Cristian Ghingheș

În sfârșit, și Consiliul Elevilor se opune decontării în parte a navetei elevilor

După ce a consultat peste 5000 de elevi navetiști pentru a vedea care sunt problemele cu care aceștia se confruntă, Consiliul Național al Elevilor reacționează pe marginea problemei transportului elevilor. Condițiile improprii din mijloacele de transport, decontul întârziat și primit doar pe jumătate sunt doar câteva dintre cele mai stringente aspecte care trebuie să ajungă pe masa Guvernului, arată CNE.

Astăzi, o delegație a Consiliului Național al Elevilor participă la grupul de lucru privind transportul elevilor, în cadrul căruia va CNE va susține abrogarea Ordonanței de Urgență nr. 51/2019, care elimină transportul din sfera serviciilor publice, precum și simplificarea modului în care statul asigură acest serviciu.

Astfel, CNE se alătură, în sfârșit, punctului de vedere pe care asociațiile de elevi din țară îl au și îl susțin de mai bine de jumătate de an. Mai bine mai târziu decât niciodată!

În momentul de față, pentru a ajunge la școală, elevii trebuie să își asigure confortul financiar pentru a cumpăra abonamente și bilete care mai apoi nu sunt decontate integral, așa cum prevede legea. Decont în parte nu înseamnă echitate, drept care solicităm de urgență Guvernului României să își asume măsurile necesare pentru a rezolva această problemă. Raportul consultării, precum și poziția noastră, însoțită de măsurile propuse pot fi accesate aici: https://bit.ly/raportdecont


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *