Cristian Ghingheș

Și cu două apartamentele în proprietate, și cu locuință de la stat ocupată abuziv – cazul Danielei Țîțaru, directorul DGASPC Bacău

În primul an și jumătate al mandatului de consilier local, am fost membru al Comisiei pentru locuințe sociale și ANL pe principiul că e bine să fie și cineva din opoziție acolo. La un moment dat, dacă mai țineți minte, coaliția PSD-ALDE-PMP m-a scos din acea comisie. Motivul, povestea și mai ales urmările penale ulterioare le veți afla în continuare.

Începusem să îmi bag nasul “unde nu îmi fierbe oala” (așa mi-au spus atunci pesediștii de la putere), adică în dosarele locuințelor pentru tineri care erau ocupate deja. Zeci dintre aceste locuințe, care ar trebui să fie destinate tinerilor și familiilor fără posibiliăți ori la început de drum, erau ocupate de tot felul de indivizi înstăriți, potențați ai perioadei, chiar și de către oameni ai legii ori din justiție ce aveau salarii de mii de lei pe lună.

Ba mai mult, erau câteva cazuri de persoane care în paralel dețineau o locuință chiar în municipiul Bacău, declarând în fals opusul pentru a intra în posesia unei locuințe subvenționate din bani publici. Unul dintre aceste cazuri este cel al doamnei Daniela Tîțaru, director general al DGASPC (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului), pe care l-am documentat la acea vreme, l-am sesizat și, evident, la gâtul meu au sărit pesediștii din comisie care acum sunt mari directori de instituții aflate în subordinea Consiliului Local. Cică nu era adevărat, cică eram la vânătoare de vrăjitoare și căutam scandal.

Ei bine, Daniela Țîțaru, cea care se ocupă cu toată asistența socială la nivelul județului Bacău (și care împărte multe contracte valoroase, dar vom ajunge și la acest subiect cât de curând), este acum trimisă în judecată de către procurorii din cadrul Parchetului Bacău pentru 7 acte materiale de fals în declarații. Nu doar că a declarat în fals că nu deținea locuință, dar a și omis să le specifice în declarațiile de avere.

Doamna Țîțaru mi se pare un specimen foarte straniu al spațiului public și administrativ băcăuan. În timp ce dumneai câștiga mii de lei pe lună și deținea nu unul, atenție, ci două apartamente în oraș, ținea ocupată o locuință care ar fi putut ajuta o familie tânără din Bacău. Mai mult de atât, anual o vedem în fruntea marșurilor pentru familie pe care le alimentează și regizează atent la nivel local în numele instituției pe care o conduce, cu o ipocrizie nemărginită.

Pentru toate acestea, o îndemn să aibă minimul dram de decență măcar în ceasul al doisprezecelea, să își recunoască faptele, să demisioneze de la cârma DGASPC și să se refugieze la partidul pe care îl servește. Sigur îi găsește baronul vreo sinecură, are și de ce, că multe secrete are la purtător doamna Țîțaru (dacă nu le-o fi dat deja pe goarnă pentru vreun deal cu procurorii, pam-pam!).

Iar dacă nu demisionează, fac apel la Consiliul Județean Bacău să o destituie din calitatea de șef al asistenței sociale la nivel județean. O persoană cu asemenea atitudini corupte și egoiste, fără compasiune pentru ceilalți, nu are ce căuta în fruntea DGASPC. În primul rând, programele benefice cu partenerii de talia UNICEF ar fi puse în pericol dacă această lipsă de integritate va fi tolerată la vârful DGASPC Bacău.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Și cu două apartamentele în proprietate, și cu locuință de la stat ocupată abuziv – cazul Danielei Țîțaru, directorul DGASPC Bacău

 1. TzinTzaru

  Un nume preDestinat.
  Dar ce studii in domeniu are dama? Asadar, a fost pusa acolo sa serveasca INTERESE – posibil de partid, de moment ce primeau cei care aveau simpatii sau anchetau pesedisti -, ci NU ca institutia sa-si atinga/ afle/ gaseasca menirea pentru care a fost infiintata.
  (oricum, daca nu te Ajuti singura, in primul rand, cine sa te ajute? totusi, nu exista criterii dupa care sunt acordate acele locuinte, un punctaj, si de ce nu ai sesizat imediat DNA, ori parchetul local?

  Reply
  • emil

   Domnule TzinTzaru, nu fiti nepoliticos si nu vorbiti de funie in casa spanzuratului ca nu va mai apar comentariile!

   Reply
 2. JK

  Dac-ar fi să-l judecați pe Cîțu după compasiune, ce ați propune? Să fie fiert în ulei încins, aruncat într-o cușcă cu crocodili sau să fie călcat de o locomotivă, în deraiere, pe peron? (Pentru ultima variantă trebuie să vă grăbiți, pentru că după privatizare, nema deraiere!)

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *