Cristian Ghingheș

Culmea plagiatului: site-ul UniversitatiCurate.ro a fost plagiat ca să fie deturnat în scopuri private!

Astăzi, partenerii de la ANOSR ne-au tras de urechi (pe bună dreptate) că pe site-ul UniversitatiCurate.ro, după o lungă perioadă de inactivitate ca urmare a închiere proiectului CUC 3, au început să apară articole care țintesc diverse cadre didactice din Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

De fapt, o minte diabolică a stat la pândă să expire domeniul pe 1 ianuarie 2020 și, în prima zi din an, l-a cumpărat și i-a atașat o versiune clonată a site-ului UniversitatiCurate.ro, începând să publice materiale în scopuri private.

Dovada clonării o regăsim chiar în codul sursă. Au făcut-o pe față, cu HTTrack Website Copier. Ca fapt divers, mai jos în cod apare un tracking code de la Yandex, motorul de căutare rusesc. Dar să nu intrăm în alte conspirații.

Dacă cineva vrea să lupte cu neregulile din universități, să o facă sub nume propriu, nu furând site-uri și proiecte brand!

Prin urmare, îi somăm pe autorii acestei clone și implicit ai articolelor vizând universitatea sibiană să șteargă clona până mâine seară și să ne predea domeniul. În caz contrar, ne vom adresa parchetului competent, și anume DIICOT, iar această joacă va deveni una cu iz penal. Având în vedere că cele 3 postări sunt semnate în scop precis cu nume ale persoanelor care au fost active în Coaliția pentru Universități Curate (CUC) 3, avem de-a face și cu un furt de identitate.

Dacă doriți să demascați neregulile din universitate, ne puteți scrie oricând. Ne asumăm să documentăm și să publicăm problemele sesizate de voi.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

7 thoughts on “Culmea plagiatului: site-ul UniversitatiCurate.ro a fost plagiat ca să fie deturnat în scopuri private!

 1. emil

  Daca au darul hotiei degeaba nu plagieaza. Doua mari somitati, profesorul Dan Voiculescu ce conferentia dereptul prin Londra si profesorul Gheorghe Mencinicopschi preda stiinta biologiei n-au plagiat si tot au infundat puscaria.

  Reply
 2. Dumitru

  1. Nu e numai plagiat, ci si impersonare (furt de identitate).
  2. De ce nu cumparaserati domeniul cu cateva zile inainte ? Asta e practica normala. Cu o saptamana sau o luna inainte de expirare, ii extinzi rezervarea cu inca un numar de ani. Sincer, nu prea vad cum veti putea sa-l obtineti inapoi in justitie…

  Reply
 3. Y

  Dacă au cumpărat domeniul, nu le puteți face nimic.
  Practica atacării contracandidaților pe platformele media este una curentă și se datorează lipsei de curaj ce caracterizează „corpul academic” combinată cu managementul comunist-feudal de inhibare a dezbaterilor. Un simptom al faptului că universitățile românești nu sunt decât în mică măsură universități. Ce se întâmplă la Sibiu, se întâmplă peste tot, mai mult sau mai puțin.
  De reflectat dacă pot exista universități curate în societăți jegoase din shithole countries.

  Reply
 4. Spectator 16999999

  S-a dus dracului platforma UC: în doar 4 articole au fost atinse problemele esențiale ale universităților, respectiv masoneria, homosexualitatea și pedofilia! Vadim ar fi mândru. Și cred că ăsta e doar începutul: băieții au montat un aspersor pe vidanjă și bagă presiune. Concurență la Netflix – sex, fraudă, suspans și, cu puțină șansă, și numele colonelului de la sfori, în ultimul episod.

  Reply
 5. Opa

  Daca esti delasator si nu platesti domeniul la timp, expira si devine public. Adica cine il cumpara are drepturi depline asupra lui si a numelui lui, nici un fel de furt. Daca continutul si aspectul lui nu este protejat prin drepturi de autor, si probabil nu e, atunci si daca il face identic, tot nu e nici un furt fiindca nu exista drepturi de proprietate. Si nici o versiune „originala” in functiune.

  Reply
 6. Academicus

  Nu contează până la urmă că a fost sau nu clonat, plătit,furat etc. Este doar un aspect din scenariul malefic, diabolic, machiavelic și bolnav conceput de o persoană cu o stare patologică extrem de complexă: mitomanie, megalomanie, mania persecuției, tulburări din spectrul shizofrenic, egocentrism, narcisism etc.

  La astea se adaugă o ură viscerală pentru valorile reale, o invidie bolnavă pe realizările altora, o dorință (din nou patologică) de putere și control. Toate generate de complexele de inferioritate din cauza abilităților reduse (manageriale, academice, tehnice, de relaționare etc), a unei vieți personale dezechilibrate și a aspectului fizic total out of standards.

  Toate acestea sunt dublate de un TUPEU remarcabil și o NESIMȚIRE care au fost duse la cote inimaginabile cu aceste acțiuni care au oripilat deja comunitatea academică națională!

  Toată lumea știe cine este personajul. Este cunoscut de toată lumea ca un cal breaz. Comunitatea academică sibiană a început deja procesul de marginalizare al individului care nici nu își dă seama ce i se pregătește. Vocile deja au început să se audă, oamenii scriu pe bloguri personale, pe pagini personale. Rectorul în funcție a reacționat deja public. Persoana va fi marginalizată și blocată în orice demers managerial și/sau academic pe care îl va face de acum înainte. Nu realizează cât de mică a devenit.

  Dacă ar avea o ultimă urmă de mândrie s-ar retrage din această campanie în care nu a făcut altceva decât să murdărească tot ce au construit alții și să mânjească cu noroi zeci de oameni integrii și corecți.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *