Romania Curată

Are dreptate sau greșește președintele Iohannis că retrimite bugetul la Parlament?

După ce Curtea Constituțională a respins sesizarea sa, președintele Klaus Iohannis a refuzat să promulge Bugetul de stat pe anul 2019, trimițându-l astăzi înapoi la Parlament.

Având în vedere că bugetele comunităților locale nu pot fi aprobate fără un buget de stat în vigoare, credeți că președintele a procedat corect sau greșit?

Așteptăm părerile voastre. Puteți vota pe pagina noastră de Facebook.

După ce Curtea Constituțională a respins sesizarea sa, președintele Klaus Iohannis a refuzat să promulge Bugetul de stat…

Posted by România Curată on Wednesday, March 6, 2019


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

5 thoughts on “Are dreptate sau greșește președintele Iohannis că retrimite bugetul la Parlament?

 1. CMC

  Strategia sekuristilor in jocul la doua capete?
  1. Instigi actualul presedinte sa destabilizeze sistematic partidul de la guvernare, chiar cu riscul aruncarii tarii in haos.
  2. Impingi de la spate candidatul pe care il pregatesti de mai multa vreme sa ia locul presedintelui actual.

  Cam asa ceva s-a intamplat cu Elena Udrea.
  Era impinsa (sau macar incurajata prin pasivitate) de sekuristi sa faca ceva (de exemplu in combinatie cu Cocos) crezand ca va fi candidatul sekuristilor si in acelasi timp, sekuristii pregateau candidatul care sa o elimine din cursa. Cand s-a prins, era deja prea tarziu. Ca sa taca i s-a aranjat Costa Rica…

  Reply
 2. PROiectANT

  Ma asteptam la mai multa rigoare.
  NU a reusit sa ne explice pe puncte motivele sale – cu exemple, ca pentru prosti, da!
  Politizeaza, poate, habar n-am…

  Reply
 3. Ghe.

  Gestul lui Iohannis nu este de analizat „având în vedere că bugetele comunităților locale nu pot fi aprobate fără un buget de stat…” – dacă setăm cadrul discuțiunii de la premisa asta, atunci ne aflăm la adunarea organizației PSD din Videle.
  Ce face Iohannis este de analizat prin prisma războiului politic, chiar politicianist. Ceea ce se vede este doar atât PSD vs. Iohannis. Probabil că iar vom avea parte de o schimbare surprinzătoare cu ocazia alegerilor (prăbușirea PSD, ejectarea lui Iohannis, apariția vreunui Făt-Frumos etc.). Chiar nu e important dacă Iohannis are sau nu dreptate – mai important e ceea ce ne-au rezervat Macron & Merkel. Și nici pentru PSD nu e importantă întârzierea aprobării bugetului: și ei știu că nu sunt bani, vor să tragă mâța de coadă la guvernare până la alegerile pentru Parlament și, lucrul ce le stă cel mai lângă inimă, vor să fure – suprema plăcere a urmașilor slugilor turcilor & rușilor & etc..

  Reply
 4. Emil Calinescu

  Din pacate, discutia este ampla.

  Pe de-o parte, coalitia de la guvernare a intarziat nepermis de mult adoptarea bugetului. Nu din vina lui Iohannis sau a opozitiei, ci din vina lor exclusiva. Orice intarziere este acum nociva pt functionarea statului, la nivel central si mai ales local.

  Pe de alta parte, presedintele nu are alte parghii decat retrimiterea in Parlament. Nu-si poate manifesta altfel opinia negativa, nu poate trage altfel un semnal de alarma privitor la buget.

  Ar fi fost absurd din punct de vedere politic sa spuna ca e un buget prost, sa-l critice, si apoi sa-l promulge.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *