Mihai Goțiu

Cu buldoexcavatorul prin bujorii de munte din ariile protejate ale Făgărașului. Ce se fac că fac autoritățile

UPDATE: În urma sesizărilor cetățenilor și ale organizațiilor de mediu, marți, s-au deplasat pe teren reprezentanți ai ANANP, Jandarmeriei, Gărzii de Mediu și ai Direcției Silvice Argeș. Voi reveni cu informații.

Știrea inițială:

Imaginile publicate, săptămâna trecută, de un localnic din comuna Corbeni (jud. Argeș), Corneliu Ion Turcu, cu un boldoexcavator care s-a apucat să ”deschidă” drum prin două arii naturale din Munții Făgăraș, taman printre bujorii de munte, i-au alertat pe activiștii de mediu.

După ce fotografiile cu măgăoaia printre bujorii de munte au devenit publice pe Facebook, lucrările s-au oprit, dar autoritățile s-au mobilizat în reluare. Din discuțiile pe care le-am avut, ieri (luni), cu localnicul care a sesizat distrugerile, înțeleg că doar astăzi (marți), reprezentanții Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) ar urma să ajungă la fața locului, împreună cu Jandarmeria.


Potrivit lui Corneliu Ion Turcu responsabilitatea pentru distrugeri aparține primarilor din zonă (din comunele Corbeni și Arefu), care chiar dacă n-au semnat vreun document, ar fi cunoscut intenția unor crescători de animale din zonă de a face drumul respectiv.

Voi reveni cu detalii, după controale.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Cu buldoexcavatorul prin bujorii de munte din ariile protejate ale Făgărașului. Ce se fac că fac autoritățile

  1. Razvan

    Bun, si pana la urma?
    Daca or sa astepte ca ciobanii sa „aduca terenul la starea initiala”, poate o fi prin mileniul IV!!
    Felicitari, oricum, celui care a facut sesizarile si face greva foamei! Ar trebui sa ne adunam mai multi alaturi de el!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *