Cristian Ghingheș

Consiliul Tineretului din România cere respectarea dreptului la viață de familie pentru toți cetățenii

Într-un comunicat de presă emis la sfârșitul acestei săptămâni, Consiliul Tineretului din România a anunțat că, în ciuda faptului că respectă decizia Curții Constituționale privind organizarea referendumului referitor la inițiativa de revizuire a definiției căsătoriei din Constituție, federația se opune discriminării minorităților sexuale în privința asigurării dreptului la căsătorie și a dreptului la viață de familie, discriminare existentă în prezent și care ar fi întărită de eventuala adoptare a inițiativei în urma referendumului.

Totodată, CTR dezaprobă ferm campaniile denigratoare și instigatoare la ură îndreptate împotriva acestor minorități și încurajează tinerii să se înscrie ca observatori în secțiile de votare, pentru asigurarea corectitudinii scrutinului.

În vreme ce poziția integrală a CTR o găsiți pe site-ul organizației, am extras câteva dintre ideile cheie din acest comunicat al federației ce reunește zeci de fundații, asociații și federații locale, județene și naționale de tineret din România:

 • reglementarea parteneriatul civil reprezintă un standard minimal pe care tânăra noastră democrație trebuie să îl permită pentru recunoașterea și protecția legală a familiilor întemeiate de cupluri formate din parteneri de același sex;
 • informarea corectă din partea statului asupra subiectului supus votului popular este esențială, la fel ca accesul tuturor actorilor interesați la dezbaterile publice, conform cadrului legal;
 • referendumul nu aduce nimic nou: dacă propunerea de modificare a Constituției va fi validată prin votul popular, starea legală de facto nu se va modifica, întrucât și în prezent, prin dispozițiile art. 259, alin. (1) din Codul Civil, dreptul la căsătorie este aplicat discriminatoriu doar pentru cuplurile formate din un bărbat și o femeie;
 • campania pentru referendum prilejuiește emergența unor energii toxice din partea anumitor sfere ale societății, iar instituțiile care au responsabilități în acest sens trebuie să combată ferm în perioada imediat următoare discursul instigator la ură, care tinde să se extindă;
 • în an centenar, în loc ca societatea să se unească și mai mult și să se solidarizeze pentru rezolvarea problemelor comune, cu implicarea tuturor grupurilor sociale, ea este divizată din cauza încurajării conflictelor, atacurilor și a discursului instigator la ură;
 • egalitatea pentru toate genurile, adică asigurarea egalității dintre toate genurile și promovarea comportamentelor nondiscriminatoare cu privire la gen în toate contextele vieții unui tânăr, este unul dintre obiectivele de tineret stabilite de către organizațiile de tineret ca priorități principale pentru evoluția UE.

Cerem instituțiilor publice și mass media să asigure reflectarea echitabilă a argumentelor susținătorilor, respectiv a opozanților inițiativei de modificare a Constituției, dar și să combată informațiile invalidate științific care sunt, în continuare, vehiculate ca argumente pentru susținerea referendumului. Nu în ultimul rând, încurajăm tinerii să se înscrie pentru a fi observatori la scrutinul care va avea loc în 6-7 octombrie!” – Mihai Dragoș, președintele Consiliului Tineretului din România


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Consiliul Tineretului din România cere respectarea dreptului la viață de familie pentru toți cetățenii

 1. Alin

  oke, oke, dar organizatiile din CTR care in teritoriu incurajeaza CpF sunt bine-mersi acolo la numar, CTR nu le vede?

  Reply
 2. CMC

  Voi posta asta sistematic:
  Din presa:
  „Decizie a justitiei engleze. Copiii unei familii de romani, dati spre adoptie unui cuplu de homosexuali: „Banii au vorbit”
  Florin Barbu, un roman din Brasov stabilit in Marea Britanie si rămas fără cei doi copii preluati din familie de Serviciul de Protectie a Copilului, si-a pierdut definitiv copiii, care au fost dati spre adoptie unui cuplu de homosexuali. Decizia a fost luată luni, 20 iunie, de justitia din Marea Britanie, iar singura cale de atac a romanului este CEDO.
  La procesul de luni de la Londra a participat si senatorul de Timis Ben Oni Ardelean, care s-a implicat activ si in cazul Bodnariu. „Nu am fost lăsat să zic nimic in fata instantei, chiar dacă mama si avocatul tatălui au pledat pentru asta. După lungi deliberări abia am fost lăsat in sală. Totusi, după alte deliberari intense, instanta a permis sefei sectiei consulare să vorbească, avand o pledoarie excelentă si foarte profesionistă. Practic, după alti doi ani, statul roman cerea acelasi lucru: strămutarea cauzei in Romania si oferirea posibilitătii ca autoritătile romane competente să preia cazul. Pronuntarea de la ora 15.00 a fost una negativă, inacceptabilă din punctul meu de vedere. Cum să dai copiii, cetăteni doar romani in adoptie unor străini, stiind că adoptia internatională este interzisă in Romania, iar mai mult si unui cuplu de homosexuali din Anglia? Identitatea religioasă (copiii fiiind botezati ortodocsi), limba si cultura sunt astfel reinterpretate dubios sub o conceptualizare arbitrară a binelui superior al copilului. Cazul trebuie să meargă la CEDO fiindcă dreptatea si adevărul trebuie să triumfe!”, a scris senatorul pe pagina sa de Facebook, după aflarea verdictului.”

  „Copiii emigrantilor sunt luati pentru a fi dati familiilor de homosexuali din Norvegia. Presa din Lituania a relatat cu privire la cazul unei familii de lituanieni a căror fetită a fost incredintată unui cuplu de lesbiene din Norvegia. Aceasta nu este insă o practică generalizată. Copiii sunt incredintati, conform legii, unor familii in care ambii soti detin certificate care atestă că au capacitatea, timpul, energia, conostintele si resursele să crească un copil instrăinat.”

  „Două lesbiene, din nordul statului California, au provocat intenționat un accident rutier, acestea sărind cu masina de pe o stancă, impreună cu cei sase copii.
  Potrivit autoritătilor, acul vitezometrului s-a blocat la 145 de km/h după ce masina a plonjat de la o inăltime de peste 30 de metri. Toti cei opt membri ai familiei, inclusiv sase copii cu varste cuprinse intre 12 si 19 ani, au murit in urma accidentului, scrie Observator.tv.
  Politistii au stabilit că accidentul a fost provocat intentionat de femeia care se afla la volan, avand in vedere că nu există nicio urmă de franare. Potrivit presei americane, cele doua femei se aflau in centrul unei investigatii fiind suspectate ca si-au lovit si infometat unii dintre copii.
  Vecinii lor le-au povestit Serviciilor de Protectie a Copilului ca unul dintre copii s-a plans ca nu i se da de mancare acasa. De asemenea, o fetita a cuplului a sunat la vecini acuzand ca a fost lovita de catre parinti.”

  „Un băiat de 11 ani va suferi o intervenție chirurgicală de indepărtare a penisului, după ce i s-au administrat hormoni feminini de la varsta de 8 ani. Băiatul, crescut de un cuplu de lesbiene, s-a simțit fetiță dintotdeauna, afirmă cele două „mame”, care ii fac „tratamente” spre binele lui… Asta se intamplă cand „progresul” societății iși dă mana cu consumerismul maladiv pentru a crea cea mai bună dintre lumi.”

  „Gest abonimabil! Un bărbat si-a ucis copilul abia adoptat, la doar două săptămani de cand il luase din centrul de plasament, alături de partenerul său gay. Bărbatul renuntase la slujbă, special pentru a se dedica fetitei adoptate.
  Matthew Scully-Hicks, in varstă de 31 de ani este acuzat de autorităti că si-a ucis fiica de doar 18 luni, pe nume Elsie. Scull-Hicks și-a intalnit soțul Craig pe cand se afla in Swindon, Wiltshire, in 2006, potrivit Daily Mail. Cei doi s-au căsătorit in Portugalia, in august 2012, și au depus actele pentru a adopta un copil un an mai tarziu. Cuplul de homosexuali au adoptat-o pe micuta Elsie in septembrir 2015, dar procesul a fost legalizat abia 8 luni mai tarziu. Moartea fetitei a survenit in urma mai multor răni suferite la cap. Ulterior, specialistii au stabilit că cei doi soti gay au maltratat-o pe micută in feluri inimaginabile. Fetita de doar 18 luni a fost bătută, fără milă, timp de aproximativ 7 luni, cat a stat in grija celor doi.”

  Reply
 3. taunul77

  Foarte bine ca va implicati daca sunteti anti-discriminare. Mergeti si votati „Nu”. Mai terminati-o cu nedusul la vot.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *