Cristian Ghingheș

Consiliul Național al Elevilor condamnă programul Euro 200 inițiat de Guvernul României

Calendarul propus ca anexă a Hotărârii de Guvern ce va fi dezbătută în cadrul ședinței de mâine prevede achiziționarea dispozitivelor pentru garantarea infrastructurii necesare participării elevilor și profesorilor aflați în dificultate din cauza cursurilor online abia în perioada iulie – octombrie a acestui an.

În acest context, Consiliul Național al Elevilor își exprimă profunda dezamăgire față de un proiect care nu și-ar atinge scopul propus și ar avea ca rezultat direct condamnarea elevilor la imposibilitatea de a susține examenele naționale într-un mod optim.

Conform acestui proiect de hotărâre, achiziționarea calculatoarelor se va putea face în perioada 27 iulie – 12 octombrie. Consiliul Național al Elevilor și-a exprimat public poziția privind modul în care ar trebui să se realizeze  cursurile online în situația în care, în prezent, mii de elevi și profesori din România nu au acces la Internet. Situația necesită o rezolvare urgentă, iar Guvernul României are obligația morală și instituțională față de elevii acestei țări de a găsi o soluție rapidă, astfel încât educația să poată continua pentru toți copiii, indiferent de situația lor socio-economică. Proiectul de hotărâre, prezentat în această formă, denotă o totală lipsă de responsabilitate din partea decidenților în ceea ce privește garantarea accesului echitabil la educație și asigurarea dreptului la învățătură prevăzut în Constituția României, susțin reprezentanții elevilor.

Proiectul propus de Guvernul României nu rezolvă problema elevilor aflați în dificultate, elevi care în momentul de față sunt privați de accesul la educație în mediul online. Dacă guvernanții nu vor găsi urgent o soluție pentru a rezolva această problemă, mii de elevi din România nu vor putea susține examenele naționale pentru că, spre deosebire de elevii care au o situație socio-economică favorabilă, acești elevi sunt cei cărora statul nu le oferă nicio șansă la Educație – Antonia-Laura Pup, președintele Consiliului Național al Elevilor


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *