Cristian Ghingheș

Antonia Pup este noul președinte al Consiliului Național al Elevilor

Ieri, în cadrul Adunării Generale ce are loc în aceste zile la Iași, Consiliul Național al Elevilor (CNE) și-a ales noul președinte în persoana timișorencei Antonia Pup. Ea a condus în ultimul an CJE Timiș, transformându-l în cel mai activ consiliul județean al elevilor din țară, lucru recunoscut inclusiv în cadrul Premiilor Școli Curate cu titlul pentru cea mai cool campanie de promovare a bunei guvernări și implicării civice în școală.

Antonia Pup provine din mediul rural, unde a învățat timp de 8 ani e zile, acest aspect oferindu-i, spune ea, posibilitatea de a cunoaște o bună parte din fața mai puțin văzută a sistemului educational. În timpul petecut până în momentul de față la liceu s-a implicat în mișcarea de reprezentare la nivel școlar, județean și național, neezitând să reacționeze față de decidenți când simte că aceștia au alte interese față de interesul superior al elevilor din România. (remember: elevii se ridică împotriva abuzurilor: azi în Timișoara, mâine în toată țara!)

Printre prioritățile mandatului său se numără:

  • constituirea consiliilor școlare ale elevilor în fiecare unitate de învățământ din România;
  • garantarea accesului la educație pentru fiecare copil;
  • militarea pentru introducerea educației civice și a educației pentru sănătate în ciclul de învățământ liceal;
  • înaintarea către Consiliul Europei (prin OBESSU, structura de reprezentare a elevilor la nivel european) a unei propuneri de politică publică care să identifice măsuri concrete pentru a asigura oportunități de dezvoltare și pentru elevii din mediul rural, cu gândul de a elimina inechitatea prezentă în sistemul educational din Europa de Est;
  • o mișcare de reprezentare unită, care să fie prezentă în fiecare sală de clasă din România.

Chiar sunt bucuros să constat că o parte dintre aceste obiective sunt aliniate cu propunerile Școli Curate din Raportul alternativ privind starea învățământului 2019.


foto: CNE

Biroul executiv este completat de cei doi secretari, Andra-Maria Ion (relații externe, Dolj) și Ștefan Manea (organizare internă, Mureș), respectiv 4 vicepreședinți: Andreea Păun (Vrancea), Tudor Panait (București), Octavian Sandu (Iași) și Rafael Barac Bologa (Suceava).

Le urăm mult succes și sperăm că acesta va fi un mandat centrat mai mult pe problemele elevilor și mai puțin pe orgoliile adolescentine! :)


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *