Constantin Voicu (ALDE) candidat poziția 1 Senat – Vrancea (2016)

foto: ziaruldevrancea.ro

foto: ziaruldevrancea.ro

Avere

S-a suspendat din functia de consilier superior in Ministerul Transporturilor, ca urmare a depunerii candidaturii pentru un post de senator in Parlamentul Romaniei.

Primul demnitar suspectat de procurori in cazul accidentului aviatic din muntii Apuseni, in 2014, este Constantin Voicu, directorul Direcţiei de Transport Aero-Naval din cadrul Ministerului Transporturilor.Potrivit anchetatorilor,Voicu ar fi trebuit să activeze Centrul Operativ din cadrul Ministerului Transporturilor, lucru care nu s-a întâmplat.

Constantin Voicu este un fost pensionar de lux al României, in 2010, incasa 31.000 de lei pe lună. Potrivit legii, pensia se calcula la 80% din veniturile încasate în ultimele trei luni. Aşadar, în perioada iulie – septembrie 2008, Voicu a efectuat lunar 400 ore de zbor. Daca impărţim 400 ore la 22 de zile lucratoare intr-o luna, obţinem 18,18 ore de zbor pe zi, timp de 3 luni.

Voicu are in proprietate un avion usor tip Cessna 172 din 1964,  trei case de locuit in Bucuresti, cumparate in 1999 si 2000, una de 230 mp, 290 mp si alta de 475 mp. Doua dintre imobile sunt inchiriate cu peste 200.000 lei pe an. Alte venituri mentionate in declaratia de avere sunt pensie,arende, active financiare la patru banci si cei 175.000 lei, venitul anual al sotiei, director la Ernst&Young SRL. Avand in vedere autosuspendarea din functia de consilier superior in  Ministerul Transporturilor, deocamdata salariul de 24.372 lei nu mai trebuie adaugat la suma veniturilor.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Constantin Voicu (ALDE) candidat poziția 1 Senat – Vrancea (2016)

 1. Vasile

  E bine ca cineva sta cu ochii pe astia. Trebuie sa stim pe cine votam. Alegatorii din Vrancea pot obtine mai multe informatii despre caracterul acestui candidat cautand pe internet unele articole. De exemplu:

  1) Problemele unui pensionar cu 31.000 RON pe luna – Daniel Befu, 17 iunie 2010
  2) Seful Directiei Generale Transport Aero-Naval a luat 2,8 la un examen pentru un post cheie in Autoritatea Aeronautica Civila – Antoaneta Etves, 17 februarie 2014
  3) Omul lui Sova si-a facut film omagial pe banii statului! „Constantin Voicu – contemporanul nostru” – Laurentiu Ciocazanu, 10 aprilie 2014 si altele scrise de acelasi ziarist.

  Reply
 2. Vasile

  Alegerile au trecut. Candidatul nostru a picat la examen ca in 2014. Acum sta la panda pentru un post la guvern; unul mai mic, nu chiar ministru (ce i-ar mai place). Ochii pe el ca pe butelie.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *