Catalin Tolontan

Tolo: Principala școală de științe politice din România girează discuția dintre președintele Iohannis și candidatul Iohannis, numind-o ”dezbatere electorală” neutră!

SNSPA certifică, cu numele și prestigiul său academic, dispariția dezbaterii electorale tradiționale și înlocuirea cu o formă pe placul unuia dintre candidați, cel mai puternic om din stat.

Marți, la Biblioteca Centrală Universitară, președintele Iohannis va dialoga cu lideri de opinie, politologi și jurnaliști. E o conversație, dar nu e, nicidecum, dezbaterea electorală pe care a solicitat-o pe mii de voci o parte a opiniei publice, inclusiv votanți ai președintelui.

Întâlnirea de marți va fi organizată sub egida Școala Superioară de Studii Politice și Administrative, după cum a anunțat chiar SNSPA.

***

În Carta SNSPA, la Articolul 13, Școala spune arată că pentru ea ”deschiderea la dialog, aderarea la valorile democrației și ale statului de drept, respingerea intoleranței reprezintă principii ce fundamentează întreaga viață academică a comunității”.

În schimb, marți Școala ia sub aripa sa academică o întâlnire născută, explicit, din intoleranța față de rivalul tău politic.

Discuția inițiată de Klaus Iohannis e benefică. Mincinos este faptul că se încearcă prezentarea ei drept un substitut al dezbaterii electorale a candidaților.

***

Vreți dezbatere? Nu recunosc dreptul la dezbatere al Vioricăi Dăncilă, ”dar o să organizez propria dezbatere”, asta a spus Klaus Iohannis. Iar SNSPA s-a repezit să-i garanteze academic invenția președintelui în exercițiu și celui care, cu mare probabilitate, va câștiga alegerile.

Ce ”spațiu neutru” e cel aranjat de SNSPA când nu participă decât cine vrea o singură parte?!

Articolul integral poate fi citit în Libertatea


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Tolo: Principala școală de științe politice din România girează discuția dintre președintele Iohannis și candidatul Iohannis, numind-o ”dezbatere electorală” neutră!

 1. Adrian

  Realitatea oficială e cea tocmai publicată de CC : sub 1(un) procent voturi nule și/sau albe în primul tur. Așa că „dezbaterea” va merge ca unsă [pentru votanții useliști].

  Reply
 2. JK

  Pur și simplu nu înțeleg de ce vă oripilați: între „dezbaterea neutră” și „prestigiul său academic” este potrivire perfectă. Așa este înțeles statul de drept de către absolvenții de marcă și conducerea SNSPA. Deși, ei sunt primii oameni care ar trebui să facă diferența între politică și politicianism.
  Variațiuni românești, infinite parcă, ale formelor fără fond.

  Reply
 3. CMC

  Cum se poate dezonora SNSPA organizand un simulacru de dezbatere electorala?
  Putea sa organizeze dezbatearea cu doi candidati. Era OK. Dar s-a descalificat organizand doar cu unul.
  Daca un candidat voia sa faca o actiune electorala indivduala trebuisa sa aleaga o alta locatie nu una universitara.
  Asa, SNSPA a incalcat Legea Educatiei, organizand o actiune politica in beneficiul unui singur candidat (al unui partid), fapt interzis in spatiul academic, care trebuie sa fie echidistant din punct de vedere politic.
  Dar ce sa ceri de la fostul Stafen Gheorghiu?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *