Cristian Ghingheș

Apel din orașele României către europarlamentari: votați Legea pentru refacerea naturii!

Între două întâlniri în cartiere, am trimis celor 33 de europarlamentari români rugămintea că mâine să voteze favorabil Legea UE privind refacerea naturii, absolut vitală pentru orașele europene care nu au suficient spațiu verde, așa cum sunt Bacăul și multe alte localități din România.

Le-am scris că fac acest apel în numele și pentru cetățenii pe care îi reprezint și pe care îi întâlnesc pe străzi, în parcuri, în cartiere. Cu toții ne dorim ca în orașele noastre să nu se mai reducă suprafața de spațiu verde nici măcar cu un metru pătrat. În Bacău, ca în multe dintre orașele României, resimțim tot mai acut, în special în aceste zile caniculare, dispariția arborilor și spațiilor verzi în favoarea clădirilor de beton.

Cu toții știm, vedem și simțim că suprafețe generoase de spațiu verde sunt amenințate de noi dezvoltări imobiliare care parcă își fac loc printre reglementările naționale insuficiente și ușor interpretabile, cu ajutorul unor decidenți care parcă au drujba invizibilă la purtător.

(Re)înverzirea urbană este importantă pentru a ne pregăti pentru impactul schimbărilor climatice, scăderea temperaturilor, astfel încât să reducem efectele insulelor de căldură urbane. Acest lucru este dovedit de numeroase studii și susținut de date satelitare.

Este o lege europeană care ne va ajuta să refacem natura și care să aducă mai mulți bani europeni în România și sper ca prin votul lor europarlamentarii să o susțină mâine.

Puteți cere același lucru europarlamentarilor noștri aici.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *