Romania Curată

Ar trebui investigate contractele firmelor lui Sebastian Ghita?

UPDATE: Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice va analiza posibilitatea efectuarii unui control privind achizitia de softuri efectuata de Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) si Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA) folosite in cazuri de urgenta, a declarat, marti, presedintele ANRMAP, Bogdan Paul Dobrin.

–-

Guccifer ar fi interceptat cum o firma a lui Sebastian Ghita crede ca la Bruxelles e ca la Bucuresti si incearca, fara succes (refuz umilitor), sa se ‘lipeasca’ de cineva din Comisia Europeana, care are contracte pe bani publici de data.

Ar trebui investigata firma asta, ca poate altadata (Romatsa) le-a iesit figura?

In continuare, mesajele interceptate de Guccifer:

Pimul mesaj:

„As vrea sa va atrag atentia asupra unui aspect important: pe cand lucram in comisia ITRE din PE am gestionat un raport ce pana la urma a fost aprobat de Consiliu si care face referire la crearea unui sistem informatic privind interoperabilitatea administratiilor publice din toata europa “ISA Programme”, program informatic ce vine in continuarea actualului sistem IDABC. Ptr. programarea financiara 2010-2013 au fost deja alocati bani din bugetul Uniunii, bugetul total este de cca 160 MEuro!

Aspectul interesant este ca, din surse sigure am aflat ca CE va scoate la licitatie crearea acestui sistem printr-un contract cadru in vara acestui an 2010. Am incercat sa abordez unitatea care va pregati documentatia licitatiei, dar dupa cum vedeti tipul de mai jos, care este si Head of Unit, m-a trimis la cules mure.
Dan, rugamintea mea este sa ne activam inca de acum, sa intindem antenele in toate partile, sa vedem cum putem sa ne pregatim terenul ptr acest important contract. Sugestia mea este sa urcam sus daca se poate la nivel de cabinet comisar sau directori generali. Pe omul din Cc, Bent Hauschildt, il cunosc personal, a fost interlocutorul meu din partea CE pe raportul din PE (stie fff bine situatia) dar se pare ca echiveaza in raport cu mine din cauza boss-ului. Cu siguranta baietii au parghiile trase ptr ca roiesc interese mari dar haideti sa vedem daca ne putem baga.

Ne consultam si analizam varianta cea mai buna.

Mircea

PS: atasez prezentarea programului“

Al doilea mesaj:

„Dear Mr Cotoros,

My colleague passed your request for a meeting to me.

As it unclear to me why you want to meet with us, would it be possible to be a bit more specific on the issues you would like to discuss with us?

Two preliminary remarks as to ensure that we correctly understand each other:

The legal base of the ISA programme specifies that “the ISA programme shall be implemented in accordance with Community public procurement rules”. This implies that work under the ISA programme will be executed, either under one of the ICT related framework contracts that are regularly concluded by the European Commission (after open calls for tender) or under ISA specific contracts signed after having executed the appropriate procurement procedures. We will in due time, using the official channels, inform the market of our intentions – and we cannot discuss this in advance with any specific company.

• We have decided for the ISA programme to be as transparent as possible in our contacts with industry interest representatives. We have no intention to restrict our contacts with industry interest representatives but we want these contacts to be known to all. We will therefore systematically report on our meetings with such representatives, register and file these reports and we are also thinking about listing these contacts on our website. May we therefore also suggest that you sign up in the European Commission’s Register of interest representatives.

Kind regards,
Karel De Vriendt
Head of Unit
European Commission
Directorate-general for Informatics
European eGovernment Services (IDABC)
http://ec.europa.eu/idabc, http://ec.europa.eu/isa
http://ec.europa.eu/dgs/informatics“

Sursa: Riscograma.ro.



Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Ar trebui investigate contractele firmelor lui Sebastian Ghita?

  1. Costin Crentescu

    CORUPTIA REVINE DUPA 3 ANI DE RETRAGERE

    In fiecare an Inspectoratul de Stat in Constructii trebuie sa incaseze sute de milioane de lei reprezentand cotele de 0,1% si 0,7% din valoarea lucrarilor autorizate, din fiecare autorizatie de construire, eliberata de primariile din toata tara.
    Cota de 0,1% din valoarea din autorizatia de construire se achita la inceputul lucrarilor, conform art. 30 din Legea 50/1991 privind autorizarea executiei lucrarilor de constructii.
    Cota de 0,7% se achita esalonat pe durata executiei lucrarilor, conform art. 40 din Legea 10/1995 privind calitatea in constructii.
    In perioada 1995-2011 plata cotelor se facea direct la inspectoratele judetene, banii erau venitri proprii ale Inspectoratului de Stat in Constructii care ii folosea ca exemplu pentru cumpararea unui mare sediu in str. C.F. Robescu, cu 10 milioane de euro.
    Intre 2011-2014 platile se faceau prin virare in contul trezoreriilor si banii mergeau la Guvern.
    Inspectoratul de Stat in Constructii nu a detinut si nu detine o evidenta a platilor facute de investitori. Multe din aceste sume nu au fost achitate sau parti ale cotelor au fost dirijate spre partidele la putere oricare au fost ele, toate au luat bani, in perioada 1995-2014, sau chiar in buzunarele unor persoane. Banii prevazuti in devize pentru aceste cote la multe obiective erau trimisi in totalitate sau partial in alte directii, la constructori, la partide, la alte persoane, fara ca ISC sa ceara achitarea cotelor, pentru care nu tine o evidenta contabila. La o lucrare care dureaza de exemplu 4 ani Inspectoratul de Stat in Constructii nu tine contabilitatea sumelor incasate pe lucrare, care pot fi 10-20-30 ordine de plata, in aceasta perioada. Obiectivul se termina si I.S.C. nu stie cat mai are de incasat si nu stie ca lucrarea s-a finalizat.
    Prin Ordonanta Guvernului nr. 24/2014 se revine la sistemul anterior anului 2012, aceste sute de milioane de lei vor fi din nou venituri ale Inspectoratul de Stat in Constructii, care nu detine nici o evidenta privind achitarea esalonata a sumelor de catre investitori publici sau privati. Se pregateste din nou sifonarea banilor publici, din nou mari sume de bani vor pleca in directii necunoscute si in special in politica.
    Intrebati Inspectoratul de Stat in Constructii daca are evidenta platilor cotelor de 0,7% pentru lucrarile de la Metrou, de la pasaje, strazi, de la mall-uri, cartiere rezidentiale si casele construite in prezent in Bucuresti.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *