Romania Curată

Apel de participare – #CivicAcc Hackathon

Update: Am prelungit înscrierile până pe 7 decembrie. Hai alături de noi! – https://forms.gle/S5mdv7pA2RJtJkGx9 

Vrei să dezvolți un joc online pe tema implicării tinerilor în comunitate și să câștigi 1200 de euro pentru asta? Dacă da, Societatea Academică din România, alături de Cornerstone Technologies și Universitatea Politehnică din București, te invită să iei parte la #CivicAcc Hackathon, un hackathon pe tema creșterii gradului de implicare a tinerilor în comunitate.

Un studiu recent ne arată că 80% dintre tinerii români nu au fost deloc implicați în acțiuni civice sau de voluntariat. Ce urmărim? Dezvoltarea unui joc online cu scopul stimulării participării la viața comunității și a conștientizării necesității implicării civice, destinat grupei de vârstă 12-17 ani, în cadrul #CivicAcc Hackathon, care va avea loc în București, în data de 11 decembrie 2021*, pe durata a 12 ore (09:00-21:00).  

Ce fel de joc? Creativitatea ta este limita, ceea ce noi ne dorim este ca soluția pe care o vei dezvolta, sub forma unui joc, să îi convingă pe tineri de ce este important să se implice activ în comunitate sau să le crească gradul de cunoaștere cu privire la lucrurile pe care cetățenii le pot face, precum și la rolul participării civice. Nu te speria, pe toată perioada procesului de dezvoltare a jocului, de la înscriere, design-ul ideii și până la momentul hackathonului, mentorii noștri vor fi aici pentru a te ghida și a îți răspunde la întrebări.

Cine poate participa? Apelul este deschis pentru orice elev sau student cu aptitudini de dezvoltare a unei aplicații web. Puteți concura singuri sau în echipe 2-3 participanți. Este permis, în echipele de 2 sau 3 participanți, ca unul dintre aceștia să nu aibă cunoștințe de programare.

Cum ne putem înscrie? Dacă ți se pare interesant, nu mai sta pe gânduri și înscrie-te, singur sau împreună cu 1-2 colegi. Completează formularul de mai jos, până la data de 30 noiembrie, și nu uita să ne transmiți:

  • CV-urile membrilor echipei;
  • Portofoliul de proiecte realizate până acum al membrilor cu experiență în domeniul programării (este permis, în echipele de 2 sau 3 participanți, ca unul dintre aceștia să nu aibă cunoștințe de programare);
  • Un pitch de maximum o pagină, în format PDF, în care ne descrii soluția digitală la care te-ai gândit pentru a răspunde provocării noastre.

Formularul de înscriere: https://forms.gle/S5mdv7pA2RJtJkGx9.

Pentru orice neclarități, te rugăm să ne contactezi la adresa de e-mail alexandru.manda@sar.org.ro (Alexandru Manda, coordonator programe, Societatea Academică din România).

Acceleratorul de implicare civică pentru tineri este un proiect derulat de Societatea Academică din România, în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltare Activă, și beneficiază de o finanțare în valoare de 99.990 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat prin Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021. Acest material nu reprezintă în mod oficial poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro. #CivicAcc Hackathon este un eveniment realizat cu sprijinul Cornerstone Technologies Romania și Universitatea Politehnică din București, în cadrul Acceleratorului de implicare civică pentru tineri.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *