Cristian Ghingheș

La Călăraşi, Asociaţia Elevilor face treaba primăriei

Într-o postare publicată ieri pe Facebook, Alexandra Tuţă, preşedintele Asociaţiei Elevilor din Călăraşi (AECL), povesteşte cum dreptul elevilor de a beneficia de transport local subvenţionat cu 50%, prevăzut de Legea Educaţiei, nu este în continuare respectat la nivelul municipiului Călăraşi, acuzând administrația Drăgulin că nu vede educația ca pe o prioritate.

Scurtă introducere în problemă:
În septembrie 2017, după două luni de discuții aprinse la nivel de consiliu local în ceea ce privește acordarea subvenției de 50% la transportul local cu mijloace în comun pentru elevi, se aprobă HCL nr. 115/2017, prin care Legea educației naționale nr. 1/2011 este în sfârșit respectată, din acest punct de vedere.

Toate bune și frumoase. Până aici. Deși hotărârea trebuia să producă efecte încă din octombrie (avizul de legalitate dat în 30 de zile de către prefect este o aberație inventată de administrația locală), aflăm că, până la început de ianuarie, niciun elev nu beneficiase de acest drept. De ce? Pentru că Anexa nr. 1, parte integrantă a respectivei hotărâri, care reglementa procedura de acordare a abonamentelor subvenționate, nu fusese trimisă în unitățile de învățământ de pe raza municipiului Călărași.

Săptămâna trecută, marți, mai exact, #AECL a trimis o adresă către Primăria Municipiului Călărași pentru a cere un punct de vedere în acest sens. Astăzi, primim răspuns că nu s-a înregistrat nicio solicitare până acum, procedura fiind transmisă în școli. Da, au dreptate – a fost trimisă în școli, dar vinerea trecută, după ce au luat cunoștință de adresa noastră.

Din nefericire pentru domnul primar, noi cunoaștem prevederile legale în vigoare și modul prin care le putem apăra. Aștept motivele pentru care nu au respectat o hotărâre de consiliu local, deși au trecut 4 luni de când aceasta a fost adoptată.

Administrația Drăgulin a ținut această hotărâre la sertar, sperând că nu se va sesiza nimeni. Asociația Elevilor din Călărași a făcut-o, însă!


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *