Simona Popescu

Basescu, pleasca USL

Ce vremuri erau cand T. Paleologu facea afirmatia ca T. Basescu “e o pleasca” pentru PDL! Acum pleasca s-a transformat in blestem. Insa ce a uitat Basescu, sau poate ca fiind un elev mediocru nici nu a invatat vreodata, sunt legile fizicii newtoniene. In cazul de fata, pe cea a actiunii si reactiunii. A adoptat niste masuri criminale, care au afectat pe aproape toti cetatenii Romaniei, acestia resimtindu-le ca pe un pumn in plex. Actiunile basiste au favorizat interese straine, lovindu-i grav pe cetateanii romani. Iar ei s-au trezit brusc vulnerabili, fara ca statul sa-i apere. Dimpotriva, Statul lui Basescu i-a lasat pe cetateni de izbeliste in fata unor interese hraparete.

Asa- zisa “modernizare a statului” a generat niste “legi cu adresa”, mai ales “codul muncii” i-a transformat pe lucratorii romani in sclavii patronilor. Noile coduri, civil si penal, favorizeaza infractorii si escrocii. Au urmat taierile de salarii si pensii precum si cresterea nesimtita a TVA. Populatia cinstita, oamenii simpli au ajuns la saracie, somaj si disperare. Masuri absolut necesare pentru iesirea din criza au fost adoptate de Basescu la modul cinic si abuziv, aducand oamenii intr-o situatie asemanatoare sfarsitului anilor ’80.

Dar Basescu trebuia sa stie ca orice actiune brutala si abuziva va declansa o reactiune egala si de sens contrar din partea celui direct si efectiv lezat: poporul roman. Aceasta reactiune s-a vazut pe 9 decembrie la vot. Ca sa se razbune, oamenii nu au mai dat nici o ceapa degerata pe integritatea, cinstea, onoarea sau bunul simt pe care ar fi trebuit sa le pretinda candidatilor USL sau PP-DD (nou intrat in Parlament cu un procent neasteptat de mare pentru partidul-televiziune). Alegatorii au votat in devalmasie mascarici, infractori, traseisti, escroci, pe unii cu gura mare care n-au in spate decat scandal. Ori nu s-au dus la vot. Deloc. Desi poate ca unii ar mai fi avut in colegiile lor pe cine alege. Dar nu i-a mai interesat. Nici taranii, al caror bun simt traditional inca nu e poveste, scarbiti si macinati de nevoi si durere, pur si simplu nu s-au mai dus la urne cu toate ca domnii politicieni erau obisnuiti sa le dea votul “inca de la primele ore ale diminetii”. Alegatorii romani l-ar fi votat si pe Terente sau Kim Ir Sen, numai ARD-ul nu!

In concluzie: T. Basescu este un cadavru politic – in ciuda apelurilor sale, nici un colegiu din tara nu a fost castigat de vreun candidat ARD, deci in nici un coltisor din aceasta tara actualul presedinte nu mai este ascultat. Nu mai are sustinerea romanilor. Singura solutie onorabila ar fi demisia imediata. Un gest barbatesc in cel de-al 12-lea ceas. Altfel, in doi ani, sau poate mai putin, ne vom trezi din nou cu un candidat extremist la prezidentiale, cu sanse de a ajunge in turul doi si chiar de a castiga, repetandu-se situatia din 2000. Si vom ajunge iar sa alegem intre Raul cel Mare – un Dan Diaconescu mult mai puternic – si Raul cel Mic – cine o fi atunci candidatul USL. Iata de ce T. Basescu ar trebui sa renunte la a mai fi “pleasca” USL si sa salveze democratia atat de greu obtinuta, intr-un decembrie insangerat.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

6 thoughts on “Basescu, pleasca USL

 1. alex rauta

  De ce spuneti ca noile coduri, civil si penal, ar favoriza infractorii si escrocii? Apoi, cum a ajutat in 2000 retragerea lui Emil Constantinescu din cursa la subminarea candidaturii extremiste a lui C.V. Tudor, astfel incat sa fim indreptatiti sa pretindem acelasi lucru de la Traian Basescu?

  Reply
 2. Emil Stoica

  Nu vad cum o demisie inainte de termen poate aduce la avans democratic, mai ales ca nu pare ca personajul sa incalce legea, constitutia, etc. Isi da demisia, il alegem pe Antonescu, adica din lac in put.

  Altele sunt insa problemele: Romania are inca deficit bugetar si care este structural, cum il acoperim? Marim taxe sau mai taiem din pensii si salarii? Datoria pentru pensii este de 300 de miliarde de euro, cum o acoperim? Universitatile au bube, cum le vindecam? Cum marim competitivitatea economica? Nu cumva si printr-o flexibiltate a muncii mai mare (adica printr-o crestere a asa-zisei „sclavii”)?

  Reply
 3. silicon_v

  Ce legatura are faptul ca mai sta Basescu 2 ani la Cotroceni cu nu stiu ce candidat extremist in 2014? Din cate stiu partidul domnului Basescu nu mai e la guvernare, iar Basescu practic nu poate sa influenteze actul de guvernare cu mai nimic. O sa curga laptele si mierea si candidatul PSD o sa castige fluierand alegerile in 2014. Si e absurd sa spui ca PSD va pune un candidat extremist.

  Reply
 4. Nick Sava

  Partea proasta cu Basescu este ca el nu ajuta nici daca pleaca, nici daca ramine. Daca pleaca ACUM (asa cum vor penelistii), Antonescu nu va avea, practic, contracandidat. Oricit de prost e! Daca nu pleaca, Ponta si USL va continua sa afirme ca NU SUNT LA PUTERE! Vor da vina pe Base pt toate nereusitele lor, vor continua campania mediatica, vor continua sa atace „oamenii lui Basescu”, impiedicind coagularea unei forte de dreapta. Pentur prima data am devenit extremd e cinic – asa cum in 90 am refuzat sa fiu, ne-votindul pe VC Tudor (nici pe Iliescu, e drept). Acum voi vota CEL MAI MARE RAU! – ca un coronar la puterea absoluta pe care „poporul” a dat-o USL. E clar, romanul se trezeste (poate, cine stie?) NUMAI daca ajunge cu spatele la zid, daca ia picioare in dos, daca CHIAR incepe sa-l doara in cot. Las sa-l DOARA!

  Reply
 5. Victor Olaru

  Stimata doamna Simona Popescu, nu credeti ca va contraziceti?
  Fie masurile luate de T Basescu au fost criminale, fie au fost masuri necesare, adoptate in mod cinic. Modul cum e luata o masura necesara, schimba, in esenta, ceva din justetea ei?
  Cum favorizeza noile coduri, civil si penal pe infractori si excroci?
  Este codul muncii romanesc mai defavorbil angajatilor din mediul privat, decat, bunaoara, legislatia similara din RFG?
  Au fost taiate salariile bugetarilor, care, oricum, traiesc pa seama salariatilor din mediul privat.
  Nu-i opreste nimeni pe functionari sa demisioneze si sa se mute in mediul privat. Acolo, insa, nu sunt locuri de munca, deoarece e nevoie de investitii de capital privat, care nu se fac intr-o tara cu functionari publici incompetenti si fara integritate dpdv moral. Nu v-am citit niciodata scriind ca trebuie adoptata o lege care sa prevada destituirea functionarilor publici care incalca legea, indiferent daca, din aceasta, au obtinut sau nu foloase necuvenite, destituire fara drept, pe viata, de a mai ocupa o functie remunerata din bani publici. In schimb deplangeti ca li s-au taiat salariile.
  Cunoasteti o masura mai putin nesimtita decat cresterea TVA, pentru reducerea deficitului bugetar? Intr-o tara in care majoritatea populatiei este asistata social, nu pot fi reduse senificativ cheltuielile, decat renuntand la investitii publice. O fi bine?

  Reply
 6. Petre Opris

  Basescu nu a fost in stare sa-si pregateasca retragerea din functia de presedinte si, bineinteles, exista acum pericolul enuntat de doamna Simona Popescu in articolul sau. De fapt, de la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, nici un politician roman nu a avut pregatit din vreme un plan de retragere din functia suprema in stat si de gasire a unui inlocuitor, pe care sa-l pregateasca temeinic pentru a fi capabil sa conduca tara. Ii putem enumera aici pe Gheorghiu-Dej, Ceausescu, Iliescu, Constantinescu si, evident, Basescu. Toti, niste egoisti iresponsabili.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *