Cristian Ghingheș

Conducerea Universității din București își apără contravenienții, ținând la secret numele responsabililor de mizeria din cămine și cantine

Este concluzia la care a ajuns astăzi Andrei Nicolae Popa, studentul de la Facultatea de Drept care în ultimii luni a semnalat multiple nereguli administrative la Universitatea din București ce s-au soldat cu amenzi de zeci de mii de lei, închideri de cămine și cantine, dar mai puțin cu remedieri și soluții pe care să le resimtă studenții.

Acesta a solicitat, printr-o adresă depusă în baza Legii 544/2001 a liberului acces la informațiile de interes public, numele celor care ar trebui să răspundă pentru neregulile ce au adus universității amenzi de 35.000 de lei în urma controalelor DSP și ANSVSA.

Conducerea UB îmi dă un răspuns de tip ceaușit, încercând să-și acopere funcționarii contravenienți. UB trebuie să se întoarcă în regres împotriva funcționarilor care aveau obligația de a asigura normele de igienă și sănătate publică și să le pună oprire pe salariu + alte sancțiuni administrative.

Sunt două concluzii pe care le pot trage din răspunsul conducerii UB:
1) Conducerea UB nu cunoaște prevederile Codului civil și ale Legii nr. 1/2011 privind răspunderea administrativă și civilă.
sau
2) Conducerea UB este șantajată de funcționarii publici și îi apără.

Întrebarea e simplă: Cine plătește amenda? Tot Universitatea, din banii studenților? Ar trebui să plătească persoanele responsabile!


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *