Dollores Benezic

Ce mai crește prin parcurile bucureștene

Printre borduri, plăci de marmură, terase, grătare cu parabolice și alte dovezi ale trecerii omului pe pământ (cum ar fi cojile de semințe), natura se încăpățânează să surprindă.

Ca tot bucureșteanul trăitor la bloc și neplecat de acasă în sfântă zi de Paște, am purces cu Regina Angliei, după masa pascală, să vizităm domeniul regal, zis și Parcul IOR. Cândva era frumos, azi a fost doar aglomerat. N-am simțit nevoia să pozez natura care renăștea, în aerul primăvăratic, pentru că nu prea mi-a sărit în ochi, fiind cotropită de terase, borduri, marmuri și locuri de joacă pentru copii… și în general de spectacolul fascinant al românului spărgător de semințe, băutor de doze de bere, mâncător de porumb fiert, copt sau gogoși, cârnați, floricele, chipsuri…

Dar, ceva-ceva tot vă arăt, că n-am venit cu mâna goală acasă:

lebada

ied2

ied

gratar

ponta

carare

În rest, toate bune. Zilele astea chiar o să vă povestesc despre Versailles-ul Germaniei, așa cum v-am amenințat.

 

sursa: dollo.ro


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Ce mai crește prin parcurile bucureștene

 1. ionel

  Nu stiu de unde atata mistocareala: parc candva frumos, acum aglomerat.
  Intamplarea e cam fost fix acum 2 zile in parc, luni pe la pranz. Nu era exagerat de aglomerat, iar cafenelele nu erau deloc deranjante.
  Sigur ca copiii se jucau la locurile de joaca, de buna calitate, de altfel. Ce ar fi trebuit sa faca? Vad ca la poze sunt 2 cu caini, in care sunt aceeasi stapani. Putina divrsitate nu strica.
  Mi s-a parut ok cum arata parcul. Chestia cu gratarul la care era agatat o antena de satelit m-a mirat si pe mine, dar mi s-a parut de-a dreptul haios si in spirit balcanic. Daca mai scriu mult, se va spune ca sunt angajjatul primariei (postac de-al lui negoita, adica).
  Nu sunt. Nemultumirea mea este ca primaria nu rezolva problema spatiului de langa statia de metro Titan, cumparand-o de la proprietar. Acum e un spatiu incert. Proprietarul de drept nu primeste aprobare de constructie, iar primaria nu poate intretine locul prea curat.
  Altfel, pozele sunt graitoare. Mergeti in IOR (Cuza, pe stil nou)

  Reply
 2. Liliana

  Parcul este același de ani de zile. Lacul, lebedele, rațele, pescărușii, broaștele țestoase (în curând) sunt acolo de mai mult timp. Capra scoasă la plimbare în parc e, într-adevăr, un subiect bun de articol. Dar doar atât. Grătarul e acolo dintotdeauna, aș putea spune, iar antena e pentru a transmite meciurile live, vara, bănuiesc, la terasă. Nu înțeleg ce aveți cu locurile de joacă pentru copii. Dacă nici în parc nu mai poți să-ți scoți copilul în acest oraș plin de „terase, borduri, marmuri”… atunci dați-ne dvs. o soluție, vă rog.

  E un articol fără nici un sens, nu înțeleg ce ați vrut să spuneți, ce ați vrut să transmiteți. Vă exprimați o părere doar așa, că nu aveți altceva mai important de făcut.

  Iar parcul este unul dintre cele mai frumoase și mai îngrijite din București.
  Cocalari cu semințe se găsesc peste tot, parcul nu are nicio vină.

  Reply
 3. Angela

  Parcul IOR este o minunatie de cand fostul primar Liviu Negoita a avut atat de multa grija sa-l renoveze,sa-l curete si sa-l modernizeze.E doar meritul lui si ne bucuram in fiecare zi ca il avem.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *