Cristian Ghingheș

Business first, safety after

Căutăm în continuare vinovați pentru evenimente singulare și deloc soluții pentru cadrul general. Vorbim despre cum să combatem efectele, nu cauzele. Emoțiile dictează, rațiunea dispare. Să curgă demisiile, nu știm ce punem în loc și dacă următorul ar face vreo diferență pe același calapod juridico-administrativ, dar vrem sânge pe pereți!

Ce facem cu legislația în continuare strâmbă?

  • Exemplul 1: funcționarea afacerilor în condiții jalnice pe “proprie răspundere” (care de obicei vine la pachet cu o frumoasă asigurare), cu mari riscuri pentru cei care calcă pragul acelor prăvălii. Merge treaba? Merge!
  • Exemplul 2: școlile mai vechi de anul 1998 ce nu au nevoie de autorizație ISU. Merge treaba, tac părinții? Tac!

Ce facem cu plângerile la Parchet și DNA făcute de diverși cetățeni pentru construcțiile abuzive din orașe și autorizațiile date pe șpagă/pe ochi frumoși, petiții care sunt luate în râs de procurori și în cele din urmă clasate?
– mitul procesomanului -> băi, ia nu deranjați magistratu’ cu mizilicuri!
– uite, o temă de lucru pentru SIIJ.

Hai s-o spunem pe aia dreaptă: statul e slab pentru că economicul dictează, ajutat fiind de multe ori și de niște structuri care cu ordinea publică ar trebui să se ocupe. Iar când politicul e de fapt economicul prin interpuși, vedem cum politicile publice sunt făcute și aplicate de așa natură astfel încât business-ul să primeze în dauna siguranței publice. Că siguranța și intervențiile de rigoare costă!

Până or să vină alții care vor face politici publice pentru cetățeanul obișnuit, nu pentru patroni și clientela burgheză de partid, o să îngrămădim cât mai multe vite pe o tarla, că doar așa iese banul.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Business first, safety after

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *