Adrian Popescu

CNSAS despre Ion Cristoiu, un vigilent luptător pentru etică în presă

Ion Cristoiu are dreptate ca presa trebuie curățată. Ar putea începe cu el însă. Asa acum a reieșit la vot în mulți ani când cititorii RC l-au nominalizat la premiile României curate, categoria Intelectualul de aur, cu motivația „Ion Cristoiu, pentru creația cu preț confidențial, dar absolută neutralitate de gen cunoscută sub numele de jurnalul Elenei Udrea”. A fost însă bătut la scor de Gen. Dr. Gabriel Oprea, că gradul bate funcția, după cum e cunoscut.

În atașament, unul din multele documente de la CNSAS în care luptatorul contra rețelei Soros și a binomului cere pedepse drastice pentru un scriitor disident, Dorin Tudoran, pentru crime contra comunismului, dat fiind că lipsa de reacție a Securității și nepedepsire ar încuraja și pe alții.

Cristoiu a schimbat doar numele, cerînd conducerii TVR să ia măsuri drastice contra fostului nostru coleg, Alex Costache, într-o lunga insailare in care îl compară cu Christine Lagarde de la FMI și se preface un mare luptător contra serviciilor secrete în presă. Într-adevar, ajutor de la Securitate contra SRI e tot ce ne lipsea nouă pe aici.

V-a turnat și pe dvs. Ion Cristoiu? Raportați confidențial aici


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

9 thoughts on “CNSAS despre Ion Cristoiu, un vigilent luptător pentru etică în presă

 1. Vlad Slăvoiu

  Totuși, care sunt „măsurile drastice” care afirmați că sunt cerute, în textul indicat, contra jurnalistului în chestiune?

  Și, dacă suspiciunea se confirmă, n-ar fi binevenite niște măsuri drastice?

  Dacă dumneavoastră refuzați ajutorul Securității contra SRI, nouă de ce ni se recomandă ajutorul dlui Dragnea contra statului paralel?

  În sfârșit, principiul non idem est si duo dicunt idem nu se referă la trecutul cuiva, ci la scopurile pe care le urmărește.

  Reply
 2. XYZ

  Trebuie să stim si noi cu care aripă a Securității era: cea pro-siită sau pro-sunită?
  Sunteți duri. Știți câți români au ales cariera de turnător la oraș decât în satul lor fruntași? Sunt probabil zeci de mii, dacă nu cumva mai trebuie urcat cu un ordin de mărime … Ion Cristoiu e o slugă jurnalistică și atât.

  Reply
 3. Dumitru

  Ani de-a randul EvZ si Cristoiu au facut propaganda pro-Basescu si pro-Kovesi pe fata. De ceva mai mult de un an a devenit evident ca Ion Cristoiu a luat-o pe Codruta in colimator. As vrea sa stiu si eu de ce s-au suparat.
  Pe de alta parte, articolul asta e bizar, pentru ca nu aduce nici o informatie sau analiza noua, ci doar incearca sa obtina informatii impotriva lui Cristoiu. Sa inteleg ca RC face munca SRI ?

  Reply
 4. M. G.

  Impotriva lui Alex Costache ar trebui luate ceva masuri. Nu stiu ce masuri !!! Principiul oricarei societati civile este de a apara pe cel slab de statul atotputernic. Alex Costache a facut invers compromitand in acest fel menirea unei societati civile. Cu Alex Costache in presa si in societatea civila se discrediteaza notiunea de presa si societate civila. Daca Alex Costache ar fi fost purtator de cuvant al nu stiu carei institutii de forta a statului atunci jos cu palaria pentru talentul si daruirea lui. Legat de intrebarea privindu-l pe Cristoiu exista un proverb care spune ca „gura pacatosului adevar graieste”! Este important cine cere? atata timp cat cererea este justificata!!!!

  Reply
 5. Vasilescu Costel

  Se pare ca documentul este fals din moment ce: http://inpolitics.ro/verdic
  Va recomand stergerea acestei stiri.
  Nu-l am pe Cristoiu la inima deloc, dar totusi cum vrem noi sa evoluam sanatos daca ne comportam in acelasi mod abject?

  Reply
  • mariusmioc

   Domnule Vasilescu, la lincul indicat de dv. apare „pagina nu a fost găsită”.
   Deci pentru ce ar trebui ștearsă știrea? Pentr că undeva a apărut un articol care o contestă, dar apoi articolul a fost șters de chiar proprietarul saitului care l-a publicat?

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *