Adrian Popescu

Cand afacerile bat politica Socrul lui Ponta a vandut unui europarlamentar PDL o casa pentru o jumatate de milion de euro

De cativa ani, intre USL si PDL se duce o lupta pentru putere care a atins pe alocuri absurdul, in care se folosesc toate armele posibile: dosare, interceptari, incalcarea Constitutiei si a legilor. Aceasta confruntare pe viata si pe moarte este insa uitata brusc atunci cand vine vorba de BANI. Daca pentru majoritatea romanilor, ultimii patru-cinci ani au reprezentat un dezastru din punct de vedere al posibilitatii de achizitionare de locuinte, politicienii demonstreaza ca se pot face afaceri bune chiar daca partenerul este un adversar din alt partid.

Ca razboiul USL-PDL nu este chiar atat de razboi, o arata si faptul ca senatorul Ilie Sarbu, tatal Dacianei (sotia premierului Victor Ponta), nu a ezitat in septembrie 2011 sa-i vanda europarlamentarului PDL Sebastian Bodu o casa din sectorul 2 al Capitalei pentru suma de 540.000 euro. Informatia apare in ultima declaratie de avere postata de Ilie Sarbu pe site-ul Senatului.

De altfel, premierul Victor Ponta a facut si el recent achizitii imobiliare importante. El a vandut lui Ionut Speteanu, in aceeasi zi de 7 martie 2012, doua apartamente din Bucuresti, pentru care a incasat 210.000 de euro. Este vorba de un apartament de 89,8 metri patrati, dintr-un imobil de pe strada Jiului nr.144, sectorul 1 al Capitalei, cu o valoare de 130.000 euro si un altul de 33,97 metri patrati, tot din acelasi imobil, pentru 80.000 euro.

Cele doua apartamente au fost achizitionate in 2008, in varful bulei imobiliare, si aveau o valoare de impozitare de aproximativ 250.000 euro.

In acelasi timp, Ponta a cumparat, tot in 2012, un apartament in Bucuresti de 94,88 mp.

Si partenerul sau din USL, Crin Antonescu, a achizitionat anul trecut un apartament de 205 metri patrati in Capitala, situat in Sectorul 1 din Bucuresti.

Anul 2011 a fost unul bun si pentru senatorul Dan Sova, bunul prieten si sustinator neconditionat al lui Victor Ponta.

Potrivit declaratiei de avere, Sova a cumparat anul trecut o casa in sectorul 1 al Capitalei, pentru care a platit 300.000 euro.
El mai are tot in sectorul 1 o alta casa si a castigat din inchirierea unui imobil peste 500.000 lei.

Citeste aici declaratia de avere a lui Sebastian Bodu.

Citeste aici declaratia de avere a lui Ilie Sarbu.

Daca aveti si alte exemple despre afaceri care bat politica, scrieti-ne despre ele folosind formularul de comentarii de mai jos.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Cand afacerile bat politica Socrul lui Ponta a vandut unui europarlamentar PDL o casa pentru o jumatate de milion de euro

 1. Kommersant cu..."piei de closc

  Retorica si elocinta dlui. Sova seamana la indigo cu ce a…acuzatorului public Saracu.
  Logica si verticalitatea,cu cea a judecatorului Petrescu din celebrul proces!
  Nu invata nimic din gafa dsale antisemita.
  Sa fie deviant sau promotor al educatiei primita de la doamna Sova?
  Eu zic ca nu are nimic a face cu etica meseriei!
  Patria ubi bene!
  Si in general,noroc cu colegii de la fisc,ca nu verifica raportul dintre venituri si proprietati(inclusiv cele disimulate la altii)!Stiopa.

  Reply
 2. Manea Lucia Maria

  Care este stirea? Toti politicienii cand este vorba de interese pecuniare personale se servesc reciproc se ridica deasupra intereselor de grup, o stim cu toti. Solutia este o societate civila activa

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *