Ileana Renia

Cum a politizat PNL companiile naționale cu activiști de partid

Contabili care se ocupă de producția de sare, foști polițiști care administrează porturi, președinți de asociații civice care supervizează aeroporturi și consilieri de parlamentari care controlează producția de plante medicinale sunt doar câteva exemple de activiști sau apropiați PNL care au fost numiți în conducerile companiilor de stat, așa cum până anul trecut făcea hulitul PSD. O arată analiza realizată de Virgil Burlă (un vechi prieten și autor România Curată) pentru Europa Liberă.

Complexul Energetic Oltenia:

 • Dumitru Mărculescu, președintele Consiliului de supraveghere a Complexului Energetic Oltenia și secretar general al PNL Mehedinți;
 • Constantin Săceanu, membru al Consiliului de supraveghere, vicepreședinte al PNL și este consilier județean liberal în Mehedinți.

Virgil Popescu, ministrul Economiei (stânga) și Dumitru Mărculescu (dreapta)

Salrom SA:

 • Ionică Simbanu, membru în CA, membru PNL și consilier județean, lider de grup liberal la Galați;
 • Cătălin Paraschiv, fost membru CA, membru PNL Galați.

Aeroporturi București:

 • Adrian Constantin Florescu, membru CA, secretar executiv PMP;
 • Gabriel Plăiașu, membru CA, secretar general PNL Dâmbovița;

Plafar SA:

 • Mihaela Parmena Țibrea, membru CA, asistentă la cabinetul europarlamentarului Gheorghe Falcă;
 • Andrei Florea, membru CA, consilier parlamentar la grupul PNL din Camera Deputaților.

Iar lista sinecurilor împărțite la vârful companiilor de stat de guvernarea liberală e mult mai lungă, putând fi parcursă în articolul din Europa Liberă, unde găsiți și semnalul de alarmă tras de administratorii Fondului Proprietatea, care susțin că toate aceste numiri fără noimă blochează dezvoltarea companiilor statului.

Unde sunt concursurile promise, pe criterii clare de experiență și competență?


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Cum a politizat PNL companiile naționale cu activiști de partid

 1. Cinicul

  Unde sunt concursurile promise, pe criterii clare de experiență și competență?
  O intrebare retorica. In Romania moderna (inclusiv epoca Cuza) orice slujba care are atingere cu bugetul public a fost privita ca o sinecură a celor de la guvernare.
  C Radulescu Motru spunea acum aproape 90 ani ca si capitaliștii români sunt in fapt un fel de abonați la bugetul statului, nu antreprenori reali cu dorinta de a creea valoare prin munca.

  Reply
 2. SOCRATE

  ACESTEA SUNT DE 30 DE ANI CAILE DEZVOLTARII BURGHEZIEI COMUNISTE IN ROMANIA CONSTRUITE DE CATRE POLITRUCII FARA VALORI UMANE.

  Reply
 3. Adrian

  Mulțumim pentru referința cu hiperlegătură. Și cine sunt acționarii ? N-am reușit să văd „la minut” vreun „despre noi”. A nu fi înțeles greșit: am scris și pe-aici de n ori a nubse confunda , de pildă, rfi cu rfiro care scria acu’ vreo doi anidespre „atacurile” din Siria ale aliaților occidentali, în timp ce rfi scria despre „lovituri” (frappes).

  Pe scurt,
  https://www.romaniacurata.ro/anarhie-in-pandemie-si-atentie-la-animale/

  Revenind la info, salutăm pemepismul liberal.
  În șed de guv de ieri, un memorandum sublinia că în anumite cazuri, de excepție, pentru control se pot numi secretari de stat prin agenții companii etc. Deci hai la Anl cu controlul.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *