Vasile Ernu

Cine şi ce pupă?

Citiţi atent lista:

1940: Piata Adolf Hitler
1944: Piata Jianu
1947: Piata Generalissim I. V. Stalin
1960: Piata Aviatorilor
1990: Piata Charles de Gaulle

Trec des prin piaţa asta. Şi de fiecare dată-mi amintesc această listă de nume care spune cam totul despre noi.

Cum de a scăpat un Reagan sau Bush. Dar poate Trump ceva? Vine curînd.

Şi „lumea bună” face mişto isteric de o poza cu o mătuşică şi un bătrînel care pupă mîna unei doamne PSD-iste sau unui domn PDL-ist. Dar ce ne mai place să facem selfie şi să „lingem clanţe” pe la „ambasadele bune”. Nu? Noi pupăm locuri finuţe şi civilizate pe la ambasade nu mîini de Teleorman ;)

Adevăratul „pupat” (de locuri ceva mai sensibile şi profunde) e trăsătura de bază a dragii noastre „elite” (de la poliiceni la jurnalişti).

E exact ce ne spune lista de nume a acestei pieţe prin care trecem zilnic.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

8 thoughts on “Cine şi ce pupă?

 1. KisseLev

  Deocamdata nu stim nimic despre Soseaua dintre copia Labartzata a Universitatii Lomonosov (din cauza seismicitatii, desigur), din Piata Presei Libere, fatza cu Arcul de Triumf asupra Romaniei, a generalului rus Pavel Dimitrievici Kiseleff, care printre altele nu are absolut NIMIC, cu Romania, stat modern si natiune europeana. Deoarece nu ne informeaza nimeni ce anume a decis Consilul General a PMB in urma propunerii de revenire la denumirea de Mihai I. ca in 1941. Tocmai am fost pe acolo si placutzele amplasate de catre sudistului patriot roman-deromin, pe veci stapin, un jupin, inca din vremea lui Pazvante Chioru, cu Soseaua respectiva, erau tot acolo, iar pe google maps e trecut doar un E.

  Reply
  • Dumitru

   Pavel Kiseleff, general rus, a dat Tarilor Romane Regulamentele Organice. Si cred ca e mai important pentru Romania ca tara si pentru romani ca natie decat multi care se bat cu caramida-n piept ce anti-rusi sunt ei. A propos, pe Eminescu il chema de fapt Eminovici, si ataca guvernul in presa (poate era agent rus acoperit). Ca sa nu-i uitam si pe ceilalti alogeni, gen Carol Davila, Carol Hohenzollern-Sigmaringen sau chiar C. Rosenthal (care a pictat „Romania revolutionara” avand ca model pe o oarecare Mary Grant, alias Maria Rosetti). Toti acesti straini au fost probabil mai romani decat veti fi Dvs. vreodata. Si mai cu coloana vertebrala, nu giruete inculte.

   Reply
 2. Miron costin

  George Emil Palade a luat si Premiul Nobel, Malaxa a pus pe roate o întreaga industrie si nu erau bulgăroi cu ceafa roassa, nici grecotei or machidoni așa cum ii vor unii. Nu vi se pare ciudat ca cei mai vechi si nobili din zona nu au nici macar feluri de mâncare specifice, in schimb toți migratorii le-au dat cu împrumut, desi nomazii aveau doar bucătării de campanie?

  Reply
 3. Dan Peretianu

  I. Pe Harta Bucurestilor de la 1885 (o gasiti la Biblioteca Academiei) se gaseste Soseaua si Parcul Chiseleev. cu „chi” si 2 „e”. Atunci, Primaria Bucurestilor a hotarit sa dea aceasta denumire zonei pentru ca generalul Kiseleev (cu 2 e) si fara „f”, in calitate de conducator al Valahiei si Moldovei (inca neunite), date gaj de Turcia (imp. Otoman) Rusiei (imp. Tarist) penru 6 ani , pina la plata desbagubirilor din Razboiul tocmai incheiat la 1826 (pacea de la Akerman/Cetatea Alba), a adus Principatelor Romane 3 elemente de modernizare:
  1. Regulamentle Organice, considerate ca Primele constuitutii.
  2. Potrul european, numit „frantuzesc”, in locul celui bizantin, oriental.
  3. Prima instituie unificata a Tarilor Romane, Consiliul Sanitar Superior. Acesta din urma s-a preocupat in special de urmarile „Ciumei lui Cargea”.
  Cu alte cuvinte, denumirea soselei cu pricina este extrem de veche si nu are legatura cu Regele Mihai.
  II. Pe Harta Bucurestilor de la 1938, Piata cu pricina se numea „Piata Carol al II-lea”. Inca un nume de trecut pe lista lunga a dlui Ernu.
  III. In materie de origini etnice sau lingvistice, vezi Dan Alexe „Dacopatia si alte rataciri romanesti”.

  Reply
  • Pașoptistul

   Nu înțeleg, totuși, care sa fie Legătura dintre generalul rus cu nume franțuzit, de corcituri, si Arcul de Triumf!? … Voi InteLegetz?

   Reply
 4. Dan Peretianu

  Despre istoria construirii Arcului de Trimf recomand „Magazin Istoric” si „Historia”. Au articole complete despre momentele construirii diferitelor forme in diferitii ani, precum si motivul pentru care a fost aleasa Soseaua Kiseleff in locul numit Rondul 2. Alegerea a fost facuta de Consiliul Municipal al Primariei Bucuresti. Ultimul arc a fost construit in 1922.

  Reply
 5. Reședința ambasadorului

  Statele nu pot exista fara simboluri. Exista vreun stat adevărat pe lume fara steag, imn, stemă, eventual, uniforma… Sărbători? Inseamna ca Aici vorbim despre cu totul altceva decât un stat adevărat – istoria, însăși, face propaganda Statului nu a generalilor rusi, unguri, nemți, evrei si alte naționalități -, despre in falstat, un avorton statal fara niciun sens pe lume si fara viitor grație sudiștilor satanici, trădători și dezertori, neeuropeni in ființă si a gitanilor fara nume si țară din Erdely!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *