Ionuț Dorobanțu

Nicolae Ioțcu, baronul de Arad, prins în flagrant când lua mită. În fața procurorilor, el a aruncat plicul cu bani pe jos

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicoale Ioţcu, (PNL, fost PDL) a fost prins in flagrant în timp ce lua mită 10.000 de euro. El a luat banii în maşină în fața CJ Arad şi s-a dus acasă să îi lase. În faţa casei îl aşteptau însă procurorii, aşa că aruncat plicul din maşină. Era însă prea târziu. Întrebat de procurorii ce e cu acel plic, Ioţcu a declarat că nu ştie nimic.

Flagrantul a fost realizat de DNA Timişoara. Ioţcu ar mai fi primit 35.000 de lei în urma cu două zile. El urma să mai primească încă 20.000 de euro în august. Procurorii fac percheziţii la Consiliul Judeţean şi acasă la Nicolae Ioţcu. El este acuzat de trafic de infuenţă.

Contract pentru Spitalul Judeţean

Ioţcu a primit banii de la un om de afaceri pentru a-l ajuta să obtină contracte cu Spitalul Judeţean Arad. Şeful CJ Arad este acuzat că şi-a exercitat influenţa astfel încât două firme să câştige un contract de 1,6 milioane de euro privind „Furnizarea în leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad”. Potrivit procurorilor, cele două firme au câştigat contractul anul trecut după ce caietul de sarcini a fost întocmit în favoarea lor.

„Prioritatea noastră e viaţa şi sănătatea”

În urmă cu câteva săptămani, Ioţcu declara presei locale că este nevoie de investiţii în spital: „Aceste achiziţii fac parte din ambiţiosul proiect din sistemul sanitar prin care dorim să aducem Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă la standarde moderne. Arădenii merită să aibă un sistem de sănătate competitiv. Prioritatea noastră e viaţa şi sănătatea, iar prin aceste investiţii creştem calitatea actului administrativ. Avem nevoie cu toţii de un spital cu nivel înalt de dotare, care să asigure furnizarea serviciilor medicale cu grad mare de complexitate, atât în interesul pacienţilor, cât şi al corpului medical.”

Pedist vechi

Nicolae Ioţcu este preşedinte al Consiliului Judeţean Arad din 2008. El a intrat in Partidul Democrat în 1996. A devenit apoi preşedinte al organizaţiei judetene de tineret, vicepreşedinte şi secretar general al PD Arad. A fost senator în perioada 2004-2008. Ioţcu este economist, absolvent al Universităţii Dimitrie Cantemir din Timişoara şi al Universităţii Naţionale de Apărare Carol I – Colegiul Naţional de Apărare.

Datorii la bănci, conturi grase, terenuri și împrumuturi către persoane fizice

Potrivit propriilor declaraţii de avere, Ioțcu are mai multe terenuri, o vilă de peste 360 de metri pătraţi și un apartament de peste 200 de metri pe care l-a donat fiului său. El are conturi şi plasamente la fonduri de investiţii: peste 250.000 de euro, peste 66.000 de dolari şi peste 145.000 de lei. El ar fi împrumutat două persoane cu aproape 30.000 de euro. Ioţcu are şi datorii la bănci de aproape 90.000 de euro şi aproape 45.000 de lei. Preşedintele CJ Arad şi soţia au declarat venituri din salarii de 6.000 de lei lunar. Ei au declarat şi venituri din dobânzi bancare pentru anul trecut de 750 de dolari, aproape 7.000 de lei şi peste 5.000 de euro. Nicolae Ioţcu este şi membru in Colegiul director al Fundaţiei universitare „Vasile Goldiș“.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Nicolae Ioțcu, baronul de Arad, prins în flagrant când lua mită. În fața procurorilor, el a aruncat plicul cu bani pe jos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *