Sorin Paveliu

Cum să îngropi un milion

Parcul Izvor, vis-a-vis de Palatul Parlamentului, a devenit în timp un loc de plimbare și agrement, care atrage bucureștenii care vor sa facă un pic de mișcare sau care vor sa-şi aducă copii la frumosul loc de joacă având aspect de castel.

Parcul este în general bine administrat, cu lucrători care îngrijesc vegetația,  culeg la timp gunoaiele și care asigură curățenia toaletelor temporare.paveliu

Totuși, există ceva care imi spulberă plăcerea ori de câte ori trec prin parc.
Pe unde iți arunci ochii, vezi capetele unor țevi din plastic care emerg din pământ pe întreg cuprinsul parcului. Sunt terminațiile unei instalații de irigații abandonate.  Parcul a fost un adevărat șantier pentru mai bine de doi ani, deși în sine acțiunea de săpare de șanțuri și implantarea de conducte nu ar fi trebuit sa dureze mai mult de câteva luni.alee cu tevi2
Azi, la mai bine de 2 ani după finalizarea îngropării conductelor, iarba a crescut la loc peste șanțurile săpate de-a lungul și de-a latul parcului, iar dimineața, cei care aleargă pe alei trebuie să se ferească încă de camionul cisternă utilizat pentru udarea parțială a florilor existente.

Văzând capetele de conducte care se degradează pe zi ce trece și strică aspectul plăcut al parcului am vrut să aflu când se va face recepția lucrării și când se vor monta și aspersoarele multaşteptate. Răspunsul, atașat acestui material, este bulversant. Lucrarea a fost contractata în anul 2010, însa nu va mai fi terminată dalee cu tevieoarece s-a ajuns la concluzia că udarea parcului ar costa prea mult iar fondurile sunt insuficiente!
Bine domnule, dar s-a scumpit apa în ultima vreme? Este mai ieftin sa uzi copacii cu cisterna decât să dai drumul la un robinet fie doar câteva minute? Este normal să transformi parcul într-un cimitir de materiale de irigații extrem de costisitoare, de peste 1,2 milioane (fară TVA) pentru ca la sfârșit să nu mai faci nici măcar recepția lucrării?
Este normal ca într-o zona a parcului să fie depozitate conducte de mari dimensiuni suficiente pentru a mai iriga încă un parc de aceleași dimensiunIMG_20140912_174408i (semn ca cineva a avut dare de mâna când a făcut proiectarea, probabil gândindu-se la comision și adaos comercial mai degrabă decât la eficienta și economia faţă de banii contribuabililor.

Pe scurt, văzând situația de facto, îi solicit Primarului General al Capitalei să nu lase moștenire la sfârșitul mandatului său aceasta lucrare neterminată și să dispună de îndată montarea aspersoarelor, lăsând altui primar preocuparea găsirii fondurilor pentru udarea parcului public. De asemenea, îi sugerez de aceasta dată, să controleze mai adânc acest contract, care miroase de la o poştă a parandărăt, deoarece nu cred că lucrarea a fost finanţată doar oentru îngroparea de ţevi.

Ca o ironie involuntară, mormanul de ţevi excedentare, devenite inutile, sunt ingrămădite lângă un banner pe care scrie “Curăţenia se face cu bani!” Cu banii voştrii (adică ai noştrii) aş fi adăugat!

PS: De asemenea, mai fac o sugestie: până la găsirea unei soluții pentru cimitirul de țevi din parcul Izvor, sa fie scoasă pancarda pe care scrie “Acest parc se afla în îngrijirea Primarului general al Capitalei, prof.dr.Sorin Mircea Oprescu”! Nu de alta dar este o reclamă negativă!
PS2. Am trecut azi prin parc pentru a face o poza si panoului cu pricina. A disparut, semn probabil, ca domnul primar si-a luat mina de pe acest parc! Asta nu insemna ca nu va da de pamint cu cei responsabili! Promit ca de indata ce lucrurile se vor fi remediat sa revin cu mentiunile de rigoare!

IMG_20140912_174443

IMG_20140926_072941


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *