Simona Popescu

33 de organizatii si voluntari ai Romaniei Curate ii cer premierului sa nu distruga societatea civila

Apelului lansat recent de ARC, referitor la implementarea mecanismului de decontare a cererilor de plată care trebuie sa fie unul general aplicabil pentru plata facturilor si accesibil tuturor beneficiarilor de proiecte şi nu doar autorităţilor publice locale, au raspuns un numar de 33 de organizatii ale societatii civile si un numar de 74 de cetateni din toata tara. Ca atare, astazi am depus oficial, la Guvernul Romaniei, in atentia primului ministru Victor Ponta, adresa cu numarul 5893/22.04.2013. Primul ministru va primi deci in mapa de corespondenta atat comunicatul semnat de toate organizatiile, cat si mesajele voastre de sustinere a demersului initiat de Academia de Advocacy (membra ARC), postate pe www.romaniacurata.ro. Solicitarea inaintata poate fi citita aici.

ARGUMENTE: o buna derulare a POSDRU, de pilda, ar genera continuarea acordarii sprijinului pentru aproape doua milioane de cetateni ai României, carora le ofera cresterea sanselor la o viata mai buna prin educatie, formare profesionala continua, masuri active de ocupare, interventii complexe în sprijinul grupurilor si a persoanelor defavorizate sau aflate la limita subzistentei; 200.000-300.000 de locuri de munca în cele cateva mii de proiecte derulate cu finantarea disponibila si o dinamizare bine-venita a sectorului non-guvernamental precum si a serviciilor sociale si educationale; sunt realizate venituri directe la bugetul de stat de 1,5 – 1,9 mld. Euro din taxe si impozite, cu efecte pozitive si de durata asupra economiei si a balantei de plati.

Noi, toti semnatarii, cerem Guvernului Romaniei sa aprobe de urgenta extinderea aplicabilităţii noului mecanism al decontării cererilor de plată şi către beneficiarii proveniţi din rândul persoanelor juridice de drept privat fără scop patrimonial: ONG-uri (asociaţii, fundaţii) şi parteneri sociali. In acest fel, s-ar evita falimentarea societatii civile, mai ales in conditiile in care ONG-urile joaca un rol important in calitate de angajator, iar principala lor sursa de finanţare o reprezintă, potrivit celor mai recente analize, fondurile structurale. Executivul trebuie sa respecte principiile transparentei, corectitudinii si nediscriminarii.

Printre semnatari regasim pe Radu Nicosevici, presedinte Academia de Advocacy; Bogdan Iuliu Hossu, presedinte Confederatia Nationala Sindicala “Cartel ALFA”; Cristian Parvan, secretar general Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania; Roxana Wring, presedinte Asociaţia pentru Protecţia şi Documentarea Monumentelor şi Patrimoniului din România; Simona Popescu, coordonator programe Societatea Academica din Romania; Razvan Bobulescu, presedinte de onoare FNS Alma Mater; Nicusor Dan, presedinte Asociatia Salvati Bucurestiul.

Cititi şi: Spune-i Guvernului sa nu distruga societatea civila romaneasca.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “33 de organizatii si voluntari ai Romaniei Curate ii cer premierului sa nu distruga societatea civila

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *