ! ca i se reproseaza ca s – a folosit in propulsarea politica de anumite conjuncturi , este o prostie , ! Asta este politica !Putina imoralitate ar trebui iertata daca vrem sa avem politicieni capabili pentru Romania !Se tot vorbeste de un stat paralel in Romania ! Daca el exista ( expresia asta oricum este alde PSD ) , este rau ca din el fac parte oameni tineri , inteligenti , securisti care lupta impotriva celorlalti ” vechi securisti ” in ideea de a reduce coruptia ? De fapt , ce incearca autorul articolului ? sa incurajeze toate javrele politice care se folosesc de slaba pregatire sociala si morala aflat si el la prag de existenta ? Nu inteleg ” Romania curata ” cat de curata mai esti si tu !! Nu trebuie oare sa iti mai schimbi si tu din cand in cand lenjeria intima ?

    Reply
  16. Priculici

    Mai,mai, mai si …iarasi MAI! Pai ,se putea sa nu fie de vina …tot BASESCU si PMP-ul lui ?! “Muuu…. “se putea , neicusorule !! Doar de aceea avem noi , care va sa zica, ca la 48 si da , si lupta si pac la Razboiul…. Deh, acum ca tot suntem in plin BREXIT si o punem de un “rezbel rece “cultural de vor plesni si pietrele si nu vor mai sta una peste alta ca …pana acum, de ce sa nu avem si noi rezbelul nostru neaos ,pur mixtum compositum ,in bunicica noastra traditie de una suta de ani ,batuti pe muchie azi maine ? N-a spus el, tata MARX ,inca de-atunci ,ehe, he, ca constiinta bate …stiinta(etc etc) ? Fiind …cu un pas inainte ?
    Ei, las ca vine ea si vremea trecuta de 4 luni a facerii guvernului in… GERMANY. Si mai un pic si-o tara ( la mijlocul lunii februarie, zice in dulcele grai frantuzesc, dl MACRON) se va termina si cu SIRIA , iar noi vom avea o romanie curata,curata, curata… Pai, nu ?? Cu Turcia la orizont, ca Rusia si asa o avem de multisor in coasta.

    Reply
  17. Pingback: 7 lucruri de știut despre Siegfried Mureșan, noua propunere de comisar european! | Octavpelin's Weblog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *