Alex Costache

Cine e Şerban Nicolae, îngerul corupţilor

“Eu nu cred că cei care sunt corupţi trebuie să stea trei într-un pat, în condiţii de igrasie, de igienă precară”.

Aşa îşi motivează liderul senatorilor PSD şi preşedinte al Comisiei Juridice a Senatului, Şerban Nicolae, amendamentele depuse la proiectul de lege privind graţierea prin care extinde clemenţa şi asupra corupţilor.
Evident că nicio fiinţă umană nu trebuie să fie tratată astfel de statul român, însă nu ai cum să nu te întrebi de ce senatorul PSD moare doar de grija corupţilor şi nu îl interesează şi soarta bolnavilor din spitale care dorm, poate nu 3, dar uneori, sigur, câte doi în pat.

Şoferul lui Cătălin Voicu

Şerban Nicolae este cunoscut drept “şoferul lui Cătălin Voicu”. În 2011, când fostul senator PSD Cătălin Voicu a fost eliberat din arestul preventiv, Şerban Nicolae, pe atunci avocatul senatorului, l-a luat cu maşina de la poarta penitenciarului Rahova (vezi foto).
Ulterior, Voicu a fost condamnat definitiv la 7 ani de detenţie efectivă pentru corupţie. Şi nu e vorba de orice corupţie, ci corupţie în Justiţie, la Înalta Curte. Voicu a fost găsit vinovat pentru că aranja pe bani sentinţe la Curtea Supremă.

A fost consilier la Cotroceni

Nicolae a fost consilier de stat la Administraţia Prezidenţiala pe vremea lui Ion Iliescu între 2000 şi 2004. În 2004 a ajuns ministru pentru Relaţia cu Parlamentul în Guvernul Năstase, cu susţinerea preşedintelui Ion Iliescu.
În 2009, îl regăsim în Guvernul Boc ca secretar de stat în MAI, şef al Departamentul Schengen, tot cu susţinerea fostului preşedinte Ion Iliescu. Vezi aici.

Membru al grupării lui Mitică Iliescu

Presa a relatat pe larg ca Şerban Nicoale este apropiat de fostul şef al SPP, generalul Mitică Iliescu. Cătălin Voicu era tot general SPP.
Un alt susţinător al tânarului Şerban Nicolae este considerat fostul “sforar” al PSD Viorel Hrebenciuc, judecat în dosarul retrocedărilor de păduri de la Braşov.
De altfel, potrivit unor interceptări DNA, generalul Mitică Iliescu este cel care l-a informat pe Hrebenciuc că are telefonul ascultat.
“ILIESCU DUMITRU: (Vorbesc în şoaptă – n.n.) V-am spus că dumneavoastră sunteţi pe mandat.
VIOREL HREBENCIUC: Mh! Da.
ILIESCU DUMITRU: Pur şi simplu asta e tot ce am aflat.

(…)

ILIESCU DUMITRU: Ştia de Băsescu, de 27 de milioane, că a stabilit un plan pentru anul asta şi mandatele pe care să le ia.
VIOREL HREBENCIUC: Da, da. Mandatele pe cât timp se dau?
ILIESCU DUMITRU: Mandatul se dă în general pe şase luni de zile.
VIOREL HREBENCIUC: Şase luni? Deci sunt încă pe mandat.
ILIESCU DUMITRU: Dacă este un mandat pe siguranţă naţională, înseamnă că mai sunt câteva săptămâni, dar se poate prelungi, naşule.
VIOREL HREBENCIUC: Păi, la mine se prelungeşte în mod sigur.
ILIESCU DUMITRU: Pot să-l dea şi pe o lună, depinde cât au nevoie. Pot să-l dea şi pe trei luni, şi pe şase luni, şi pe un an, dar, de regulă, se dă pentru şase luni de zile.
VIOREL HREBENCIUC: Da, da.
ILIESCU DUMITRU: (Vorbeşte în şoaptă – n.n.) Şi el mi-a spus: Nu ştiu de ce, dar pe dosarul lui, pe partea superioară a dosarului era un tabel cu persoanele, s-a primit ordin de la judecător, la propunerea nu a SRI-ului, ci a DNA-ului, pentru mandate de interceptare. Au mai venit şi alte persoane pe mandat, dar lui i-a sărit în ochi numele dumneavoastră pe mandat. L-am rugat să se documenteze, i-am zis: Documentează-te, vezi şi tu dacă poţi să afli mai multe”.

A fost dat afară din locuinţa RAPPS pentru că nu plătea chiria

Nicolae a locuit într-un apartament RA-APPS din centrul Capitalei pe strada Mihai Eminescu. A fost evacuat după ce a refuzat să plătească chiria majorată şi a pierdut procesul. Instanţa l-a obligat şi la plata a 25.000 de euro către RAAPPS. Vezi aici.

Şerban Nicolae, apărătorul corupţilor

Senatorul PSD nu este la prima ispravă de acest gen în apărarea corupţilor. În 2015, el a propus ca persoanele acuzate de corupţie să nu mai fie anchetate în stare de arest. Nicolae a propus şi închisoare pentru cei care divulgă date din dosarele penale. A cerut ca graţierea să nu fie condiţionată de plata prejudiciului. Vezi aici.

De râsul hipsterilor

Senatorul s-a făcut de râsul hipsterilor când a declarat despre cei care au aprins lanterna telefoanelor în Piaţa Victoriei la protestele împotriva iniţiativelor legislative de modificare a codurilor penale şi de graţiere:
„Am văzut că aţi imitat un gest făcut de cei din Piaţă, care, la rândul lor, îi imitau pe unii din Ucraina. Probabil că modelul este foarte plăcut şi dorit şi la noi. Aş fi vrut să mă asigur că toţi cei care au făcut acest gest, şi-au folosit şi telefonul şi abonamentul din fonduri proprii, nu pe banii Parlamentului. Mulţumesc”. Vezi mai multe aici.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

6 thoughts on “Cine e Şerban Nicolae, îngerul corupţilor

 1. Adrian

  „Declarația” senatorului e lozincă, poate ar fi cazul ca acest lucru să ne nemulțumească. Nu e în Parlament pentru a emite lozinci. Pentru a da declarații politice, da.

  Pentru a veni cu vreo soluție la o vreo reală problemă (adică a face politică), da.

  Reply
 2. LenH

  Șulfele astea pesediste tot testează piața (pentru că ține!), însă societatea civilă nu răspunde cu lideri. Doar cu cântăreți din ghitară și cântecele „de mobilizare” stupiduțe. Peste-un an, cetățenii onești s-ar putea să regrete nu numai că nu s-au dus la vot, dar și că nu și-au adus nevasta, copiii, soacra, purcelul, cățelul în stradă unde să rămână până pleacă de la guvernare băieții cu fler la ban. Dacă și Johannis ar fi un lider mai cocky, s-ar putea face demonstrații 2.0.
  Și-n particular, dl Nicolae putea în cea mai bună cunoștință de cauză să întreprindă ceva demersuri legislative de ameliorare a condițiilor din penitenciare. Cu condițiile actuale, un avocat folosește un client înainte de 1-2 condamnări, apoi clientul iese demoralizat și-și întrerupe activitatea, are nevoie de medic și consultat financiar, nu de avocat …

  Reply
 3. Scipio Africanul

  Eu nu cred in convingerea d-lui senator ca coruptzii nu au de ce sa srea cate 3 intr-un pat etc. Nu cred ca d-l Serban Nicolae e atat de prostovan incat sa emita asemenea argumente, mai ales pe la TV-uri. Eu cred altceva, ca am asistat aici la o sceneta josnica de teatru , pusa in text si regizata din culise de in specialist PR a carui sarcina permanenta este sa „curetze” cat de mult poate imaginea marelui carmaci Dragnea. Zis si facut; cerem unui ‘soldat credincios al partidului” sa propuna in amendament despre care stim ca va starni furia populara, il programam pe distinsul sef Dragnea sa apara public si sa spuna ca el nu sustzine in astfel de amendament, iar pulicul de gura-casca din jurul scenei politice va fi convins astfel ca marele sef este in baiat cinstit, de treaba, care chiar lupta impotriva coruptziei, asa ca… ce-avetzi cu el, dom’le ? Iar daca, pana la urma, amendamentul cu pricina chiar va trece prin votul parlamentului, cu atat mai bine, castigam loialitatea cine stie cator coruptzide incredere, de-ai nostril. In asemenea scenario se incadreaza perfect in spiritul in care a fost promovata faimoasa OUG-13, hotzeshte, adica prin inshelatorie. Combateti-ma daca aveti argumente solide !

  Reply
  • Bijou

   E posibil sa fie ceva adevar in aceste ipoteze,insa….imi pare ca supraestimati subtilitatea si profunzimea gandirii pesedistilor! Dar daca si-au angajat specialisti,orice se poate!!

   Reply
   • alzara medic Sibiu

    Dacp pesediştii nu sunt „atât de subtili şi profunzi ( deci sunt cam…bolovani !)” ,cum se face că nu scăpăm noi ,inteligenţii ,de 27 de ani ? Oare o fo poporul prea prost şi nu ne merită ,încât trebuie să găsim alt popor care să ne merite pricepetea ?
    Atenţie la Ş.Nicolae ,e un jurist priceput care impune profesional în faţa Ponta +Gorghiu ! Va fi liderul aclamat al psd şi doar aroganţa îl va învinge ,ni NOI !

    Reply
 4. Pingback: Cei care au condus închisorile, lagărele de muncă, ministerele în ROMÂNIA ani/lor/ 1945-1964 au fost jidanii. Ei trebuie să le plătească românilor persecutați despăgubiri pentru „holocaustul“ românilor, pentru genocidul comis contra lor. A

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *