Simona Popescu

19.599.506 de romani in registrele Statisticii Cum ati petrecut recensamantul?

S-a incheiat recensamantul populatiei si al locuintelor. Sloganul a fost: «Pentru ca fiecare conteaza». Indemnul: «Raspunde onest!».

A fost, fara indoiala, o operatiune de mare anvergura, la nivel national, cum putine au fost in ultima vreme. Cifrele anuntate astazi de INS confirma ca s-a cam recenzat aproape tot ce misca. Si ca suntem mai putini, oricat s-ar stradui deocamdata sa nege aceasta concluzie cei de la INS.

La recensamantul incheiat oficial pe data de 31 octombrie, ora 24.00, au fost inregistrate 8.387.153 de locuinte si 19.599.506 persoane, a anuntat, astazi, Institutul National de Statistica. Prelucrarea datelor dureaza mult: datele provizorii privind populatia stabila le vom afla la sfarsitul lunii ianuarie 2012, iar datele preliminare le vom cunoaste undeva, prin aprilie-mai 2012. Statisticienii se vor delecta asadar cu o abundenta de cifre care intra la prelucrare.

Eu, una, ma intreb insa cine si cum i-a ales pe recenzori. Sa va dau un exemplu: la mine acasa a venit un tanar care a pus accent doar pe proprietate, metri patrati ai bucatariei si pe destinatiile anterioare ale membrilor familiei. La un moment dat, recenzorul m-a privit fix in ochi, teribil de scrutator, evident incerca sa se convinga ca nu mint, si mi-a pus o intrebare cruciala pentru soarta recensamantului: am WC in curte? In mod evident stateam la bloc, iar el ma recenza in propriul apartament.

I-am spus ca mai intai as vrea o curte ca pe urma vad eu unde pun WC-ul. Traiesc si acum cu puternica senzatie ca totusi nu m-a crezut. Probabil ca si acum se intreaba unde am ascuns curtea si, in mod categoric, cum am teleportat WC-ul in baie o sa ramana pentru el, intreaga viata, un mister.

Voi cum ati trecut, dragi cititori, prin acest experiment? Cum l-ati perceput? Ce intrebari vi s-au parut ciudate? Ce v-a amuzat? Pe ce anume a insistat recenzorul? Care credeti ca vor fi beneficiile lui pentru viata voastra personala?


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “19.599.506 de romani in registrele Statisticii Cum ati petrecut recensamantul?

  1. Maria

    Intrebare: De ce confuziile precum cele privind obligativitatea CNP au fost asumate la nivelul INS, dar nu şi al Ministerului de Interne, care a coordonat recensământul?

    Reply
  2. Aurel

    Pe mine m-a deranjat insistenta cu care mi s-au pus intrebarile referitoare la starea sanatatii. Recenzorul si-a depasit atributiile si a pus intrebari detaliate al caror raspuns nu se regaseste in chestionar. Desi la un moment dat si eu l-am luat un pic peste picior, nevenind sa-mi creada urechilor, el a insistat sa ma intrebe pe mine, om in plina putere la 50 de ani daca pot sau nu sa urc si sa cobor scarile dsi eu i-am raspuns ca nu am probleme decat cu vederea, pt. ca port ochelari!!!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *