Lucian Davidescu

Câți criminali în serie nedescoperiți sunt în România?

500 de copii sunt dispăruți fără urmă în România și alte mii de adulți.

Politicienii vor toți să dea legi, să abroge legi, să schimbe legi. De parcă legea o fi vreo magie pe care o faci și după aia are ea grijă să se aplice singură.

Dumnezeu știe câți dintre cei dispăruți or fi victimele unor psihopați care i-au îngropat nestingheriți sau ai unor mafioți care îi țin în sclavie.

Nici măcar într-un orășel mic cum e Caracal poliția n-a fost în stare să facă legătura între două cazuri similare decât când era prea târziu. Un criminal care are grijă să nu acționeze în același loc, nu va fi profilat niciodată.

Dacă are vreun politician minte și/sau suflet în țara asta, nu-i nevoie să dea nici o lege. Uite ce se poate face:

Strângeți o echipă centrală (nu mare – cel mult 10 oameni) de criminaliști, psihologi, și statisticieni, care să ia și să sistematizeze toate datele existente. Probabil că o parte dintre ei ar trebui „importați”, în caz că au experiență de succes prin țările lor.

Faceți un sistem prin care să poate fi raportate separat, din nou toate cazurile de până acum care au fost poate ignorate sau tratate cu superficialitate. Faceți un număr dedicat pentru cei care vor să anunțe orice suspiciune pe care o au față de lucrurile pe care le văd pe stradă sau despre comportamentul vecinilor.

Sarcina echipei ar fi să pună totul pe o hartă, să vadă concentrații de cazuri, trasee, cronologii. Să ceară date în plus atunci când le consideră necesare. Să pună totul cap la cap, să distingă pattern-uri și pe baza lor să trimită echipe pe teren care să sape – la figurat și la propriu.

S-ar putea să aibă rezultate dureroase.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

8 thoughts on “Câți criminali în serie nedescoperiți sunt în România?

 1. CMC

  Nu am avut asemenea cazuri ca sa stim foart ebine cum sa le abordam. Si americanii au avut multe rateuri pana au pus la punct proceduri. Pe Ted Bundy l-au scapat si din arest si mai comis cateva crime.
  Dar modul asta de actiune, cu taxiul sau cu luatul la ocazie a mai fost folosit de cateva ori la noi….

  Reply
 2. zau?

  Utopii din astea, cand milioane de romani si romancute pleaca in strainatate si e plina EUROPA de retelele lor criminale? Ce sa faca ECHIPA fantastica, cum sa opreasca hemoragia principala urmarind suspecti si posibili psihopati sociopati cand Politza desi sesizata nu-si da INTERESU?

  Reply
 3. mihaim

  va pierdeti vremea, o echipa de programatori cu niste cunostinte de drept face mai mult decat toata gloata de functionari publici ce se perinda prin fata televizorului.

  Reply
 4. tempor1k

  Cum a fost instaurat regimul comunist?
  NU prin război împotriva altei țări ci prin crime… in serie, împotriva propriei țâri. Cu sloganul: „Tara este a noastră, statul de drept este al nostru…” (n.m. – al criminalilor).
  Până in 89 securiști, turnători, membrii de partid, propagandiști, bișnițari și tot felul de băgători în seamă dornici funcții, averi, posturi călduțe considerau crima ca fiind instrumentul pentru obținerea rezultatelor convenabile obținerii „succesurilor” intereselor lor personale și de grup.
  A venit și decembrie 89 care a fost însă deturnat de indivizii de mai sus care au anihilat punctul 8 de la Timișoara, au revenit la putere, racolează și în prezent noi membrii, și, își rafinează și maschează metodele de crimă în serie.

  Reply
 5. CMC

  A existat un caz in care un sechestrator a fost anchetat de politie in stare de arest, timp in care copii au murit:
  „Marc Dutroux este un criminal sexual belgian. Între anii 1995 și 1996, împreună cu complicele său Bernard Weinstein, a violat și ucis mai mulți copii sau tineri între 8 și 19 ani. Pe perioada în care el a fost închis, două fetițe de 12 ani răpite de el au murit de foame.”
  In loc sa il tot plimbe pe suspect la Craiova si Bucuresti si sa analizeze posibile alte crime, focalizarea ar trebui sa fie pe gasirea urgenta a ultimei victime. Vie sau moarta.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *