Cristian Ghingheș

Asociațiile elevilor au trimis Ministerului Educației un „to do list” și un ceas

Asociațiile elevilor din Constanța, Maramureș, Vâlcea, București și Ilfov au trimis ieri o notificare-protest Ministerului Educației și Cercetării pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la începerea anului școlar.

Coletul conține revendicările asociațiilor de elevi din România și, simbolic, un ceas de perete pentru a le aminti autorităților că într-o lună anul școlar 2020-2021 începe fără a exista un plan concret care să avantajeze eficiența orelor de curs și mai ales sănătatea elevilor.

Ce cuprinde checklistul elevilor, trimis ministrului Anisie:

  • laptopuri conectate la internet;
  • ghiduri pentru recuperarea materiei;
  • materiale igienico-sanitare;
  • plan an școlar 2020-2021;
  • consultarea elevilor.

În plus, reprezentanții Asociației Elevilor din București și Ilfov au protestat în fața Guvernului care, potrivit reprezentanților elevilor, trebuie să ia măsuri de urgență cu privire la educație, deoarece indiferent de igiena din unitățile de învățământ și situația economică, accesul la educație trebuie asigurat pentru toți elevii din România.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *