Cristian Ghingheș

Asociația Vâlceană a Elevilor s-a lansat la apă cu 3 demersuri pentru elevii din județ

După Constanța, Bacău, Maramureș și Călărași, a venit rândul județului Vâlcea să dobândească o structură independentă de reprezentare a elevilor. Se numește Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE), o structură pe care cei 6 tineri din grupul de inițiativă o descriu în cel mai simplu și relevant mod cu putință: „făcută de către elevi, pentru elevi”.

Drept dovadă, deja au lansat primele demersuri pentru elevii din județul Vâlcea, prezentând 3 chestionare pentru tot atâtea subiecte de interes pentru beneficiarii vâlceni ai învâțământului preuniversitar: bursele școlare, igiena din școli și subvențiile la transport. Așadar, vor „școli curate” și la propriu, și la figurat.

Cei 6 tineri sunt elevii Sebastian Badea, Lorena Mielcioiu, Denis Ioniță, Gabriel Mareș și Teodora Bălăceanu (toți având 18 ani), respectiv Vlad Ciobanu, președintele Mișcăm Vâlcea, acesta din urmă sprijinindu-i să se coaguleze și să funcționeze.

Am făcut câte un formular pentru fiecare dintre subiecte pentru a înțelege mai bine experiențele elevilor. Completarea fiecărui formular durează doar 2 minute. – inițiatorii AVE

Cele 3 formulare adresate elevilor din județul Vâlcea:

Echipa Școli curate salută decizia elevilor vâlceni de a-și înființa o structură asociativă locală independentă! Vom fi alături de AVE în toate demersurile pe care și le propun pentru respectarea drepturilor colegilor lor!

Dacă sunteți din Vâlcea și vreți să puneți umărul la acțiunile AVE, îi puteți găsi și contacta pe pagina lor de Facebook.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *